Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні по ЦП (заг.частина) - зао.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
256.51 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Чорноморський державний університет імені Петра Могили

Юридичний факультет

Завдання для контрольної роботи для студентів заочної форми навчання

з дисципліни “Цивільне право” (загальна частина)

ВАРІАНТ 26

1. Форма правочинів.

2. Порівняйте право оперативного управління та повного господарського відання як способи здійснення права державної власності.

Задача 1.

Задача 2. Після смерті Іванова залишалася спадщина на суму 56 000 грн. Майно і кошти були придбані за період спільного життя з дружиною. З ним проживала тітка, яка знаходилася на його утриманні. З родичів є син, який проживав окремо (повнолітній), дружина, мати. Івановим був складений заповіт на четверту частку всього майна, за яким спадкоємцем цієї частки є син.

Хто і в який частці отримає спадкове майно?

Задача 2. Художник Ш. намалював картину. При цьому для малювання він використав полотно й фарби, що належали художнику С. Дізнавшись, що картину було написано на його полотні та його фарбами, С. звернувся з вимогою передати картину йому. Він пояснив, що давно мріяв мати у своїй колекції картину Ш., який є відомим пейзажистом. Крім того, С. вважав, що картина особливо удалася Ш., оскільки на її створення були витрачені фарби, які він замовив в Італії, де вони були створені за рецептами старовинних майстрів. С. також зазначив, що готовий оплатити працю Ш. зі створення картини.

Ш. з цим не погодився і у свою чергу запропонував С. оплатити вартість його полотна та фарб. Використання полотна та фарб С. Ш. пояснив тим, що побачивши гарний зимовий пейзаж, він відчув творче натхнення і не утримався від спокуси намалювати картину, проте у той момент у нього не було власних фарб та полотна.

Вирішіть справу.

Рекомендації до виконання:

  1. Завдання №1 виконується у формі реферату, з дотриманням наступних вимог: a) наявність правильно оформленого списку використаних джерел; б) наявність посилань та обов’язкове використання з оформленням посилань по тексту роботи 3 наукових статей по темі реферату; в) розмір реферату - мінімум 15 сторінок; г) реферат подається в єдиній скріпленій брошурі.

  2. Завдання №2 виконується в довільній формі, шляхом відповіді на поставлене питання.

  3. Задачі вирішуються з чітким та повним обґрунтуванням відповіді та обов’язковим посиланням на відповідні норми законодавства.

  4. Виконана контрольна робота подається єдиною брошурою, з оформленою титульною сторінкою та завданням до інституту післядипломної освіти ЧДУ ім. П.Могили за 2 тижні до початку сесії.