Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.рек.по фунд.екон.дисц..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
733.18 Кб
Скачать

Рекомендована література

  1. Вахненко Т. Державний борг України: поточний стан: ризики // Економіка України. –2008. – № 7.

  2. Вахненко Т.П. Особливості формування державного боргу та управління його складовими в період фінансової кризи // Фінанси України. – 2009. – № 6.

  3. Демків І. Напрями поглиблення бюджетної реформи в Україні // Фінанси України. – 2009. – № 3.

  4. Копилов В. Моніторинг реалізації бюджетної стратегії та її коригування // Економіка України. – 2008. – № 10.

  5. Кудряшов В. Фінансування дефіциту державного бюджету // Економіка України. – 2009. – № 4.

  6. Малиняк Б.С. Бюджетні інвестиції як інструмент прискорення реформування реального сектору економіки України//Актуальні проблеми економіки.-2006.-№8.-С.82-90.

  7. Мортіков В.В. Бюджетне обмеження домогосподарства: питання теорії та державної політики // Фінанси України. – 2007. – №10. – С.19-26.

  8. Чухно А. Господарський механізм та шляхи його удосконалення на сучасному етапі // Економіка України. – 2007. – №4. – С.36-42.

  9. Шапуров О. Формування ефективного механізму господарювання в ринкових умовах // Економіка та держава. – 2009. – №7. – С.69-72.

  10. Юрій С. Фінанси домогосподарств: теоретичні підходи до трактування сутності // Фінанси України. – 2008. – №8. – С.3-10.

3. Вимоги до оформлення курсової роботи

Робота з літературою

Процес вивчення літератури починається із складання бібліографії, що потребує використання алфавітних та систематичних каталогів. Використані джерела повинні відповідати періоду досліджень. Конспективні виписки потрібно робити на окремих аркушах, обов’язково вказувати: прізвище та ініціали автора, назву публікації, видавництво, місто та рік видання, номер сторінки.

Виконується державною мовою на аркушах білого паперу стандартного формату А4 (210x297 мм). Нумерація починається із першої сторінки вступу, на якій проставляється номер „3" ( у правому верхньому куті ) та завершується останньою сторінкою додатків. Не допускається виділення поля будь-якими рамками. Шрифт – Times New Roman. Інтервал – 1,5.

Оформлення тексту

Розміщується на одній сторінці аркуша. Допускаються загальноприйняті скорочення: pp. - роки; та ін. - та інші; і т.д. - і так далі; напр. - наприклад; грн. - гривня тощо. Допускається використання абревіатури, попередньо привівши їх повне значення, наприклад, "товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ)". Обґрунтовуючи власну наукову позицію бажано виступати від першої особи у множині ("ми вважаємо", "на наш погляд"), використовувати знеособлені форми - "доцільно", "спостерігається", "пропонується" тощо. В тексті не використовувати виділення жирним шрифтом (окрім вступу, назв розділів, підрозділів та таблиць) і курсивом (окрім слова “Таблиця” і “Продовж. табл.”).

Відстань між назвою структурної частини та назвою підрозділу - один рядок. Відстань між заголовком і текстом також один рядок, між попереднім текстом і наступним заголовком - два рядки. Відстань між рядками заголовка приймають такою, як у тексті. Кожен розділ курсової роботи починається з нової сторінки.

Оформлення таблиць, рисунків, формул, літературних джерел

Таблицю розміщують після першого посилання на неї в тексті, а нумерують у розрізі розділів роботи: перша цифра – номер розділу, а друга – порядковий номер в цьому розділі. Наприклад, другий розділ третя таблиця: Таблиця 2.3 Назву наводять по центру рядка з великої літери жирним шрифтом (наприкінці назви крапку не ставлять). Якщо її неможливо розмістити на одній сторінці, то при переносі на обох сторінках пишуть номери колонок, а на другій сторінці над таблицею справа пишуть “Продовж. табл.…”. На всі таблиці курсової роботи повинні бути посилання. Наприклад: “... у табл. 1.2”. Якщо до таблиці звертаються повторно, то пишуть: див. табл. 1.2.

Рисунки розміщують після першого посилання на нього в тексті або на наступній сторінці, якщо на попередній для нього місця недостатньо Назву вказують внизу рисунка, після номера, на тому ж рядку. Нумерація здійснюється послідовно за кожним розділом (внизу) під рисунком (схемою): 2.1; 2.2; 2.3 і т.д. Назва рисунку - малими літерами (крім першої великої) по центру рядка без крапки в кінці. Наприклад: Рис. 1.1. Назва….. Рисунок відокремлюють від подальшого тексту роботи вільним рядком

Доцільно використовувати звороти типу: “... як це видно з рис. 1.2” або “. як це показано на рис. 1.2”. Можливим є посилання на таблиці та ілюстрації у вигляді виразу в круглих дужках. Наприклад: (табл. 1.2), (рис. 2.4).

Формули, на які є посилання в тексті, нумеруються в межах розділу арабськими цифрами. Номер формули складається з номера розділу та порядкового номера формули, розмежованих крапкою (наприклад: 2.5), який розміщують у правому полі на рівні нижнього рядка. Посилання на формулу по тексту вказують порядковим номером формули в роботі, наприклад: “ у формулі (2.1)”.

Значення символів формули подається з нового рядка у тій послідовності, у якій вони йдуть у формулі.

Наприклад: ОП = ВД – ВВ – А, (2.1)

де ОП – оподатковуваний прибуток;

ВД – валові доходи;

ВВ – валові витрати;

А – амортизаційні відрахування.

Посилання на використані джерела: вказують порядковий номер за списком використаної літератури в квадратних дужках, наприклад, [15]. Якщо джерело цитують, то цитата оформлюється у відповідності з правилами передачі прямої мови; в кінці цитати ставиться номер використаного джерела та номер сторінки, де поміщена використана цитата, наприклад [10, с.21]. Згідно з останніми вимогами Держстандарту оформлення списку використаних джерел повинно чітко відповідати зразку (див. додаток Ж)

Обсяг курсової роботи

У рукописному варіанті – текстова частина- 45-50 сторінок (не вкладати кожну сторінку в окремий файл!). Поля - ліворуч - 30 мм; праворуч - близько 15 мм; зверху та знизу - не менше 20 мм. На титульному листі вказуються: підпорядкованість і назва вузу, кафедра, тема, прізвище автора, факультет, спеціальність, група, керівника (див. додаток А).

Структура курсової роботи

Вступ (2-3 сторінки). Обґрунтовується актуальність теми та характеризується сучасний стан її розробки у вітчизняній та зарубіжній літературі; визначаються мета та завдання курсової роботи; вказуються об'єкт, предмет та методи дослідження.

Основна частина (38-42 сторінок). Потрібно розглянути теоретико-методологічні аспекти дослідження, показати, як досліджувана проблема висвітлена у літературі; продемонструвати знання матеріалу що досліджується і вміння його узагальнювати, послідовно викладати і аналізувати; зробити висновки. Викладення теоретичних положень супроводжується аналізом статистичної інформації. По кожному з розділів підводяться коротенькі висновки. Наявність схем, таблиць – обов’язкова.

Висновки (2-3 сторінки) - стисло формулюються основні результати дослідження.

Використана література. 17- 20 джерел. Список джерел має суцільну нумерацію, розміщують за алфавітним порядком або за першою літерою прізвища автора чи першого слова назви літературного джерела. На всю наведену використану літературу в тексті обов’язково повинні бути посилання, тобто вказують порядковий номер за списком використаної літератури в квадратних дужках, наприклад, [13]. Цитата оформлюється у відповідності з правилами передачі прямої мови, наприкінці ставиться номер використаного джерела та номер сторінки, де поміщена використана цитата, наприклад [7, с.15]. В бібліографічний список не включати ті публікації, на які відсутні посилання в тексті курсової роботи і які фактично не були використані.

Додатки (3-5). Обов’язкові. Розміщуються у порядку посилання на них в тексті курсової роботи. Це можуть бути: таблиці, статистичні показники, діаграми, графіки, ілюстрації тощо.

Відгук наукового керівника підшивається наприкінці курсової роботи після додатків.