Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ1.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
337.92 Кб
Скачать

Висновок

З проведених розрахунків ми можемо зробити наступні висновки.

Найбільше фактори ґрунтоутворення вплинули на утворення чорноземів. Ці ґрунти утворились в хороших умовах і тому характеризуються гарними властивостями. Найгірше фактори ґрунтоутворення вплинули на формування темно-сірих опідзолених ґрунтів, вони сформувались під впливом підзолистого процесу та дернового. Тому ці ґрунти сформувались з низькою потенціальною родючістю і потребують заходів по покращенню їх властивостей.

Якщо подивитись на гумусний стан даних ґрунтів, то чорноземи звичайні мають високий вміст гумусу (запас становить 576,2 тон на гектар) і вони гарно забезпечені поживними речовинами, мають нейтральну реакцію середовища. Найнижчий вміст і запас гумусу у темно-сірих лісових опідзолених ґрунтах - це низький вміст гумусу. Запас поживних речовин в темно-сірих лісових ґрунтах також низький.

Розрахувавши бонітети і класи бонітетів даних у завданні ґрунтів ми отримали такі результати: найкращими виявились чорноземи реградовані середньозмиті ( пятий клас бонітету) і найгіршими є темно-сірі лісові ґрунти у яких низький бал бонітету і вони відносяться до сьомого класу бонітету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]