Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
965 / 1.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.29 Mб
Скачать

Тема 6. Дизайн реклами

Сутність, цілі, завдання дизайну реклами. Процес розроблення макета рекламного матеріалу: командні дії, увага, зацікавленість, бажання, переконання, дія.

Дизайн і макет. Стадії дизайну. Вісім законів дизайну: цілісності, контрастності, рівноваги, ритму, гармонії, пропозиції, гами кольорів, виділення, пробілів. Типи реклами залежно від співвідношення ілюстрації і тексту. Види ілюстрацій: фотографія, рисунок, колаж, правила їх підготовки до роботи. Компонування візуальної і вербальної інформації у рекламних повідомленнях. Розміри ілюстрацій. Макети рекламних звернень. Форми рекламних ілюстрацій та їх комбінація.

Кольорова гама ілюстрування. Функції кольорів у рекламі. Емоційна характеристика кольорів. Висовування та приховування предметів з допомогою кольорів. Обсяг та колір. Поєднання геометричних форм та кольорів. Забезпечення асоціативного впли­ву кольорокомбінацій.

Змістове навантаження ілюстрацій у рекламі. Візуальна компоновка рекламного звернення: люди, предмети, символи та їх поєднання. Візуальні способи акцентування уваги цільової аудиторії. Лаконічність ілюстративного матеріалу у рекламі та її забезпечення. Застосування традиційної української символіки у дизайні вітчизняної реклами.

Забезпечення емоційного фону у рекламі. Емоції, мотиви та кольори. Дизайн реклами з викликанням позитивних і негативних емоцій. Аналіз наслідків створеного емоційного фону у дизайні реклами.

Підбір персонажів для рекламного звернення. Типохарактеристика персонажів та умови їх застосування. Компонування персонажів у рекламі: за кількістю, за атрибутами й аксесуарами, за емоціями та жестами, за позами.

Композиція у дизайні реклами: основні правила та принципи. Вибір формального та неформального балансу. Спрямування погляду людини у композиційній побудові реклами. Цілісність у рекламній композиції. Засоби гармонізації рекламної композиції: симетрія та асиметрія, пропорція, ритм, динаміка і статика. Контраст і нюанс.

Шрифти у рекламному дизайні. Види, розміри шрифтів у рекламному дизайні: для текстової основи, для заголовків. Форми шрифтів. Стилі шрифтів. Забезпечення читабельності рекламного тексту: використання стилів, кеглів, відстаней між словами, літерами та цифрами. Орієнтація рядків у просторі. Розбиття тексту на абзаци. Креативне оформлення тексту залежно від завдань рек­лами. Доречність того чи іншого шрифту у рекламному повідом­ленні. Забезпечення гармонійності рекламного повідомлення. Смислове акцентування уваги з допомогою шрифту. Використання шрифтів для викликання психологічних асоціацій.

Природа звуку у рекламі. Музика у різних видах реклами. Звуковий матеріал рекламного продукту. Звукові інформаційні коди у рекламі: інформаційні, інтонаційні, жанрово-стильові. Голос у рекламі та його характеристики. Функції звуку у рекламі. Музичний слоган та правила його створення. Музичний логотип.

Особливості дизайну реклами окремих видів товарів: фінансів, страхових послуг, нерухомості, промислових товарів, автомобілів, «жіночих» товарів, продуктів харчування, товарів і послуг для відпочинку.

Соседние файлы в папке 965