Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. вказівки ДП 2011-2012 (вузол).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
617.98 Кб
Скачать

7.3 Розрахунок вентиляції

В усіх виробничих приміщеннях підприємства застосовується природна, а в деяких відділеннях також штучна вентиляція. Розрахунок природної вентиляції зводиться до визначення площі вікон та фрамуг. При розрахунку штучної вентиляції визначають вентилятор та електродвигун. В залежності від характеру виробничого процесу , вибирають вид вентиляції, яка може бути загальною або місцевою. Виходячи з об’єму приміщення та кратності обміну повітря – продуктивність вентилятора:

Р = Вр Кр ,

де Вр – об’єм приміщення , м3 ;

Кр – кратність обміну повітря, год-1. Для різних відділень кратність обміну може бути прийнята по /2/ табл.2, додат.3.

Р = м3

Визначивши продуктивність, підбираємо тип вентилятора по /2/ таблиці 1.

7.4 Заходи по зниженню шуму і вібрацій.

Вказати основні джерела шуму і вібрацій автомобілів, основні характеристики, конструктивні заходи направлені на зниження шуму, експлуатаційні рівні звукового тиску і санітарні норми вібраційного навантаження.

Розробити заходи по зниженню шуму і вібрації.

7.5 Техніка безпеки, виробнича санітарія та протипожежна безпека на дільниці.

Для розробленої дільниці та окремих робочих місць дати опис умов безпечної праці, дати проектні рішення з обґрунтуванням, необхідними схемами, рисунками (з урахуванням вимог технічної естетики), розробити інструкції по техніці безпеки.

Дати короткий опис організації пожежної охорони з в казанням відповідальних осіб, склад пожежно-технічної комісії та її основних задач.

На плані дільниці (робочого місця) показати повічні засоби пожежогасіння (щити, вогнегасники, пожежні дробини, крани).

В пояснювальній записці дається перелік інвентарю, який вішають на пожежний щит.

Кількість щитів приймається із розрахунку один щит на 300...400 м2 виробничої площі. Там же вказати до якої категорії відносяться виробничі приміщення (по СНиП ІІ-М. 2-72).

8 Висновки по проекту

В цьому розділі дипломник вказує які заходи розроблені по удосконаленню технологічного процесу ремонтних і відновлювальних робіт , застосування високопродуктивного обладнання, пристроїв і інструментів, що можуть бути застосовуванні автотранспортними підприємствами. Провести аналіз організації робочих місць і покращення умов праці , створення благо приємних умов роботи підвищення робото здатності і економній витраті робочого часу.