Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3.2. Формування практичних умінь і навичок 1 рі...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
510.98 Кб
Скачать

Тема (1 година): Навчити техніці усунення можливих затримок і неполадок під час стрільби з пневма­тичної гвинтівки. Навчити техніці стрільби з пневматичної гвинтівки

Методика навчання: 1. Розповідь і показ послідовності дій із усунення затримок під час стрільби з пневматичної гвинтівки.

2. Практичне виконання учнями дій завдання.

3. Розповідь і показ послідовності дій під час виконання стрільби з пневматичної гвинтівки. Послідовність дій під час стрільби лежачи: утримуючи гвинтівку в правій руці зробити правою ногою крок уперед і трохи в сторону — нахиляючись уперед опуститись на ліве коліно — спираючись лівою рукою у землю опуститись на ліве стегно та передпліччя лівої руки і лягти на лівий бік, швидко повернувшись на живіт — злегка розвести ноги у сторони носками назовні (корпус розташовується під кутом 25-30° до площини стрільби) — гвинтівка кладеться ців'ям на долоню лівої руки.

4. Практичне виконання учнями дій завдання.

5. Одночасне практичне виконання учнями дій, вивчених на уроці. Досягається завдя­ки попередній організації двох навчальних місць: перше — для відпрацювання дій із усунен­ня затримок під час стрільби з пневматичної гвинтівки, друге — удосконалення техніки стрільби із малокаліберної гвинтівки.

РОЗДІЛ 3.2.Основи стрільби

Тема (1 година): Навчити способам визначення відстані до цілі за допомогою кутових величин та еле­ментів зброї

Методика навчання: 1. Розповідь з одночасним показом (із застосуванням наочних посібників) про способи визначення відстані до цілі за допомогою кутових величин. Не обхідність таких дій - для найбільш ефективного використання зброї під час ведення при­цільного вогню. Базова формула — "тисячна". Вона дозволяє визначити лінійну величину, наприклад, відстань між двома рівновіддаленими предметами, висоту або ширину предмета. Складові формули — Д, У, В і 1000, де: Д — довжина до цілі; В - лінійні розміри предмета (ширина, висота або довжина); У — кутова величина. Якщо величина Д або У невідома, то інша завжди записується у знаменник. При невідомому В, у знаменник записується 1000. Наприклад, невідома Д. Тоді формула буде такою:

2. Практичне виконання дій учнями з використанням двох навчальних місць.

3. Розповідь з одночасним показом (із застосуванням наочних посібників) про спосо­би визначення відстані до цілі за допомогою елементів зброї (мушки автомата). Базове поло­ження способу — криюча величина прицільного пристрою. За допомогою спеціальних розра­хунків встановлено, що криюча величина мушки автомата на 100 м становить 25 см. Тобто, знаючи це, а також лінійні розміри об'єкту, можна з приблизною точністю встановити відстань до нього. Наприклад, ширина танка становить 3 м, а мушка автомата на третину перекриває його ширину. Іншими словами мушка перекриває 1 м, тобто їм : 25 см = 4 і вказує, що 1 м у чотири рази більше, ніж значення криючої величини мушки на 100 м. Отже, відстань до цілі становить 100 м X 4 = 400 м. Доцільно надати учням інформацію щодо лінійних розмірів головних об'єктів, що можуть зустрічатися під час бою. Це дасть їм змогу швидко визначати відстань до цілі за допомогою прицільного пристрою. ..

4. Практичне виконання дій учнями з використанням двох навчальних місць.