Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодРек_ост_11.2014.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
144.73 Кб
Скачать

Структура дипломної роботи освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр»

Структурний елемент

Кількість сторінок

Нумерація сторінок

Примітка

1

2

3

4

Титульний аркуш

1

не ставиться

Додаток А

Завдання на МД

2

не нумерується

Додаток Б

в тому числі, календарний план виконання роботи

1

не нумерується

Додаток В

Анотації

2

не нумеруються

Українською та англійською мовами

(Додаток Г)

Зміст

1

2

Додаток Д

Перелік скорочень, умовних позначень та символів (за потреби)

1

3

Вступ:

3-5

3 (4)

За визначеною структурою

Основна частина:

РОЗДІЛ 1

РОЗДІЛ 2

РОЗДІЛ 3

РОЗДІЛ 4

100-115

До 25

До 30

До 35

До 20

7, 8, 9 або 10

7, 8 9 або 10

Кожний розділ має складатися з підрозділів

Залежно від обсягу попереднього розділу та висновків до нього

В т.ч. висновки до кожного розділу

1–2

Повинні бути узагальнюючими

Висновки до роботи в цілому

4–6

Залежно від обсягу попереднього розділу, але не більше 116

Перелік використаних джерел

Залежно від обсягу попереднього розділу

≥ 80 джерел

(Додаток ??)

Додатки

Залежно від обсягу попереднього розділу

У разі потреби

Вимоги до оформлення тексту магістерської дисертації

Текст МД друкується через 1,5 інтервалу на сторінці стандартного аркушу А4. Шрифт TimesNewRoman, розмір шрифту 14. Вирівнювання основного тексту – за шириною.

Абзацні відступи (відступ першого рядка абзацу) по всьому тексту МД мають бути однаковими та дорівнювати 1,25 см.

Окремі слова та формули, які вписуються до друкованого тексту, мають бути чорного кольору і близької до основного тексту густоти.

Кожний структурний елемент (Зміст, Вступ, Розділи, Висновки, Список використаних джерел, Додатки) починається з нової сторінки.

Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами у правому верхньому кутку сторінок із збереженням наскрізної нумерації всього тексту. Титульний аркуш також включається до нумерації, але номер сторінки не ставлять. Лист Завдання не нумерується.

Розділи, підрозділи, пункти та підпункти нумеруються арабськими цифрами. Такі структурні частини МД, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують (тобто неправильно писати, наприклад, 1. ВСТУП, 6. ДОДАТКИ).

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Після назв розділів, підрозділів, пунктів крапка не ставиться.

Заголовки розділів і підрозділів виділяються напівжирним шрифтом.

Не можна розміщувати заголовок у нижній частині сторінки, якщо після нього залишається тільки один рядок тексту.

Заголовки структурних елементів (Зміст, Вступ, Розділи, Висновки, Список використаних джерел, Додатки) необхідно розміщувати посередині рядка і друкувати прописними літерами (наприклад, РОЗДІЛ 2), без крапки після цифри. В наступному рядку, посередині пишеться назва розділу (великими літерами).

Назва підрозділу відділяється від попереднього та наступного тексту одним порожнім рядком. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу. Номер та назва підрозділу(наприклад, 2.1. Порівняльний аналіз…) пишуться з абзацу, напівжирним шрифтом.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: “1.3.2.”(другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту (без крапки в кінці). Пункт може не мати заголовка. Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Ілюстрації (схеми, графіки, діаграми) і таблиці необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації та таблиці, які розміщені на окремих сторінках МД, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю та ілюстрації, розміри яких більше одного аркушу, рекомендується розміщувати у додатках.

Ілюстрації в МД подаються, виходячи з певного загального задуму, за ретельно продуманим тематичним планом, що допомагає уникнути другорядних та випадкових ілюстрацій.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2. Організаційна структура підприємства (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації та її назву розміщують під ілюстрацією. Якщо в МД подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

Назва ілюстрації повинна характеризувати її зміст та бути якомога лаконічнішою.

Рис. 2.3. Динаміка зміни кадрового складу організації

Щоб відділити підпис рисунка від продовження основного тексту МД, слід для підпису встановити інтервал після абзацу 12 пт.

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблиці нумерують послідовно в межах розділу (за винятком таблиць, поданих у додатках). В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу). Якщо в дисертації одна таблиця, її нумерують за загальними правилами. При переносі частини таблиці на іншу сторінку слово “Таблиця” і її номер вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова “Продовження табл.” і вказують номер таблиці, наприклад: “Продовження табл. Д.2”.

При поділі таблиці на частини допускається заміняти її заголовки відповідними номерами стовпців (чи рядків – якщо за межі однієї сторінки виходять не рядки, а колонки). Дозволяється зменшувати міжрядковий інтервал абзаців задля зменшення розміру таблиці та розташування її на одному аркуші.

Таблиця Д.2

Назва таблиці

Головка

таблиці

Заголовок стовпця

Заголовок стовпця

Підзаголовок

Підзаголовок

Підзаголовок

Підзаголовок

1

2

3

4

5

Заголовок рядка

Заголовок рядка

Заголовок рядка

------------------------ розрив сторінки------------------------

Продовження табл. Д.2

1

2

3

4

5

Заголовки (підзаголовки) рядків та стовпців повинні бути, за можливістю, короткими. Слова, що повторюються в них (в тому числі одиниці виміру), мають бути винесені до заголовків вищого порядку.

Коли текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна замінювати лапками; якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні їх замінюють словами «Те саме», а далі лапками. Ставити лапки замість цифр, знаків, математичних символів, які повторюються, не можна. Якщо дані в якомусь рядку таблиці не подаються, то в ньому ставлять прочерк.

Примітки, в яких наводять довідкові та пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки та розташовують безпосередньо після таблиці чи ілюстрації, яких вони стосуються.

Одну примітку не нумерують. Слово “Примітка” друкують з великої літери з абзацного відступу, після чого ставлять крапку і з великої літери в тому ж рядку подають текст примітки.

Якщо приміток на одному аркуші декілька, то після слова «Примітки» ставлять двокрапку, наприклад:

Примітки:

  1. Текст примітки.

  2. Текст примітки.

Формули в дисертації (якщо їх більше одної) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого берега аркуша в тому ж рядку, де розміщена формула, в круглих дужках, наприклад: формула (3.1) – перша формула третього розділу.

Відомо, що

де – математичне очікування;

, – середнє квадратичне відхилення міцності та навантаження.

Продовження тексту.

Обов'язковою умовою є грамотність і чітка логіка викладу, правильність мовностилістичного оформлення. Текст повинен бути ретельно вичитаним автором після друку.