Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС(Corel).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
547.84 Кб
Скачать

Обтікання графіки

Виділите об'єкт чи групу об'єктів, що повинні обгинатися текстом, потім викличте вікно Властивості об'єкта на вкладці Загальні цього вікна присутнє прапорець Обтікання текстом. Якщо він установлений, можна задати величину параметра Зсув обтікання. Клацніть, на кнопці Застосувати і регулюйте зсув тексту щодо об'єкта доти , поки результат вас не улаштує. У завершення клацніть на кнопці ОК. 

Набори символів.

При виборі символів використовується вікно Символи. Щоб викликати це вікно, показане на наступному малюнку виберіть команду Текст/Уставити символ.

У вікні відобразяться тільки ті шрифти, про які системі Wіndows відомо, що вони містять графічні символи.

Вбудований текстовий редактор edі text.

У Corel Draw убудований простий текстовий редактор EDІ TEXT. Він призначений для введення як простого тексту, так і фігурного. Після того, як Ви приготувалися для введення тексту Вам необхідно вибрати пункт меню Редагувати текст із меню текст.

Фігурний текст (Artіstіc Text) використовується в тих випадках, коли потрібно створити короткий напис із застосуванням спеціальних ефектів.

Створення фігурного тексту. Щоб створити блок фігурного тексту, необхідно вибрати інструмент Текст на панелі чи графіки клацнути правою кнопкою миші на документі і вибрати в появившемся контекстному меню команду Створити об'єкт | Текст.

Після вибору інструмента Текст клацніть лівою кнопкою миші в будь-якім місці вікна документа і приступайте до введення символів із клавіатури. За замовчуванням текст буде вводитися гарнітурою Avant Garde Bk ВТ розміром 24 пункту.

Блок фігурного тексту має ті ж властивості, що й інші графічні об'єкти CorelDRAW. Його можна розтягти, дзеркально відбити, повернути, оконтурити, застосувати до нього операцію экструзии (видавлювання) чи розмістити його уздовж заданої траєкторії. Щоб безпосередньо відредагувати форму окремих символів, необхідно попередньо перетворити текст у набір кривих. CorelDRAW також дозволяє роз'єднувати, а потім знову з'єднувати блоки фігурного тексту. Щоб перетворити кожен рядок блоку фігурного тексту в окремий об'єкт, скористайтеся командою меню Компонувати/Розбити на частині. Для об'єднання окремих чи блоків рядків тексту використовується команда Компонувати/Комбінувати.

Перетворення фігурного і простого тексту. Додаткові інструменти для роботи з текстом.

Що б перетворити фігурний текст у простій, варто виділити його за допомогою інструмента Вибір, а потім вибрати команду Текст|преобразовать у простий текст. Щоб перетворити простий текст у фігурний, варто виділити його за допомогою інструмента Вибір, а потім вибрати команду Текст|преобразовать у фігурний текст. При перетворенні простого тексту у фігурний втрачаються атрибути, відсутні в об'єктах цього класу, а саме: стовпчика тексту, позиції табуляції, буквицы.

Пошук і заміна.

Команди пошуку і заміни знаходять всі екземпляри текстового фрагмента в межах документа, навіть якщо цей документ є многостраничным. Викличте вікно діалогу Пошук тексту, вибравши команду меню Редагування/Знайти і перемістити а там Пошук тексту.