Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні по ЦП (заг.частина) - зао.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
256.51 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Чорноморський державний університет імені Петра Могили

Юридичний факультет

______________________________________________________

Завдання для контрольної роботи для студентів заочної форми навчання

з дисципліни “Цивільне право” (загальна частина)

ВАРІАНТ 3

  1. Захист авторського права та суміжних прав.

  2. Які правові наслідки оголошення фізичної особи померлою?

Задача 1. Феоктистов та Петров вирішили укласти договір купівлі–продажу будматеріалів на суму, що перевищує в 5 разів розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян з розстроченням оплати товару на 14 місяців від дня вчинення договору.

При цьому в них виникла суперечка щодо форми цього договору. Перший вважає, що цей договір не може укладатися в усній формі, оскільки він не є договором, що повністю виконується сторонами в момент його вчинення. Феоктистов виходить з того, що письмова форма договору між фізичними особами необхідна лише тоді, коли він вчинюється на суму, що перевищує не менше як в 20 разів розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян.

Він не згоден з тим, що цей договір не є таким, що повністю виконується сторонами в момент його вчинення, оскільки з моменту передання товару і до його оплати, товар, проданий в кредит, визнається таким, що перебуває у заставі в продавця для забезпечення виконання покупцем його обов'язку щодо оплати товару.

На які питання теми розраховане ця задача.

Як підлягає вирішенню ця задача ?

Задача 2. Крачун і ще 5 осіб заснували “командитне товариство Крачун і компанія”. В засновницькому договорі було зазначено розмір складеного капіталі КТ у розмірі 1.000.000грв. До КТ входили також 2 вкладники з загальним розміром вкладу 150 тис. грв.

Через рік діяльності до КТ приєднались вкладники Сидорчук і Федін. Розмір вкладу Сидорчука – 50 тис. грв. Федіна – 300 тис. грв. Оскільки Федін мав найбільший серед вкладників вклад він наполягав, щоб його прізвище обов’язково було внесено до назви КТ, що і було зроблено.

Через півроку Федін від імені та в інтересах КТ уклав договір з ТОВ “Амін”, умови якого передбачали відповідальність сторін в 2.500.000 грв. Оскільки КТ не виконало зобов’язань по договору, ТОВ “Амін” подало позов до суду.

Оцініть ситуаційну задачу з точки зору чинного законодавства.

Вирішіть питання по суті.

Яке рішення та з яким обґрунтуванням повинен ухвалити суд?

Рекомендації до виконання:

  1. Завдання №1 виконується у формі реферату, з дотриманням наступних вимог: a) наявність правильно оформленого списку використаних джерел; б) наявність посилань та обов’язкове використання з оформленням посилань по тексту роботи 3 наукових статей по темі реферату; в) розмір реферату - мінімум 15 сторінок; г) реферат подається в єдиній скріпленій брошурі.

  2. Завдання №2 виконується в довільній формі, шляхом відповіді на поставлене питання.

  3. Задачі вирішуються з чітким та повним обґрунтуванням відповіді та обов’язковим посиланням на відповідні норми законодавства.

  4. Виконана контрольна робота подається єдиною брошурою, з оформленою титульною сторінкою та завданням до інституту післядипломної освіти ЧДУ ім. П.Могили за 2 тижні до початку сесії.