Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

Принципова схема утворення візуально-логічнорї таблиці

Модуль №1

Створення візуально-логічної таблиці.

Алгоритм впливу ілюзії на функціональне сприйняття предмета. обєкта ,простору

ілюзія

предмет

об’єкт

простір

функціональність сприйняття

підсилення емоційного сприйняття

корекція сторону об’єктивного сприйняття

розміру

Тема 2.Візуальне переосмислення натурного зображення

Завдання 2.

Створити:

1. візуально-логічну таблицю алгоритму взаємозв’язку стилізації, формалізації, інтерпретації і асоціації зображення.

Виконання цього завдання вимагає підібрати ілюстрацію яку потрібно візуально дослідити на предмет алгоритму переосмислення поставленої вище задачі. Яким чином використовувати принципи переосмислення? Відповідь у лекційному матеріалі за модуль№1.ВЛТ будується через ВР таким чином щоб сприймалось ускладнення візуальної форми і разом з тим був порівняльний аспект.

Завдання 3 Створити композицію на тему: Зорова свідомість в передачі проектної думки

Виконання завдання акумулює всі попередні дослідження у вигляді ВЛТ і через синтез втілює їх у візуальну ідею ( суб’єктивного) виразу зорової свідомості. Не зважаючи на суб’єктивний характер композиція має одну регламентовану вимогу.

При відображенні змістовної частини потрібно задіяти візуальні результати всіх чотирьох ВЛТ з певною системою підпорядкування композиційних елементів. Дуже важливим в цьому контексті є назва композиції. Вона має бути тим початковим елементом який засобом ВР дає можливість зчитати ту візуальну інформацію і з таким змістовним наповненням яке було вкладено автором. У випадку якщо назва буде нести загальний, або навіть відносний ,характер то набагато утрудниться одноваріантне і точне розуміння переданої інформації.

Модуль 2. Семіотичні основи проектування

Тема 3.Знакові системи в дизайн проектуванні

Завдання 4. Створити:

1. візуально – логічну таблицю де виявити алгоритм визначеної знакової системи в дизайн проектуванні

Для виконання цього завдання потрібно визначитись з вибором історичного періоду існування символічної системи, країни.сфери функціонального використання ( побут,наука , мистецтво, релігія і інш.) виконати аналіз цієї знакової системи. Результат аналізу має бути основою для ідеї практичного використання в сучасній візуальній практиці включно з проектною. Як в минулі часи так і зараз символи є виразниками образної інформації різного ґатунку.

Проектна робота часто базується образах які носять символічний характер. Вони можуть бути створенні як безпосередньо з використанням системи символів раніше відомих в різних функційних проявах але на об’єкті поєднанні таким чином що виникає інша (нова) якість образного вирішення. Але може бути і така ситуація що символічний зміст образу проектної ідеї виникає при поєднанні сучасних інформаційних констант.При виникненні ідеї через форму ВЛТ доноситься її тематичний інформаційний зміст.ВР і назва самої ВЛТ в даному випадку має ключове значення.

Завдання 5. Створити композицію на тему: Визначена знакова система в передачі візуального образу проектної думки.

При створенні композиції потрібно використовувати дослідження ВЛТ. Воно має бути логічно пов’язане чи чисто візуальними чи тематичними ознаками чи іншою логічною системою, але є умова яка буде і надалі повторюватись. Це тематична направленість на дизайн ландшафту в межах учбового завдання з проектування.

Ця приналежність повинна простежуватися в назві композиції. Але ні якому разі це може мати форму проекту. Якщо взяти максимальне наближення до проектної діяльності то допускається варіант ескізної розробки дизайну в концептуальному оточенні ландшафтного середовища.