Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
290
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
482.82 Кб
Скачать

Примірне положення про відділення (кабінет) спортивної медицини

1. Відділення (кабінет) спортивної медицини є структурним підрозділом лікарсько-фізкультурного диспансеру (центру спортивної медицини) та інших лікувально-профілактичних закладів.

2. Керівництво відділенням (кабінетом) спортивної медицини здійснює завідувач, який призначається і звільняється в установленому порядку керівником закладу охорони здоров’я.

3. Штати відділення (кабінету) спортивної медицини встановлюються відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 №33.

4. Діяльність відділення (кабінету) спортивної медицини регламентується чинними нормативно-правовими актами і здійснюється у контакті з іншими лікувально-профілактичними закладами, органами управління фізичною культурою та спортом різного підпорядкування, спортивними організаціями, асоціаціями та федераціями, профільними науковими та науково-педагогічними кафедрами вищих навчальних закладів України.

5. Основними завданнями відділення (кабінету) спортивної медицини є:

5.1. Організація медичного забезпечення осіб, які займаються фізичною культурою та спортом.

5.2. Здійснення диспансеризації та динамічного спостереження за особами, які займаються фізичною культурою і спортом.

5.3. Забезпечення лікарсько-педагогічного і санітарно-гігієнічного контролю у процесі учбово-тренувальних занять, зборів, змагань.

5.4. Організація та медичне забезпечення спортивно-масових заходів, учбово-тренувальних зборів і змагань певного регіону.

5.5. Профілактика спортивного травматизму.

5.6. Організація і проведення заходів по відновленню спортивної працездатності і реабілітації після перенесених травм і захворювань.

5.7. Організація навчання медичного персоналу з питань лікарського контролю за особами, які займаються фізичною культурою і спортом; організація та проведення семінарів, конференцій, нарад з питань спортивної медицини, реабілітації та оздоровлення населення.

5.8. Вивчення передового досвіду організації роботи зі спортивної медицини, впровадження нових методик в практичну діяльність відділень (кабінетів).

5.9. Проведення активної пропаганди засобів і методів фізичної культури і спорту з метою формування здоров’я у різноманітних груп населення у сфері своєї основної діяльності.

6. Завідувач відділення підпорядковується керівництву закладу, лікар, середній та молодший медичний персонал підпорядковуються завідувачу відділення.

7. У відділенні (кабінеті) спортивної медицини ведеться обліково-звітна документація за затвердженими формами, проводиться аналіз діяльності.

8. Робота персоналу відділення здійснюється у відповідності з планом роботи, правилами трудового розпорядку для працівників, затверджених керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

Директор Департаменту

організації медичної допомоги М.П. Жданова

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Міністерства охорони

здоров’я України

від 27.10.2008 № 614

Соседние файлы в папке Методические материалы для студентов