Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД УКАЗ до ВИРОБН ПРАКТИКИ 2008.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
108.03 Кб
Скачать
  1. Індивідуальне завдання

Кожен студент при проходженні практики повинен виконати індивідуальне завдання, що припускає дослідження спеціального питання, пов'язаного з технологією або організацією виробництва, управлінням підприємства, або проведення спеціального економічного розрахунку, заснованого на реальній статистиці підприємства.

Тематика індивідуального завдання, а також методика його виконання визначається керівником практики від ДДУ й узгодження з керівником практики від підприємства.

5. Екскурсії

У період проходження .практики для студентів проводяться екскурсії по наступних напрямках:

  1. сучасний технічний рівень підприємства й перспективи розвитку (служба головного інженера);

  2. основні й допоміжні цехи заводу;

  3. обчислювальний центр заводу;

  4. музей заводу (комбінату).

6. Вимоги до оформлення звіту

Звіт по практиці може мати свої відмінні риси, що випливають зі своєрідності підприємства, наявності й повноти джерел інформації Разом з тим звіти будуються за єдиною схемою на основі дійсних методичних вказівок. При цьому вимоги уніфікації ставляться не до змісту, а до складових частин звіту про виробничу практику відповідно до розділу 3 і додатком 1.

Звіт може й повинен включати рукописний текст, таблиці, схеми, ілюстраційні матеріали.

Матеріал звіту викладається відповідно до наведеного тут змістом. Назви основних розділів роботи - глав і параграфів - повинні бути чітко виділені в тексті й пронумеровані. Кожна глава починається з нової сторінки, Звіт може бути написаний від руки (чітким і розбірливим почерком, без виправлень і помарок) або видрукуваний на машинці (комп'ютері). Текст, таблиці, малюнки й інші ілюстративні матеріали повинні бути виконані на аркушах односортного білого паперу стандартного розміру А-4 (287x210). Машинний текст друкується через півтора міжрядкового інтервалу Текст пишуть на одній стороні аркуша. На кожній сторінці варто залишати поля: ліворуч - 30 мм , праворуч - до 10 мм., зверху й .знизу - не менш 20 мм.

Якщо у звіті представлений досить великий цифровий матеріал, то його зводять у таблиці. Кожна таблиця повинна мати змістовний заголовок, що поміщають під словом «Таблиця...», знак № перед порядковим номером таблиці не ставлять. Нумерація таблиць у роботі може бути наскрізний або в межах глави, у текстовій частині звіту обов'язково повинні бути висновки й короткі коментарі, які випливають із дані таблиці. Таблицю в текст уводять після першого згадування про неї. При посиланні на таблицю в тексті вказують так: (див. табл. 1).

Ілюстративні матеріали (малюнки, графіки, схеми й т.д.) позначаються словом «Рис._» і нумеруються послідовно арабськими цифрами.

У тексті звіту приводяться найбільш важливі й основні таблиці, схеми, малюнки. Допоміжний матеріал (первинні дані, форми документів, таблиці із проміжними розрахунками й т.д.) повинні бути представлені у формі додатків наприкінці звіту. Їх позначають і нумерують у правому верхньому куті сторінки так: Додаток 1, Додаток 2 і т.д.

Титульний аркуш оформляється за зразком, наведеному в додатку 2. Він повинен бути надрукований на друкарській машинці (комп'ютері) або акуратно оформлений чорною тушшю (чорнилом).

ДОДАТОК 1

Зразковий зміст звіту

І.. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

1. Стисла історія підприємства.

  1. Основи технології виробництва продукції, виконання послуг підприємством.

  2. Організація виробництва на підприємстві.

  1. Тип виробництва

  2. Виробнича структура підприємства.

  3. Методи організації виробництва

  4. Організація технічної підготовки виробництва

  5. Характеристика допоміжних й обслуговуючих підрозділів.

  6. Техніко-економічні показники виробничої системи.

4. Економічна система підприємства.

  1. Основні виробничі фонди й показники їхнього використання.

  2. Оборотні кошти і їхня характеристика

  3. Характеристика персоналу підприємства, функції набору, організації й оплати праці персоналу, показники ефективності його використання.

4.4 Аналіз показників економічної системи підприємства.

5. Система керування підприємством.

  1. Характеристика структури керування.

  2. Особливості реалізації основних управлінських функцій.

  3. Використовувані методи керування.

  4. Характеристика комунікаційних засобів керування.

ІІ. ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ.

ВИСНОВКИ

ДОДАТКИ

ДОДАТОК 2