Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FORMULYaR_2010.doc
Скачиваний:
991
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Выписка из приказа № 732 н от 21. 12. 03 г. Начальника Донецкой ж. Д. «о порядке следования поездов и выполнения маневровой работы при неисправности локомотивных, устройств алсн и радиосвязи»

Максимальная скорость следования пассажирских поездов - не более 90 км/ч. Скорость проследования проходных светофоров с желтым огнем не должна превышать 40 км/ч. Скорость проследования поездами, одиночными локомотивами и МВПС светофоров с красным огнем после остановки не более 10 км/ч. Дальнейшее движение с отключенными устройствами АЛСН после проследования светофора с красным огнем производить со скоростью не более 20 км/ч до следующего путевого светофора с разрешающим показанием.

Приказ на следование или производство маневровой работы с неисправными локомотивными устройствами автоматической локомотивной сигнализации или радиосвязи, машинист обязан получить в следующих случаях:

- при систематическом появлении огней на локомотивном светофоре, не соответствующих показаниям путевых светофоров;

- при отсутствии показаний всех огней локомотивного светофора;

- при включенном ЭПК одновременное срабатывание всех реле скоростемера и загорание всех огней локомотивного светофора;

- при постоянном срабатывании автоматического защитного выключателя или ', перегорании плавкого предохранителя в цепях питания АЛСН и радиостанции;

- срабатывание ЭПК после включения в пути следования красного, красного с желтым, желтого огней локомотивного светофора при скорости ниже установленного контролируемого предела при этих огнях;

- при всех неисправностях локомотивных устройств АЛСН или радиостанций, которые приводят к их отключению.

При возникновении неисправности локомотивных устройств АЛСН, скоростемера или его привода в пути следования, после сообщения об этом поездному диспетчеру и получения регистрируемого приказа машинист обязан:

- при управлении локомотивом пассажирского поезда или одиночного локомотива, довести этот поезд (локомотив) согласно приказу поездного диспетчера до основного депо приписки локомотивных бригад, где должна быть произведена замена локомотива;

ПОРЯДОК ДВИЖЕНИЯ ПО НЕПРАВИЛЬНОМУ ПУТИ.

13. Порядок дій працівників при відправленні поїздів неправильною колією

13.1 Відправлення поїздів по неправильній колії проводиться для регулювання їх руху у випадках зупинки поїзда на одній із колій перегону, при несправності колії, контактної мережі та з інших причин.

13.2 Поїзному диспетчеру дозволяється відправляти по неправильній колії тільки вантажні поїзда. Відправлення пасажирських поїздів по неправильній колії дозволяється лише у виняткових випадках за наказом чергового по дирекції залізничних перевезень.

5.5 Для організації двостороннього руху на двоколійних (багатоколійних) перегонах, обладнаних автоблокуванням в одному напрямку, може застосовуватися автоматична локомотивна сигналізація. На таких перегонах прямування поїздів в правильному напрямку здійснюється за сигналами автоблокування, а в неправильному напрямку – за показаннями локомотивного світлофора.

Відправлення поїзда зі станції по неправильній колії проводиться за дозволяючим показанням вихідного світлофора.

При ведені поїзда неправильною колією за показаннями локомотивного світлофора машиніст і його помічник зобов’язані:

а) при зеленому вогні на локомотивному світлофорі прямувати зі швидкістю, встановленою начальником залізниці для таких випадків;

б) при появі на АЛС жовтого вогню вжити заходів щодо зниження швидкості руху - пасажирських поїздів зі швидкістю не більше 60 км/год, а вантажних – не більше 50 км/год;

в) при появі на локомотивному світлофорі жовтого вогню з червоним знизити швидкість до 20 км/год і зупинити поїзд перед першим колійним світлофором зустрічного напрямку;

г) після зупинки поїзда при жовтому вогні з червоним на локомотивному світлофорі, якщо машиніст бачить або знає, що попереду розташована блок-ділянка зайнята поїздом, чекати звільнення блок-ділянки – появи на локомотивному світлофорі жовтого або зеленого вогню, після чого продовжувати рух за сигналами локомотивного світлофора;

д) якщо машиніст не знає про знаходження на попереду розташованій блок-ділянці поїзда і за час зупинки і відпускання гальм на локомотивному світлофорі не з’явиться жовтий або зелений вогонь, він повинен відновити рух і до кінця наступної блок-ділянки вести поїзд зі швидкістю не більшою 20 км/год з особливою пильністю і готовністю негайно зупинитися, якщо зустрінеться перешкода для подальшого руху.

Якщо при прямуванні блок-ділянкою червоний вогонь локомотивного світлофора зміниться на жовтий з червоним, машиніст може продовжувати рух зі швидкістю не більшою 20 км/год, а при появі жовтого або зеленого вогню машиніст може збільшити швидкість, але не більше як до 40 км/год.

е) у кінці блок-ділянки при жовтому або зеленому вогні продовжити рух, керуючись цими сигналами, при збереженні червоного вогню або білого, або появі жовтого вогню з червоним чи відсутності показань на локомотивному світлофорі машиніст повинен знову зупинити поїзд і далі керуватися порядком, вказаним у підпунктах “г” і “д”;

є) у випадку раптової появи на локомотивному світлофорі замість дозволяючого сигналу жовтого вогню з червоним, червоного чи білого вогню або зникненні вогнів локомотивного світлофора машиніст зобов’язаний вжити заходів щодо зниження швидкості руху і вести поїзд до кінця блок-ділянки або до появи дозволяючого сигналу на локомотивному світлофорі з особливою пильністю і з швидкістю, яка забезпечує можливість своєчасної зупинки, якщо на колії виявиться перешкода для подальшого руху;

ж) у випадку, коли пристрої АЛС на локомотиві вийшли з ладу, зупинити поїзд біля найближчого світлофора зустрічного напрямку, а далі прямувати до вхідного світлофора (сигнального знака “Межа станції”) зі швидкістю, яка забезпечує безпеку руху, з особливою пильністю і готовністю негайно зупинитися, якщо зустрінеться перешкода для подальшого руху.

Приймання на станцію поїзда, який прямує по неправильній колії, проводиться за спеціально встановленим вхідним світлофором, який в залежності від місцевих умов, може бути розташований із лівого боку у напрямку руху.

У всіх випадках швидкість входу на станцію поїзда, що прямує по неправильній колії, при дозволяючому показанні вхідного світлофора не повинна перевищувати встановлену для приймання поїздів на бокову колію.

У всіх випадках перед відправленням поїзда у неправильному напрямку на двоколійних (багатоколійних) перегонах, обладнаних автоблокуванням, де переїзна автоматика у неправильному напрямку не задіяна, черговий по станції зобов’язаний видати (або впевнитися у наявності) машиністу (а) поїзда попередження про обмеження швидкості руху: не більше 25 км/год – для переїздів без чергового та не більше 40 км/год – для переїздів з черговим. В разі відсутності вищенаведеного попередження черговий по станції повинен діяти згідно з вимогами п. 17.6.

Перелік несправностей, за яких необхідно припиняти дію автоблокування за показанням локомотивних світлофорів при русі по неправильній колії наведено в п.5.11.5.

5.11.5 До несправностей, за яких необхідно припиняти дію автоматичної локомотивної сигналізації, що застосовується як самостійний засіб сигналізації та зв’язку, належать:

а) помилкова зайнятість трьох і більше блок-ділянок підряд;

б) неможливість зміни напрямку, в тому числі за допомогою кнопок (рукояток) допоміжного режиму на одноколійному перегоні і двоколійному, якщо напрямок руху встановлено по неправильній колії;

в) наявність контролю вільності блок-ділянки (дозволяючого показання локомотивного світлофора) при фактичній зайнятості її поїздом.

У вказаних випадках, а також у випадку виявлення будь-якої несправності локомотивного світлофора перед відправленням поїзда зі станції або перед відправленням поїзда з некодованої колії, дія автоматичної локомотивної сигналізації припиняється і рух поїздів установлюється за телефонними засобами зв’язку.

На двоколійних перегонах, обладнаних автоблокуванням з рухом по неправильній колії за показаннями локомотивного світлофора, якщо вихідний світлофор на неправильну колію не відкривається або відсутній, відправлення відправлення проводится по бланку зеленого кольору з заповненням пункту №1.

ПОРЯДОК ДЕЙСТВИЙ ПРИ СРАБАТЫВВАНИИ ПРИБОРОВ АВТОМАТИЧЕСКОГО КОНТРОЛЯ ПОДВИЖНОГО СОСТАВА.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]