Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FORMULYaR_2010.doc
Скачиваний:
991
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Приложение 24. Порядок действий при повреждении контактной сети и токоприёмников.

Порядок аналогичен требованиям инструкции ЦТ ЦЭ 0077 (УЗ).

Приложение 25

Порядок действий при выявлении <<толчка>> в пути.

Машинист поезда при обнаружении в пути следования бокового, вертикального толчка, резкого удара и других неисправностей пути обязан

- снизить скорость для проследования опасного места без угрозы схода подвижного состава и произвести остановку поезда служебным торможением для осмотра состояния поезда и подвижного состав,

- немедленно сообщить по радиосвязи ДСП и машинистам поездов следующих по перегону,

- после остановки осмотр поезда производит машинист совместно с бригадиром поезда,

- при отсутствии неисправности механической части подвижного состава и неисправности пути под составом, после доклада продолжает движения с таким расчётом, чтобы проследовать опасное место со скоростью не более 20 км/ч, далее следует с установленной скоростью,

Витяг з наказу №142/Н . “Про систему контролю стану бадьорості локомотивних бригад працівниками інших служб, взаємного контролю і взаємної інформації працівників

Донецької залізниці по забезпеченню безпеки руху поїздів”.

15. Якщо одночасно зі зниженням тиску в гальмовій магістралі знімається напруга в контактній мережі – зупинити поїзд екстреним гальмуванням. При всякій зупинці поїзда на перегоні звертати особливу увагу на приведення в дію гальм поїзда і допоміжного гальма локомотива, негайне оголошення по радіостанції про зупинку машиністом поїздів, які слідують по перегону і черговим по станціям, що обмежують перегін.

При зупинці поїзда (локомотива) на перегоні машиніст зобов'язаний не менш 3-х раз протягом 6-7 хвилин зробити оголошення по радіозв'язку з почерговим натисканням кнопок: «Локомотив» і «ДСП» за формою: «Увага, увага, увага! Я, машиніст поїзда №_______(прізвище) зупинився на ________ км пікет_______(на багатоколійній ділянці) номер перегінної колії _____ (назва перегону) через (вказати причину) ». При наявності перешкоди для руху по сусідній колії до тексту додається: «Мається перешкода на сусідній колії (характеристика перешкоди)».

Машиністи поїздів, які знаходяться в зоні дії радіозв'язку на даній ділянці, відповідають: «Я, машиніст поїзда номер _____ слідкуючий по _____ км (на багатоколійній ділянці вказується номер перегінної колії) зрозумів Вас, що поїзд номер _____ зупинився на ______км______пікеті через (вказати причину)». Машиніст зустрічного поїзда, після одержання інформації з радіозв'язку або сигналу зупинки від машиніста зупиненого поїзда або від ДСП (ДНЦ) про зупинку поїзда по падінню тиску в гальмовій магістралі без зняття або зі зняттям напругою в контактній мережі, або при наявності перешкоди для руху, повинний знизити швидкість руху і зупинитися біля локомотива (кабіни керування МВРС) зупиненого поїзда, оголосивши по радіостанції про зупинку встановленим порядком. При відсутності перешкод для руху (порушення габариту), машиніст поїзда зустрічного напрямку продовжує рух після узгодження з ДСП (ДНЦ) і з особливою уважністю і пильністю.

16. Якщо в момент одержання інформації про наявність (можливій наявності) перешкод для руху, поїзд знаходиться на відстані менш гальмового шляху до передбачуваного небезпечного місця, машиніст зобов'язаний вжити заходи щодо екстреної зупинки поїзда.

18. При відчутті під час руху вертикального або бічного поштовху, машиніст зобов'язаний зробити зупинку поїзда, застосувавши екстрене гальмування. Повідомити по радіозв'язку ДСП обмежуючий перегін і машиністам поїздів про причину зупинки.

Оглянувши місце поштовху, повторно докласти ДСП (ДНЦ) уточнені дані про характер несправності колії і фактичну швидкість, з яким це місце було прослідувано.

При можливості подальшого проходження, проїхати це місце зі швидкістю не більш 15 км/год.

Якщо поштовх відбувся при великій швидкості застосувати екстрене гальмування, докласти ДСП і машиністам поїздів, що йдуть позаду, про причину зупинки. Якщо після застосування екстреного гальмування, поїзд зупинився на великій відстані від місця поштовху та встановити причину неможливо, забороняється приводити поїзд у рух до одержання підтвердження про сприйняття переданої інформації.

Форма інформації переданої по радіостанції при відчутті поштовху: «Увага, увага, увага! Я, машиніст поїзда номер _____ (прізвище) слідкуючий по перегону (вказати станції обмежуючі перегін, а на багатоколійних ділянках і номер перегінної колії). На _____км _____пікеті відбувся вертикальний (бічний) поштовх. Будьте пильні!»

20.При виявленні в поїзді букси, що гріється, машиніст зобов'язаний зупинити поїзд службовим гальмуванням, повідомити по радіостанції машиністів поїздів, які їдуть позаду і ДСП про причини зупинки. Направити помічника машиніста (працюючим на посаді більш 6 місяців) для огляду букси, що гріється, і після з'ясування причини її нагрівання, повторно докласти ДСП уточнені дані про стан букси і про час, необхідний для її остудження. Після природного остудження букси (через 15-20 хвилин) довести поїзд до найближчої станції зі швидкістю 5-25 км/год. обумовленої по ознаках, що характеризує ступінь нагрівання букси.

На головниу колію станції в'їжджати зі швидкістю не більш 10 км/год., на боковий – не більш 5 км/год.

22.3.У випадку, якщо в межах однієї блоку-ділянки, відбувається почергова зміна вогнів на локомотивному світлофорі з зеленого на жовтий, червоно-жовтий, червоний і немає повідомлень про відхід вагонів, машиніст зобов'язаний застосувати екстрене гальмування з одночасним повідомленням ДСП і машиністам поїздів про причини змушеної зупинки.

При наявності часу, визначеного довжиною блоку-ділянки і швидкістю поїзда в момент зміни вогнів АЛСН, установити гальмові башмаки на максимально можливу відстань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]