Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Официальные инструкции по эпизоотологии (укр) / Ветеринарні імунобіологічні препарати.doc
Скачиваний:
99
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
871.94 Кб
Скачать

Вермет – вакцина проти дерматофітозів тварин (жива)

(ФДУП “Армавірська біофабрика”, РФ)

Вакцину застосовують для специфічної профілактики і лікування трихофітії тварин, що викликається: Трихофітон веррукозум, Трихофітон веррукозум варіант аутотрофікум, Трихофітон ментагрофітес, Трихофітон еквінум, Трихофітон сарковісі…

Тварин рекомендується імунізувати в дозах (мл) (табл)

Профілакт. Доза

Лікув. доза

Телятам від 1 до 4 міс

1

2

Телятам від 4 міс і дорослим тваринам

2

4

Верблюжатам від 2 міс

1

2

Молодняку і дорослим тваринам:

Вівцям, козам

1

2

Кроликам, хутровим звірам

1

2

Вакцину з профілактичною і лікувальною метою вводять в/м в ділянці крижів тварини з дотриманням правис асептики, дворазово з інтервалом 7–14 днів. Повторно вакцину вводять ів тій же дозі і в ту ж ділянку.

Кролям і хутровим звірам вакцину вводять в/м з інтервалом 7–14 днів в задню частину стегна, спочатку в одну, потім в іншу кінцівку.

Через 5–15 днів після другої ін’єкції на місці введення вакцини у тварин утворюється локалізована поверхнева кірочка, яка через 10–20 днів відторгається.

Хворих тварин слід щеплювати двічі в лікувальних дозах. Лікувальний ефект проявляється через 15–25 днів після другої імунізації і характеризується розрихленням, відторгненням кірок і мікотичних вогнищ і ростом нового волосся…

Імунітет у тварин, щеплених проти дерматофітозів, настає через 25–30 днів після другого введення вакцини і триває не менше 12 міс.

Вакцина іеквм проти інфекційного ринотрахеїту врх (ірт-lg), жива

(ІЕКВМ УААН, Україна)

…Телят вакцинують у віці від 10 днів. Перша вакцинація повинна бути закінчена до досягнення ними міс віку. Через 2–4 тижні їх вакцинують вдруге, а потім, залежно від епізоотичної ситуації, через 4–6 міс, після другої вакцинації щеплюють втретє.

В стаціонарно-неблагополучних господарствах тільних корів, незалежно від терміну тільності, щеплюють дворазово з інтервалом 2–3 тижні, але другу вакцинацію проводять не пізніше, ніж за місяць до отелення.

Вакцину вводять тваринам незалежно від маси й віку в/м в дозі 2 мл в ділянці середньої третини шиї…

Імунітет у щеплених тварин настає через 7–10 днів після щеплення і зберігається після ревакцинації не менше 6 міс…

Вакцина проти парагрипу-3 і ірт врх суха культуральна асоціована

(ФДУП “Ставропольська біофабрика”, РФ)

…В тваринницьких комплексах м’ясного напрямку телят з 30-денного віку вакцинують у перші два дні після надходження у господарство по групах, забезпечуючи в подальшому збереження цих груп, дозволяючи переміщення не раніше, ніж через 2 тижні після повторної вакцинації…

Вакцину вводять п/ш в середню третину шиї, використовуючи стерильні шприци і голки. Проміжок між першою і другою вакцинаціями – 25–30 днів.

Імунітет формується через 2 тижні після початку вакцинації, після повторної вакцинації імунітет триває не менше 6 міс. Дози у віці 1–3 міс при першому введенні 1 мл, при другому – 2 мл; у віці 4–6 міс при першому –1,5, при другому – 2; у віці 7 міс і старшим при першому введенні – 2, при другому –1…

Вакцина іеквм проти ірт врх, рекомбінантна, інактивована

(ІЕКВМ УААН, Україна)

Вакцину вводять п/ш в ділянці середньої третини шиї дворазово з інтервалом у 21 добу бугаям (незалежно від маси й віку), коровам, нетелям в дозі 10 мл; телятам – в дозі 5 мл.

Друге введення вакцини тільним коровам і нетелям повинно бути зроблено за 2–3 тижні до очікуваного отелу…