Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат 2.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
33.56 Кб
Скачать

Висновок

Кожна собака повинна бути вихованою . Добре тому господареві , який вже досяг успіху у вивченні складної і багатогранної науки під назвою " дресирування собак" , і виростив свого вихованця розумним і слухняним . Тепер він радіє життю , вислуховуючи про своє псу повні захоплення відгуки , а не вважає зжерти черевики та інший матеріальний збиток.Існує кілька підходів до дресирування :

1 . Групове дресирування , або дресирування в групі. Набирається група собак , в середньому - від трьох до десяти в групі. При цьому виді навчання заняття проводяться на дресирувальних майданчиках , власники працюють зі своїми собаками самі, під керівництвом інструктора.

2 . Індивідуальне дресирування . Індивідуальне дресирування дозволяє не тільки прищепити навички слухняності , але й докладно розібратися в причинах виникнення небажаної поведінки , і виправити її.

3 . Дресирування з вмістом у інструктора . Собака проживає у інструктора певний термін (як правило , 5-7 тижнів). Принципово відрізняється від перших двох - при зміні "способу життя" виникає стресова ситуація для собаки , розбиваються багато стереотипів взаємовідносин з людиною , психіка собаки стає більш сприйнятливою .