Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив2 / курсач docx180 / kursach_mikro.docx
Скачиваний:
122
Добавлен:
07.08.2013
Размер:
312.41 Кб
Скачать

Висновки:

Виробництво продукції є перетворенням ресурсів: сировини, матеріалів у потрібні для людини продукти за допомогою певного технологічного процесу. Технологічний процес - це процес виконання технологічних операцій, внаслідок яких сировина перетворюється в готовий продукт.

Ресурсами або факторами виробництва прийнято вважати блага, які потрібно придбати підприємству для забезпечення випуску інших благ - готової продукції. Існує декілька підходів до трактування факторів виробництва.

За Парето, спосіб виробництва є технічно (технологічно) ефективним, якщо не існує іншого способу, за якого для виробництва заданого обсягу продукції витрачалась менша кількість хоч одного виду ресурсів за умови, що жодного іншого ресурсу використовується не більше. Або ж спосіб виробництва є технологічно ефективним, якщо вироблений обсяг продукції є максимально можливим для точно визначеного обсягу ресурсів.

Виробнича функція показує залежність між максимально можливим обсягом випуску продукції та обсягом ресурсів, що для цього використовуються. Виробнича функція може бути однофакторною, двофакторною та багатофакторною.

Витратами виробництва є вартість усіх факторів виробництва, що витрачаються для виготовлення та реалізації певної кількості продукції, а також для підтримки у працездатному стані існуючих виробничих потужностей. Витрати поділяються на економічні і бухгалтерські, явні і неявні, постійні і змінні, граничні, сукупні і середні, альтернативні витрати.

В залежності від того, в якому періоді функціонує Дане підприємство буде змінюватись характер витрат даного підприємства, а також величини його прибутків і збитків. Це пов’язано з тим, що тривалість виробничого циклу прямо впливає на те, в якому обсязі здійснюється той чи інший вид витрат.

На мою думку, найоптимальнішим є функціонування малого підприємства у короткостроковому періоді, оскільки саме за таких умов можна якомога швидше досягти рівня зниження витрат і отримати прибуток.

Список використаної літератури:

  1. Наливайко А. П., Євдокімова Н. М., Задорожна Н. В. Мікроекономіка: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни/За заг. Ред. А. П. Наливайка. - К.:КНЕУ, 1999.

  2. Горошко М. Ф., Кулішов В. В. Мікроекономіка: Тести. Ситуації. Задачі/Навчальний посібник. - К.: Ельга, Ніка-Центр, 2003.

  3. Тарасевич Л. С., Гребенников П. И., Леусский А. И. Микроэкономика: Учебник. - М.: Юрайт-Издат, 2003.

  4. Карагадова О. О., Черваньов Д. М. Мікроекономіка. - К.: Четверта хвиля, 1997.

  5. Задоя А. О. Мікроекономіка: Курс лекцій. - К.: Т-во „Знання”, 2000.

  6. Мікроекономіка: Опорний конспект лекцій/ В. Базилевич, В. Лук”янов, Н. Писаренко, Н. Квіцинська. - К.: Четверта хвиля, 1997.

  7. Самуэльсон, Пол, Э., Нордхаус, Вильям, д. Экономика: Пер. с англ.:16-е изд.:Издательский дом «Вильямс», 2001.

  8. Гальперин В. М., Игнатьев С. М., Моргкнов В. И. Микроэкономика: в 2-х томах/ Под. Ред. В. М. Гальперина. - СПб.: Экономическая школа, 1999.

32

Соседние файлы в папке курсач docx180