Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Официальные инструкции по эпизоотологии (укр) / Ветеринарні імунобіологічні препарати.doc
Скачиваний:
99
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
871.94 Кб
Скачать

Nobilis ilt (Нобіліс ілт) – вакцина проти інфекційного ларинготрахеїту птиці, ліофілізована, жива

(Intervet International B.V., Нідерланди)

…Імунізація курчат та фазанів проти інфекційного ларинготрахеїту…

Перед застосуванням вакцину розчинити у розчиннику, що додається. Вакцину задають інтраокулярним методом, по одній краплі лише в одне око кожній птиці.

Флакон крапельниці слід тримати у перевернутому вертикальному положенні, щоб забезпечити потрібний розмір краплі і запобігти втрати вакцини. Щеплення рекомендується проводити у віці 4–6 тижнів з повторною ревакцинацією у віці 14–16 тижнів. У екстрених випадках можна вакцинувати птицю у більш ранньому віці, але ревакцинація у даному випадку повинна проводитися за 1 міс до початку періоду яйценоскості. На птахофабриках зі спалахами інфекційного ларинготрахеїту необхідно обробити все поголів’я птиці. Імунітет настає на 4–5 день і триває 1 рік…

Nobilis Marec thv lyo (Нобіліс вгі ліо) – вакцина проти хвороби Марека, ліофілізована, жива

(Intervet International B.V., Нідерланди)

…склад – вірус хвороби Марека штам PB-THV 1…

Активна імунізація курчат проти хвороби Марека…

Дозування – 0,2 мл курчатам в одноденному віці в/м у стегно або п/ш в основі шиї…

Імунітет настає на 8 день і зберігається пожиттєво…

Nobilis Ma5+Clone 30 (Нобіліс Ma5+Clone 30) – вакцина проти інфекційного бронхіту і ньюкаслської хвороби, ліофілізована, жива

(Intervet International B.V., Нідерланди)

…Активна імунізація курчат з 1-денного віку проти інфекційного бронхіту (тип Массачусетс) та його серологічно споріднених типів, а також хвороби Ньюкасла.

Аерорзольний метод. Перед використанням вакцину слід розчинити у кип’яченій воді. Для цього флакони з вакциною слід відкрити, зануривши їх повністю у воду.

Для одноденних курчат 1000 доз вакцини розчинити у 0,25 л води, для старших – у 1 л води і розпилювати рівномірно грубо-дисперсним методом розпилення над птицею на відстані 30–40 см.

Інтраназальний/інтраокулярний метод. 1000 доз вакцини розчинити у 30 мл розчинника, що додається і за допомогою стандарстної піпетки закрапувати по одній краплі у ніс або в око з відстані декількох см.

Метод випоювання. Перед використанням вакцину розчинити у кип’яченій воді. Для цього флакон з вакциною необхідно відкрити, зануривши його повністю у воду.

1000 доз вакцини розчинити у стількох л води, скільки днів курчатам, але не більше, ніж у 40 л. Для кращого зберігання вірусу, рекомендується вакцину розчинити у рівних пропорціях води і молока. Важливою умовою є те, щоб уся птиця мала доступ до води. Вакцину рекомендується задавати зранку. Імунітет настає на 10–14 день.

Ревакцинувати у 6–8-тижн. віці вакциною Nobilis Ma5+Clone 30…

Тип птиці

Вік

Вакцина

Метод

Бройлери

1 день

Nobilis Ma5+Clone 30

Аерозольний, інтраназальний/інтраокулярний

Бройлери

4 тижні

Nobilis Ma5+Clone 30

Аерозольний, інтраназальний/інтраокулярний, випоювання

Несучки (племінне стадо)

1 день

Nobilis Ma5+Clone 30

Аерозольний, інтраназальний/інтраокулярний

Несучки (племінне стадо)

4 тижні

Nobilis Ma5+Clone 30

Аерозольний, інтраназальний/інтраокулярний, випоювання

Несучки (племінне стадо)

8 тижнів

Nobilis Ma5+Clone 30

Аерозольний, інтраназальний/інтраокулярний, випоювання

…У регіонах, де хвороба Нбюкасла носить ендемічний характер, повторун вакцинацію слід проводити вакциною Nobilis Ma5+Clone 30 у віці 4 тижні. У випадку вимушеної вакцинації під час періоду яйценоскості, можливе зниження продуктивності. Розчинену вакцину слід використовувати протягом 2 год…

Nobilis AE+Pox (Нобіліс АЕ+Покс) – вакцина проти енцефаломієліту та віспи птиці, ліофілізована, жива

(Intervet International B.V., Нідерланди)

…(вірус енцефаломієліту, штам Calnek 1143 та вірус віспи, штам Gibbs…

Імунізація здорових курчат віком 8–16 тижнів та індиків віком 18–26 тижнів проти енцефаломієліту і віспи.

…Вакцину розчиняють у розчиннику, що додається, безпосередньо перед застосуванням. Щеплення проводити методом проколу перетинки крила за допомогою подвійної голки. Голку слід занурювати у вакцину так, щоб заповнилися дві канавки. Перетинку крила проколюють зразу, звертаючи увагу на те, щоб не потрапити в опірену частину крила. Імунітет настає на 10–14 день після вакцинації і триває пожиттєво. Потомство від вакцинованих курей-несучок зберігає імунітет кілька тижнів…