Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВАЯ ОВ - методичка 2013-2014.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
736.77 Кб
Скачать

Vіі. Подання роботи на кафедру для перевірки.

Підготовка курсової роботи здійснюється їх авторами за окремими розділами, які подаються на перевірку науковому керівнику згідно з календарним графіком. При написанні тексту необхідно залишати поля для зауважень керівника. У разі необхідності кожен розділ доопрацьовується. Остаточні виправлення перевіряються керівником у повністю готовій роботі.

У цілому текст курсової роботи повинен бути відредагованим, стилістично витриманим. Остаточне оформлення курсової роботи здійснюється відповідно до правил, детально описаних у розроблених кафедрою економіки та управління підприємством методичних вказівок щодо оформлення курсових та дипломних робіт.

Виконану згідно до встановлених вимог і зброшуровану у м’яку обкладинку курсову роботу студенти здають на кафедру у визначений строк. Зареєстрована робота передається керівникові для рецензування.

Курсову роботу рецензує викладач кафедри економіки та управління підприємством, який призначений науковим керівником студента. Термін рецензування роботи становить 7 днів. Тому студент має завчасно подати курсову роботу, щоб захистити її у зазначений строк.

При цьому всі зауваження, які виникають при перевірці роботи, рецензент повинен відмітити на полях.

У випадку незадовільного стану виконання роботи у рецензії з’являється запис: „Не допускається до захисту” або „На доопрацювання”.

Студент, який одержав рецензію з відміткою „Допускається до захисту”, готується до захисту роботи. При цьому обов’язковою умовою є глибокий аналіз ним положень, на недоліки висвітлення яких звернув його увагу викладач.

Студент, який одержав при рецензуванні оцінку „незадовільно”, виконує повну переробку роботи з урахуванням усіх зауважень рецензента, зроблених в рецензії і на полях. Перероблений текст разом з першим варіантом рецензії він відправляє на повторне рецензування своєму науковому керівнику.

Курсова робота, що виконана не за затвердженою темою, або яка оформлена з відступом від вимог цих методичних вказівок, не рецензується незалежно від її змісту.

Рецензування курсових робіт, які подані на кафедру після встановленого строку їх захисту, конкретними строками не обмежується.

Vііі. Захист курсової роботи перед комісією.

Захист курсової роботи відбувається у терміни, визначені робочою програмою дисципліни. Захист відбувається прилюдно у присутності комісії з членів кафедри (у складі 3-х чоловік). Студент упродовж 10 хв. розповідає про отримані результати, наголошуючи на отриманих висновках. Захист курсової роботи має характер наукового диспуту, під час якого присутні студенти і викладачі можуть ставити запитання, пов’язані із досліджуваною проблемою, методикою її вивчення, а також використанням наукового апарату.

Остаточно курсова робота оцінюється комісією за результатами захисту з урахуванням рецензії керівника. Захист курсових робіт проводиться у відповідності до заздалегідь встановленого кафедрою і доведеного до слухачів графіка перед спеціально сформованою комісією. Дату і час захисту курсових робіт встановлює кафедра. Захищена курсова робота залишається на кафедрі.

ІХ. Система оцінювання курсової роботи

Елементи контролю за 1 змістовим модулем

Максимальна кількість балів

Додержання календарного плану виконання роботи: план цілком додержано - 10 балів; незначні відхилення від терміну виконання роботи - 5 балів; план суттєво порушено - 0 балів.

10

Правильність виконання розрахунків: розрахунки правильні - 30 балів; наявність несуттєвих непринципових помилок - 20 балів; наявність суттєвих непринципових помилок - 10 балів; наявність суттєвих принципових помилок - 0 балів.

30

Обґрунтованість й адекватність сформульованих висновків: висновки цілком обґрунтовані й адекватні - 30 балів; висновки адекватні, але недостатньо обґрунтовані - 20 балів; висновки адекватні, але не обґрунтовані - 10 балів; розбіжності між висновками та результатами розрахунків - 0 балів.

30

Елементи контролю за 2 змістовим модулем

Захист курсової роботи: якість й аргументованість відповідей на поставлені питання

30

Усього

100

Сума балів

Оцінка ЕСТS

оцінка за національною шкалою

екзамен

90-100

A

відмінно

82-89

B

добре

75-81

C

64-74

D

задовільно

60-63

E

35-59

FX

незадовільно

з можливістю повторного складання

1-34

F

з обов’язковим повторним курсом

Х. Типові помилки студентів при написанні курсової роботи.

  1. Зміст роботи не відповідає її плану або не розкриває теми цілком чи в її основній частині.

  2. Автор не виявив самостійності, робота є компіляцією чи плагіатом.

  3. Не зроблений глибокий, всебічний аналіз нової спеціальної літератури з теми дослідження.

  4. Кінцевий результат не відповідає меті дослідження, висновки не відповідають поставленим завданням.

  5. У роботі немає посилань на першоджерела або вказані не ті, з яких запозичений матеріал.

  6. Бібліографічний опис джерел у списку використаної літератури поданий довільно, без дотримання вимог державного стандарту.

  7. Обсяг та оформлення роботи не відповідають вимогам, вона виконана неохайно, з помилками.

  8. План роботи непродуманий, нелогічний, включає не всі етапи розрахунків.

  9. Зміст роботи викладається не самостійно, а шляхом комбінування уривків з різноманітних літературних джерел.

  10. Виклад матеріалу не завжди відповідає планові, непослідовний, перевантажений відомостями, що не стосуються теми або мають другорядний характер. Питання плану в тексті не виділяються заголовками.

  11. Використовується застарілі матеріали.

  12. Описовий характер робіт, недостатнє застосування розрахованих показників та відсутність їх аналізу в тексті.

  13. Порушення співвідношення обсягів основних розділів теми.

  14. Граматичні помилки, неприйняті скорочення слів.

  15. Недбале оформлення роботи, відсутність полів, нумерації сторі­нок, посилань на літературні та статистичні джерела.

  16. Довільне, без дотримання методичних вимог складання списку використаної літератури.

  17. Неповнота і недбалість виконання графічної частини роботи: відсутність назв, умовних позначень, посилань на інформаційні джерела, використання сканованих рисунків і таблиць.

РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА

ЕТАП №2. ОРГАНІЗАЦІЯ НЕПОТОКОВОГО ВИРОБНИЦТВА