Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС(Corel).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
547.84 Кб
Скачать

Перевірка орфографії.

CorelDRAW тепер включає у свій склад засобу перевірки орфографії і граматики, а також тезаурус, чи словник синонімів, що розроблялися корпорацією WordPerfect.

Для включення режиму орфографічної перевірки тексту виберіть команду Текст | Інструменти | Перевірка орфографії. Якщо при звертанні до цієї команди мався виділений фрагмент тексту, то орфографія буде перевірятися тільки в цьому фрагменті; у противному випадку буде переглянутий весь текст.

Ефекти

Покрокові переходи

Е фект покрокового переходу, чи перетекания застосовується для створення ілюзії чи перспективи для імітації зовнішнього вигляду неонової реклами. Ефект перетекания може використовуватися і для таких практичних цілей, як рівномірне з заданим кроком розміщення групи об'єктів навколо деякого опорного чи об'єкта в межах сторінки малюнка.

Сукупність об'єктів, отриманих у результаті застосування ефекту, називається групою перетекания. Така група складається з трьох частин: двох керуючих об'єктів (початкового і кінцевого) і групи проміжних об'єктів, створених у процесі застосування ефекту. Всі об'єкти в групі перетекания динамічно зв'язані між собою. Це означає, що якщо перемістити один з керуючих об'єктів в інше місце сторінки документа, те всі об'єкти групи перетекания також автоматично перемістяться відповідно до нового положення керуючого об'єкта.

Создание ореолов

І нструмент Інтерактивне настроювання ореола додає до виділеного об'єкта його концентричні дублікати, що можуть бути або менше вихідного об'єкта і розташовуватися усередині нього, або більше і виходити за межі вихідного об'єкта.

Робота з Що обгинають

Ефект Що обгинає дозволяє довільним образом спотворити форму об'єкта, укладеного в цю що обгинає.

Якщо клацнути на цій кнопці при виділеному об'єкті, навколо об'єкта автоматично з'явиться габаритний прямокутник, що містить вісім вузлів. Як і звичайні вузли, вони постачені маркерами, що керують кривизною що обгинає. Клацаючи на маркері і перетаскуючи його мишею, можна додати об'єкту потрібну форму.

Деформації об'єктів

Кнопка інструмента Інтерактивна деформація знаходиться на панелі інструментів інтерактивних ефектів. Значок на кнопці зображує щось начебто м'ятого листа папера. Існують три різних типи деформацій: Push and Pull (Тягни-штовхай), Zіpper (Зиґзаґ) і Twіster (Скрутка).

Кількість і розмаїтість типів деформацій, який можна застосувати до об'єкта, практично безмежні. Підсумковий результат залежить від типу використаного інструмента деформації, що керує маркера, напрямку перетаскування курсору, а також від настроювання параметрів на панелі атрибутів.

Створення і настроювання тіні

Тіні, що відкидаються об'єктами на задній план, являють собою прозорі растрові об'єкти. Ви можете керувати ступенем прозорості тіні і бачити ділянку зображення, що знаходиться під тінню.

Напрямок перетаскування маркера у виді чорного квадрата визначає - напрямок тіні, що відкидається. Ніж далі ви перетаскуєте чорний квадрат від об'єкта, тим більше буде зсув. Якщо перетаскувати повзунок на пунктирній лінії ближче до чорного квадрата, тінь буде ставати більш темною. Якщо повзунок зміщати до білого квадрата, тінь буде ставати менш прозорої і більш світлою.