Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодРек_ост_11.2014.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
144.73 Кб
Скачать

Теми магістерських дисертацій

Теми дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» формуються відповідно до освітньо-кваліфікаційної характеристики магістрів за спеціальністю «Адміністративний менеджмент»; наукових досліджень, які виконуються кафедрою теорії та практики управління, а також в межах професійного спрямування випускника на замовлення установ, підприємств і організацій, за умови укладення відповідних договорів.. Вона орієнтована на розробку найбільш важливих і актуальних проблем адміністративного менеджменту.

Тематика дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» розробляється та щорічно оновлюється кафедрою теорії та практики управління у вересні. Відтак студент має можливість обрати тему дослідження із запропонованого кафедрою орієнтовного переліку.

Крім того, студент, за погодженням із керівником, може запропо­нувати свою тему дослідження за умов відповідного обґрунтування доцільності її розробки (відповідно до попередньої власної науково-дослідницької роботи, професійного досвіду, можливостей отримання потрібної інформації про підприємство).

Випускова кафедра створює всі умови для своєчасного ознайомлення студентів-випускників з тематикою МД, надає необхідну допомогу у виборі теми, яка відповідає інтересам та можливостям кожного з них. Особливо це стосується тих студентів, які з різних причин не змогли заздалегідь визначитися щодо теми майбутньої атестаційної роботи. Поряд із наданням інформації про тематику проводяться бесіди та консультації керівників стосовно мети, змісту, проблематики, обсягу певної МД.

Вибір теми МД здійснюється за заявою студента на ім’я завідувача кафедри згідно з формою, наведеною у додатку. Тема МД має бути узгодженою з керівником роботи після чого передається відповідальному за організацію дипломного проектування на кафедрі.

Теми МД мають бути актуальними, відповідати сучасному рівню науки, техніки і технологій, спрямовані на вирішення національних і регіональних потреб та проблем розвитку певної галузі економічно-управлінської діяльності.

При формулюванні теми МД необхідно уникати слів «Розробка...», «Проект...», «Проектування...», «Дослідження...», «Аналіз…», «Вивчення...», «Питання…», «Проблема…», «Роль…», «Значення…» через невизначеність кінцевого результату. У назві МД не дозволяється використовувати скорочення (абревіатури), крім загальноприйнятих.

Назва теми повинна бути лаконічною, чітко і конкретно відображати мету та основний зміст роботи і бути однаковою в наказі ректора про закріплення тем і керівників за студентами, завданні на атестаційну роботу, титульному аркуші, кресленнях, документах ДЕК та в додатку до диплома.

Тематика МД розглядається на засіданні кафедри (у процесі розгляду тем можуть бути внесені відповідні корективи, які доводяться до відома студента). За результатами розгляду тематики робіт готується та затверджується наказ, в якому за студентом закріплюється обрана тема роботиі призначається керівник.

Назва теми дипломної роботи повинна бути лаконічною, чітко і конкретно відображати мету та основний зміст роботи.

Формування тематики атестаційних робіт завершується за 1,5-2 місяці до початку переддипломної практики [1].

Нижче наведено перелік орієнтовних тем МД.