Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС(Corel).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
547.84 Кб
Скачать

Інструменти створення ліній.

Натиснувши клавішу F5, активізуйте кожної з інструментів, розташованих на панелі, що розкривається, Крива.

1.

Вільна рука

Малювання кривих довільної форми.

2.

Інструмент Безье

Крива Безье. Призначена для малювання ліній методом послідовного з'єднання відрізків.

3.

Живопис

Малювання в режимі кисті з застосуванням численних ефектів.

4.

Перо

Малювання ліній довільної форми.

5.

Полілінія

Малювання ліній довільної форми.

6.

3 крапкова крива

Малювання кривих по трьох крапках.

7.

Інструмент інтерактив-ного з'єднання

Сполучні лінії. Малювання динамічних сполучних ліній між об'єктами.

8.

Інструмент Розмір

Малювання ліній використовуваних для позначення розмірів об'єктів, включаючи винесення.

Інструмент Вільна рука багато в чому схожий на звичайний олівець. При перетаскуванні курсору по екрані за ним залишається слід - лінія. Під час малювання CorelDRAW розставляє уздовж лінії вузли з нерівномірними інтервалами.

Прямі лінії малюються трохи інакше, чим криві. Замість перетаскуючи курсору варто клацнути кнопкою миші в початковій крапці, перемістити курсор і клацнути знову, позначаючи кінець лінії. Між двома крапками проводиться відрізок прямої лінії. У процесі малювання можна переходити від режиму зображення прямих ліній до режиму кривих довільної форми і назад. Почніть з малювання кривої, а коли досягнете крапки, за якої повинний випливати прямолінійний відрізок просто натисніть клавішу TAB. Пряма лінія закінчиться там, де ви відпустите ліву кнопку миші або знову натиснете клавішу TAB.

Інструмент Безье забезпечує максимально можливий ступінь контролю над формою кривої в процесі малювання. Кожен щиглик кнопкою миші при малюванні кривої за допомогою даного інструмента створює вузол, що з'єднується плавної кривої з попереднім вузлом. Але якщо клацнути кнопкою миші і протягти миша, ви зможете впливати на форму кривої, що входить у даний вузол. Одна з областей, у якій інструмент Крива Безье здатна ПРИНОСИТИ дійсно блискучі результати, - це ручне трасування растрових зображень. Користаючись інструментом Безье і вставляючи по вузлі в кожній крапці перегину кривих, можна швидко і точно відтворити малюнок растрової графіки.

Е лементи креслень і схем.

Інструмент розмір - дозволяє автоматично вимірювати і підписувати лінійні і кутові розміри в зручних для Вас одиницях виміру, перераховувати їх після проведення яких-небудь трансформацій з вимірюваним об'єктом, а також робити різні допоміжні виноски.

Настроювання параметрів ліній і контурів.

Один з варіантів настроювання контуру - це настроювання через групу інструментів Контур.

Піктограма 1 викликає на екран вікно деталізованого настроювання контуру.

Піктограма 2 - настроювання кольору контуру. При цьому з'являється діалогове вікно нічим не відрізняється від діалогового вікна рівномірного заливання .

Сім кнопок, що залишилися, у групі інструментів контуру відповідають за товщину контуру, чи ж дають можливість зовсім сховати його на екрані.