Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
014 Зразок ПД прак.doc
Скачиваний:
140
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.42 Mб
Скачать

1.3 Склад та стан виробничої бази підприємства.

Виробничу базу СТО АВТО СЕРВІС «ЯПОНІЯ КОРЕЯ» складає:

  • електрогідравлічний підйомник, двостійковий, вантажопідйомність 3.5 т (Rotary SPOT35) – 2 одиниці;

  • прес гідравлічний (HR-30G), зусилля 20,0 т – 2 одиниці;

  • домкрат гідравлічний підкатний 2т (GT0102) – 4 одиниць;

  • домкрат "стовпчик" одноштоковий 2т (GT0021) – 4 одиниць;

  • гідравлічний підкатний знімач коробки 0.5т (GT0804) – 4 одиниці;

  • знімач пружин гідравлічний стаціонарний (GT1701) – 4 одиниці;

  • комплект підставок під машину 3т (GT0401) – 3 одиниць;

  • домкрат "шпилька" одноштоковий 3т (GT0039) – 3 одиниць;

прилад для перевірки електрообладнання автомобіля.

Це обладнання є сучасним, та відповідає усім вимогам технічної безпеки, має належні сертифікати якості.

1.4 Загальна організація то і ремонтів рухомого складу.

В основі організації виробництва технічного обслуговування та поточного ремонту на СТО АВТО СЕРВІС «ЯПОНІЯ КОРЕЯ» лежать обґрунтовані трудомісткості і тривалість виконання всіх робіт.

Вихідні трудомісткості розраховані на СТО АВТО СЕРВІС «ЯПОНІЯ КОРЕЯ», що нараховують 30 од. рухомого складу при пробігу, з початку експлуатації, що становить 50 - 75% від пробігу до капітального ремонту, і оснащені засобами механізації згідно з табелем гаражного обладнання.

Норми трудомісткості включають трудомісткості збиральних і мийних робіт, при ТО-1 і ТО-2 - трудомісткості ЩО і СО, а також трудомісткості супутніх ремонтів не включаються. Трудомісткість до додаткових робіт становить для районів середньої смуги 20% до трудомісткості ТО-2.

Витрати праці на допоміжні роботи встановлюються в межах 20 - 30% сумарної трудомісткості технічного обслуговування та поточного ремонту по підприємству (менший відсоток приймається для великих підприємств, більший - для середніх і дрібних).

Технічне обслуговування автомобілів може виконуватися потоковим або тупиковим методом. Вибір того чи іншого методу залежить від програми робіт і величини підприємства. Так, перше технічне обслуговування в середніх і великих підприємствах організовується на потокових лініях при зміннійпрограмі не менше 12 - 15 обслуговувань однотипних автомобілів, друге технічне обслуговування - при 5 - 6 автомобілях.

Сумісно з технічним обслуговуванням зазвичай виконують технологічно зв’язаними з ним, часто повторювальні операції поточного ремонту малої трудомісткості, сумарне значення яких не повинно перевищувати 15 - 20%

трудомісткості даного ти технічного обслуговування.

1.5 Перспективи розвитку підприємства.

Перспективи розвитку традиційної структури виробничо-технічної бази СТО АВТО СЕРВІС «ЯПОНІЯ КОРЕЯ» - (підвищення рівня меха­нізації, удосконалення технології та організації, підвищення пропускної спроможності постів і дільниць, скорочення витрат на технічне обслугову­вання і поточний ремонт). По-друге, шляхом концентрації, спеціалізації і кооперації виробництва, технічного обслуговування і ремонту, що забезпе­чує зміну самого характеру процесу; укрупнення програм, створення нових типів підприємств технічного обслуговування і ремонту. Другий шлях створює кращі умови для використання досягнень науково-технічного про­гресу та інтенсифікації розвитку виробництва. Чинники, що визначають величину виробничо-технічної бази: виро­бничі приміщення, технологічне обладнання, рівень технології технічного обслуговування і ремонту, форми організації і управління.