Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansoviy_menedjment / Discipline_mag_pr / Ypravlin_fin_san_pid.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
630.78 Кб
Скачать

Таблиця 16 Аналіз показників ділової активності по підприємству_________________ за 2007-2009 роки

Назва

показника

Значення показника по роках

Зміна показника

За 2007 рік

За 2008 рік

За 2009 рік

2008 рік до 2007

2009 рік до 2008

Ресурсовіддача

Коефіцієнт обертання дебіторської заборгованості

Коефіцієнт обертання кредиторської заборгованості

Коефіцієнт обертання запасів

Фондовіддача

Період інкасації (оборотність дебіторської заборгованості, днів)

Оборотність кредиторської заборгованості, днів

Оборотність запасів, днів

Операційний цикл, днів

Фінансовий цикл, днів

Трактування динаміки показників:

Таблиця 17 Аналіз показників ринкової активності по підприємству_______________ за 2007-2009 роки

Назва

показника

Значення показника по роках

Зміна показника

За 2007 рік

За 2008 рік

За 2009 рік

2008 рік до 2007

2009 рік до 2008

Дохід на акцію

Дивіденд на одну просту акцію

Трактування динаміки показників:

Таблиця 18

Прогнозування банкрутства на основі моделі ________________________

Рік

Межі

Значення Z-рахунка

Імовірність банкрутства

2007

2008

2009

Трактування отриманих результатів та їх адекватності проведеним вище дослідженням:

Загальний висновок:

Рекомендації:

2.5.4. Перелік індивідуальних завдань

Методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи у формі індивідуального комплексного завдання з використанням практичного матеріалу викладено у розділі 2.5.3.

Захист контрольних робіт студентами заочної форми навчання проходить як презентація розробленого плану фінансового оздоровлення (поліпшення фінансового стану) підприємства у формі співбесіди з викладачем. Студент допускається до складання іспиту з дисципліни після захисту контрольної роботи у вигляді індивідуального завдання з використанням практичного матеріалу. За умови невиконання студентом контрольної роботи він допускається до іспиту з поточною оцінкою «0 балів».

2.6 . Система поточного і підсумкового контролю якості знань студентів

2.6.1. Порядок поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Поточний контроль знань студентів денної форми навчання здійснюється за підсумками оцінювання індивідуального завдання з використанням практичного матеріалу та за результатами поточного і підсумкового модульного контролю (ПМК).

Захист комплексного індивідуального практичного завдання (презентація розробленого плану фінансового оздоровлення (поліпшення фінансового стану) підприємства) здійснюється у формі співбесіди з викладачем. Індивідуальне завдання, залежно від рівня виконання та якості захисту, може бути оцінене від 0 до 40 балів.

Критерії оцінювання виконання і захисту контрольних робіт (індивідуальних практичних завдань) студентами денної та заочної форм навчання

40 балів – студент виконав завдання у повному обсязі і дає розгорнуті відповіді на питання стосовно його виконання; використовуючи статистичні дані обґрунтовує зроблені в роботі висновки та пропозиції; наводить альтернативні шляхи фінансового оздоровлення конкретного підприємства та аргументує доцільність викладеного в роботі варіанту; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України.

35 балів – студент виконав завдання у повному обсязі і дає розгорнуті відповіді на питання стосовно його виконання; обґрунтовує зроблені в роботі висновки та пропозиції; наводить альтернативні шляхи фінансового оздоровлення конкретного підприємства, але аргументація доцільності наведеного в роботі варіанту фінансового оздоровлення підприємства недостатня.

30 балів - студент виконав завдання у повному обсязі і дає відповіді на питання стосовно його виконання, обґрунтовує зроблені в роботі висновки та пропозиції, але альтернативні шляхи фінансового оздоровлення конкретного підприємства не наводить.

25 балів – студент виконав завдання, відповідає на питання стосовно його виконання, але при викладі матеріалу були допущені незначні помилки в формулюванні термінів та розрахунку показників; обґрунтування зроблених висновків та пропозицій відсутнє.

20 балів - студент виконав завдання, стисло відповідає на питання стосовно його виконання, але при викладі матеріалу були допущені помилки в формулюванні термінів, окремі розділи роботи викладено занадто стисло; цифровий матеріал використовується недостатньо.

15 балів – студент надав до захисту завдання, виконане згідно з вимогами, наведеними вище, але не відповідає на питання стосовно його виконання.

10 балів – студент надав до захисту завдання, але у викладі матеріалу були допущені суттєві помилки в формулюванні термінів, використанні цифрового матеріалу, робота місить зайвий матеріал, що не відповідає змісту дисципліни.

5 балів - студент надав до захисту завдання, яке не відповідає вимогам, наведеним вище; у викладі матеріалу допущені грубі помилки у формулюванні термінів; в роботі не використовується цифровий матеріал.

0 балів - студент не надав до захисту завдання або робота є ідентичною роботі іншого студента.

Поточний модульний контроль студентів денної та заочної форми навчання проводиться в день захисту індивідуальних завдань. Поточний модульний контроль передбачає виконання двох завдань – 1 тестового завдання з 10 тестів та однієї задачі.

Критерії оцінювання

За результатами виконання завдань поточного модульного контролю студент може отримати 10; 8; 6 та 0 балів (зразок модульного завдання наведено нижче). Бали виставляються наступним чином:

а) 10 балів - студент повністю виконав завдання модульного контролю: при розв’язання задачі студентом отримано арифметично правильний результат; надаються необхідні пояснення та коментарі, зроблено висновок щодо отриманих результатів; при вирішенні тестових завдань не менше 80% відсотків тестів вирішено вірно;

б) 8 балів - студент повністю виконав завдання модульного контролю: при розв’язання задачі студентом отримано арифметично правильний результат; надаються окремі пояснення або відсутній висновок щодо отриманих результатів; при вирішенні тестових завдань є окремі помилки, але не менше 80% тестів вирішено вірно;

в) 6 балів - студент частково виконав завдання модульного контролю: при розв’язання задачі не надано пояснення, відсутній висновок щодо отриманих результатів; при вирішенні тестових завдань є окремі помилки, але не менше 60% тестів вирішено вірно;

г) 0 балів – студент не розв’язав задачу ( відсутня відповідь), або задачу вирішено, але в тестах менше 60% вірних відповідей

Поточний контроль знань студентів вечірньої форми навчання здійснюється протягом семестру за результатами:

  • опитування та виконання ними на практичних заняттях контрольних та тестових завдань (максимум 20 балів);

  • оцінювання виконання комплексного завдання з використанням практичного матеріалу (максимум 20 балів);

  • здійснення критичного огляду статей або підготовка тез доповіді на конференцію (максимум 10 балів).

За роботу на семінарських (практичних) заняттях студент вечірньої форми навчання може отримати від 0 до 20 балів:

  • 10 балів – за виконання модульної контрольної роботи (білет модульного контролю складається з трьох завдань: 1 програмне питання і 2 задачі);

  • 10 балів – за активність на семінарських та практичних заняттях.

Загальна сума балів, яку студент може отримати за результатами поточного контролю – 50 балів.

Вимоги щодо поточного оцінювання знань студентів вечірньої форми навчання з дисципліни «Управління фінансовою санацією підприємств» викладено в Карті самостійної роботи студента у розділі 2.5.1

Оцінювання завдання з використанням практичного матеріалу, що виконується студентами вечірньої форми навчання.

Захист практичного завдання студентами вечірньої форми навчання здійснюється протягом семестру в процесі індивідуально-консультативної роботи. Практичне завдання може бути оцінено від 0 до 20 балів.

Критерії оцінювання захисту завдань з використанням практичного матеріалу, що виконується студентами вечірньої форми навчання

20 балів – студент виконав завдання у повному обсязі і дає розгорнуті відповіді на питання стосовно його виконання; використовуючи статистичні дані обґрунтовує зроблені в роботі висновки та пропозиції; наводить альтернативні шляхи фінансового оздоровлення конкретного підприємства та аргументує доцільність викладеного в роботі варіанту; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України.

15 балів – студент виконав завдання, відповідає на питання стосовно його виконання, але при викладі матеріалу були допущені незначні помилки в формулюванні термінів та розрахунку показників; обґрунтування зроблених висновків та пропозицій відсутнє.

10 балів - студент виконав завдання, стисло відповідає на питання стосовно його виконання, але при викладі матеріалу були допущені помилки в формулюванні термінів, окремі розділи роботи викладено занадто стисло; цифровий матеріал використовується недостатньо.

5 балів – студент надав до захисту завдання, але у викладі матеріалу були допущені помилки в формулюванні термінів, використанні цифрового матеріалу, робота місить зайвий матеріал, що не відповідає змісту дисципліни, студент не відповідає на питання стосовно виконання завдання.

0 балів - студент не надав до захисту завдання або робота є ідентичною роботі іншого студента.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr