Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лек.6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
904.19 Кб
Скачать

3.3 Надійність і ефективність управлінської системи інвестиційно-виробничого комплексу.

Теорія і практика засвідчують, що системи управління виробництвом відносно їх відповідності визначеним цілям можуть, за аналогією з іншими (техніч

н ими) системами, розглядатися як надійні і ненадійні: надійність, а відповідно і ефективність системи управління виробництвом - це здатність системи приймати задовільні (допустимі) рішення протягом усього часу функціонування. Якщо оцінювати процес управління (керування) на рівні підрядної або іншої організації, то причина неоптимальності рішень, які приймають, здебільшого криється у самій системі управління організацією. Що простіша організаційна структура, то вона надійніша. Що складніша система, то вона вразливіша і нею складніше управляти. Керова­ність потрібно розуміти як здатність системи (органу, організації) управління функціонувати відповідно до визначеної мети, своєчасно реагувати на від­хилення і вносити корективи в терміни, що допомагають системі досягти запланованих (розрахункових) результатів.

Складність системи управління інвестиційно-виробничим комплексом у регіоні залежить від її кількісних і якісних характеристик, що відображає рівень управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]