Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod kursov FM.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
540.16 Кб
Скачать

5. Правила оформлення курсової роботи Курсова робота, що подається на кафедру, повинна відповідати таким загальним вимогам:

  • повністю оформлена, переплетена і підписана студентом, керівником;

  • текст пишуть на одній стороні аркуша формату А4 (297х210 мм), чітко виділяючи абзаци.

Оформлення тексту

При розміщенні тексту на сторінці необхідно залишати поля наступних розмірів: ліве – 30мм, праве – 10-15мм, верхнє і нижнє – 20мм.

Розмір шрифту Times New Roman текстового редактора - 14. Абзацний відступ – 1,25см. Щільність тексту роботи – однакова. Міжрядковий інтервал – 1,5. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору.

Текст курсової роботи прийнято висловлювати знеособлено (вважається, було з’ясовано, проаналізовано, розглянуто, розраховано, пропонується, представлено, обґрунтовано тощо).

Умовні позначення повинні відповідати діючим стандартам, термінології; визначення (єдині для всієї курсової роботи) також повинні відповідати стандартам, а при їх відсутності – загальноприйнятим у науково-технічній літературі. Допускаються тільки прийняті скорочення слів.

Перелік слід нумерувати порядковою нумерацією арабськими цифрами із дужкою, наприклад: 1), 2), і друкувати малими літерами із абзацного відступу.

Нумерація. Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подається арабськими цифрами без знака №.

Першою є титульна сторінка, яка не нумерується, але входить до загальної нумерації. Нумерація має бути наскрізною. Сторінки з додатками і списком літератури включаються у наскрізну нумерацію. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті без крапки в кінці.

Такі структурні частини, як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера, але всі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини курсової роботи, нумерують.

Номер розділу ставиться після слова “РОЗДІЛ”, а “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ”«СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», не нумеруються. Нумерація починається з першого розділу.

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ» (після номера крапку не ставлять) і з нового рядка друкують його назву великими літерами. Слово «РОЗДІЛ» і його назва розміщують в центрі сторінки.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, які розділені крапкою. Після номера перед його назвою ставлять крапку. Наприклад, «3.1. Вдосконалення товарної політики підприємства».

Заголовки. Заголовки структурних частин курсової роботи («ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВОК», «ДОДАТКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ») друкують великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину треба починати з нової сторінки.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (окрім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці назви заголовків розділів (підрозділів) не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Не допускається розміщувати назву розділу і підрозділу в нижній частині аркуша, якщо після неї розміщений один рядок тексту або жодного. Підкреслювати назву розділу та переносити в ній слова забороняється.

Кожний розділ роботи необхідно починати з нової сторінки. Підрозділи можна починати на тій же сторінці, де закінчився попередній, за умови, що на ній буде розміщено також 2–3 рядки тексту. Відстань між заголовком розділу і заголовком підрозділу – один міжрядковий інтервал. Відстань між заголовками і подальшим текстом має дорівнювати двом міжрядковим інтервалам, а відстань між заголовком і останнім рядком попереднього тексту (для тих випадків, коли кінець одного і початок другого підрозділу розташовується на одній сторінці) - трьом міжрядковим інтервалам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]