Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SU_Modul_2_Kolonki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
227.84 Кб
Скачать

24. Забезп. Виконання страт. Планів, проектів та програм

Досвід показує, що упр-ня викон. страт. планів потребує більших витрат зусиль та часу, ніж розробка всієї с-ми страт. планів, проектів програм. Процес викон. страт. планів поч. з розв'язання адміністр. завдання доведення до кожного виконавця - підрозділу, ланки, окремого фахівця тих завдань, які передб. у відп. підрозділах планів.

Причинами зриву викон. планів можуть бути: 1- постійні модифікації (коригув. без необх. обґрунтувань). Альтернативні плани в орг.-ції, як правило, відсутні; 2- зрив строків та послідовності викон. завдань; 3-нереальність плану (за критеріями - час, гроші, відсутність виконавців, змістовні прорахунки); 4-план став непотрібним (із самого початку або внаслідок зміни умов); 5-«нагромадж. дод. завдань»(обсяги їх перевищують можливості орг.-ції); 6-«відхід від цілей» (тактика «поглинула» стратегії); 6-втручання «ззовні» (відміна плану), опір змінам тощо.

Передумови ефект. роботи із забезп. реалізації страт. планів такі: 1)формув. стратегічно орієнтованої орг.-ції, яка спроможна застос. страт. д-сть, опираючись на постійний організац. розвиток; 2)розробка відп. планів та бюджетів для рес. забезп. викон. страт. планів; 3)баланс між поточними та страт. видами д-сті; 4)розробка необх. технологій, операцій та процедур, які полегшують викон. страт. планів, формув. необх. організац. планів, графіків тощо; 5)розробка інформац. та звітних с-м, які доп. налагодж. с-ми ефективного контролю за процесом реалізації стратегії; 6)зв'язок с-ми мотивації та конкретних с-м преміюв. з безпосереднім досягненням стратег. рез.; 7)ств. організац. культури, яка відображає зв'язок між стратегією та успіхом д-сті; 8)орієнтація на аналіз та збереж. позит. досвіду, який з'явився при реалізації СП, проектів та програм.

Загалом, практика стратег. упр-ня виокремлює 8 осн. етапів здійсн. стратегії:

1-доведення завдань до виконавців та контроль розуміння змісту та необх. здійсн. стратег. дій; 2-розробка поточних та операт. планів графіків, забезп. взаємодіъ у межах діючої організац. структури і поступового оформл. нової; 3-забезп. необх. рес. всіх робітників і підрозділів, згідно з розробленими стратегіями; 4-компенсація відхилень від: нормального (встановл.) порядку викон. планів; нормального функціонув. орг.-ції; 5-підтримка та мотивація стратег. д-сті; 6-підтримка керованості процесу стратег. змін;7-викон. стратегій із забезп. соц.-психолог. підтримки стратег. д-сті; 8-налагодж. роботи групи виконавців; 9-контроль, аналіз та оцінка досягнутих рез. при необх. — внесення коректив (звітність, координація, регулювання).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]