Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod kursov FM.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
540.16 Кб
Скачать
  1. Подання курсової роботи на кафедру та захист курсової роботи перед комісією.

Після завершення написання студентом курсової роботи, керівник перевіряє її. Остаточна оцінка , за чотирьохбальною системою (відмінно, добре, задовільно, незадовільно) виставляється комісією за результатами захисту роботи.

Курсова робота захищається перед комісією, склад якої затверджується кафедрою. При захисті студенту надається слово для доповіді по темі курсової роботи. Тривалість доповіді не більше 10 хвилин. Члени комісії ставлять питання по темі роботи.

Під час захисту треба мати з собою курсову роботу з рецензією та залікову книжку. Курсові роботи захищають у присутності всіх студентів групи перед комісією, яку призначено кафедрою, у терміни, передбачені розпрядженням по кафедрі. Під час захисту курсової роботи студент має засвідчити глибокі знання з курсу „Банківська система”, вміти розкрити в усній доповіді зміст розглянутих у курсовій роботі положень, чітко викладати власні думки, використовувати ілюстративний матеріал і аргументовано відповідати на поставлені членами комісії питання.

За результатами захисту комісія оцінює курсову роботу відповідно до її змісту та якості захисту оцінками „відмінно”, „добре”, „задовільно” або „незадовільно” та за шкалою ЕСТ5 (Додаток 5).

У випадку, якщо студент не захистив курсову роботу, він вважається неатестованим з даної дисципліни. Захищені курсові роботи повертаються на кафедру, де зберігаються згідно з вимогами.

3. Методичні рекомендації щодо виконання курсової роботи

Перед написанням курсової роботи студент повинен ознайомитися з основними вимогами до її виконання.

1.Актуальністьтеми. Актуальність у перекладі з латини означає

важливість, практичну значущість розглядуваної проблеми. Курсова робота може претендувати на певний ступінь актуальності тільки тоді, коли її тема відповідає сучасним потребам розвитку бізнесу, а питання, що розкриваються, важливі для розуміння суті та структури діяльності бізнесмена, менеджера, економічних, організаційних, правових, психологічних та інших аспектів.

2.Достатнійтеоретичнийрівень. Ця вимога означає, що студент повинен розкрити вибрану тему курсової роботи на сучасному рівні розвитку відповідної науки (економіки, банківської справи тощо), застосовуючи такі підходи, що пояснюють явища і події у практиці бізнесу з позицій суспільства. Крім того, студент повинен якнайповніше розкрити основні поняття і терміни, що стосуються проблеми курсової роботи, включаючи у зміст матеріалу тільки об’єктивні факти і реальні приклади.

3.Дослідницькийхарактер. У курсовій роботі повинні міститись

елементи дослідження:

• вивчення достатньої кількості опублікованих джерел (книг, журнальних статей та інших розробок) вітчизняних і зарубіжних авторів;

• систематизація та аналіз думок і підходів, формування власної

точки зору на розглядувану проблему;

• порівняння теоретичних поглядів вчених і практичної діяльності вітчизняних і зарубіжних банківських установ; розробка висновків, рекомендацій.

4.Грамотністьоформлення. Це важлива вимога до курсової роботи, що підвищить її якість. У роботі не повинно бути граматичних і стилістичних помилок. Необхідно дотримуватися правил цитування, оформлення зносок, списку використаної літератури. Крім того, дотримання цієї вимоги виховує у студента культуру оформлення наукових праць, яка може згодитися у пригоді в майбутній практичній діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]