Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
225
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
758.12 Кб
Скачать

205.Основною метою проведення антенатальної кардіотокографії є: А.Діагностика порушень серцевого ритмуплода.

В.Виявлення та визначення ступеню важкості гіпоксії плода за частотою серцевих скорочень. С.Визначення скоротливої активності міометрію.

D.Оцінка біофізичного профілю плода. Е.Виявлення вад розвиткусерця плода.

206. У жінки =- лаборанта рентгенологічного відділення народилась дитина з природженою вадою серця (тетрода Фалло). У який термін вагітності сталася дія пошкоджую чого фактора, що призвела до вказаної патології?

А 8 – 10 тижнів. В. 4 - 6 тижнів. С. 12 – 14 тижнів. D. 18 – 20 тижнів. Е. 9 – 11 тижнів

207. У вагітної розміри таза 23-25-27-18. При піхвовому дослідженні діагональна кон’югата 10,5см. Окружність променевозап’ясткового суглоба 14см.Чому дорівнює істинна кон’югата?

А. 8,5 см. В. 11 см. С. 10 см. D. 9 см.

Е. 12 см.

208. В пологовий будинок поступила вагітна зі скаргами на ниючий біль в попереку та мажучі кров’сті виділення з піхви. Строк вагітності 36-37 тижнів. Об’єктивно: розміри таза нормальні, ОЖ – 102см, ВДМ – 38см.Над входом в таз знаходиться велика м’яка частина плода, в дні матки більш щільна округлої форми. Серцебиття плоду до 160/хв., вище пупка зліва. Піхвове дослідження: шийка матки щільна., відкрита на 5 см, визначається навколоплідний міхур, край плаценти, передлежить тазовий кінець. Яка акушерська тактика в подальшомуведенні вагітної?

А. Пологи через природні шляхи. В. Кесарський розтин.

С. Екстракція плодуза тазовий кінець. D. Пролонгування вагітності.

Е. Накладання акушерських щипців.

209. При третіх пологах народилася жива дівчинка масою 3200 г, довжиною 50 см з жовтяничною формою гемолітичної хвороби на ґрунті імуноконфлікту за системою АВО. Черговим лікарем вирішено провести замінне переливання крові. Для виконання цієї операції у повному об'ємі необхідна еритромаса у кількості:

А. 150 мл. В. 200 мл. С. 300 мл. D. 400мл.

Е. 150 мл на 1 кг маси тіла.

210. До жіночої консультації звернулась вагітна віком 40 років вагітність перша терміном 10 тижнів. В анамнезі первинне безпліддя, призначене повторне обстеження.. Під час отримання результатів лабораторних досліджень привернуло увагу значне підвищення рівня ХГЧ у сироватці крові. Яку патологію плода слід

запідозрити?

А Синдром Едварса.

В. Синдром Клайнфельтера. С. Синдром Дауна.

D. Синдром Патау.

Е. Синдром затримки розвиткуплода

211 . У вагітної при пологах, що перебігали без ускладнень, народився живий хлопчик масою 3400 г, довжиною 52 см. При народженні: Серцебиття ясне, ритмічне до 136 уд./хв, дихання самостійне, шкіра тіла рожева, акроціаноз, рухи активні, здійснює опір при витягуванні кінцівок, при подразненні стопи хлопчик забрав ніжку, закричав. Оцініть стан новонародженого за шкалою Апгар.

А. 10 балів. В. 9 балів. С. 8 балів. D. 7 балів. Е. 6 балів.

212. Породілля A. друга доба після пологів. Загальний стан задовільний, t=36,6°C, Ps=80 уд/хв. З боку внутрішніх органів патологічних змін не виявлено. Молочні залози трохи збільшені, гіперемії немає, при натисненні із соска з'являється густа, жовта рідина. Який характер секрету молочних залоз?

A..Молозиво.

B.Молоко.

C.Гній

D.Сукровичні.

E.Кров’яні.

213. У породіллі при вагінальному обстеженні відкриття маткового зіва до 2 см, плодовий міхур цілий. Крижова западина вільна, до мису можна підійти зігнутим пальцем, внутрішня поверхня зчленування доступна обстеженню. Передлежить голівка плода. Стрілоподібний шов у поперечному розмірі, мале тим’ячко зліва збоку. Який період пологів?

А. Послідовий період. В. Прелімінарний період. С. Передвісники пологів.

D. Період зганяння плоду.

Е. Період розкриття шийки матки.

214. У жіночу консультацію на чергове відвідування звернулась жінка Вагітність перша, 32 тижня.. Розміри таза:26-29-32-20см. Положення плоду повздовжнє. Перша позиція,. При Визначте розташування дна матки в 32 тижня вагітності?

А. На рівні пупка.

В. Під мечоподібним відростком.

С. На 4 см нижче мечоподібного відростка.

D. Посередині між мечоподібним відростком та пупком. Е. Посередині між пупком та лобком.

215. У першовагітної відмічаються перейми протягом 4 годин. Навколоплодові води не відходили. При вагінальному дослідженні: піхва вільна, шийка матки згладжена, розкриття вічка 4 см, плодовий міхур цілий. Голівка плода притиснена до входу в малий таз, стрілоподібний шов в правому косому розмірі, мале тім'ячко

зліва блище до лона. Мис не досягається. Вкажіть період пологів: І А. Прелімінарний період. | В.Період розкриття шийки матки.

С. Період згнання.

D. Послідовий період. Е. Передвісники пологів

216. Перші термінові роди. Перейми переходять в потуги. Навколоплодові води відійшли 30 хвилин тому. Зовнішніми прийомами голівки плода не визначається. При потугах зі статевої щілини показується волосиста частина голівки. При внутрішньому досліджені: шийка матки не визначається, вся порожнина тазу виповнена голівкою плода, стрілоподібний шов в прямому розмірі виходу, мале тім'ячко під лоном. Нижній полюс голівки розташований нижче площини, що проходить через нижній край лона, куприк і сідничні горби. Яку площинутазу займає голівка плода?

А. Площинувиходумалого тазу.

В, Притиснена до входув малий таз. С. Площинувходу в малий таз.

D.Площинуширокої частини порожнини малого тазу. Е. Площинувузької частини порожнини малого тазу.

217. Положення плоду поздовжнє, голівка малим сегментом у вході у малий таз. Серцебиття плоду ясне, ритмічне,140/хв.., зліва нижче пупка. Стрілоподібний шов у правому косому розмірі, мале тім’ячко зліва ближче до лона. Вкажіть позицію та вид позиції плоду?

А. Перша позиція, задній вид. В. Перша позиція, передній вид С. Друга позиція, задній вид D. Друга позиція, передній вид.

Е. Високе пряме стояння стрілоподібного шва.

218. У пологовий блок поступила жінка з активною пологовою діяльністю. Вагітність перша. ОЖ – 90см , ВДМ - 35см . Розміри таза:26-29-32-20см. Положення плоду повздовжнє. Перша позиція, передній вид. При внутрішньому дослідженні: шийка матки згладжена, відкриття 4см, плодовий міхур цілий. Передлежать сіднички плоду. Визначити провіднуточку при тазовому передлежанні?

А. Мале тимячко. В. Велике тимячко.

С. Сідниця, розташована попереду. D. Сідниця, розташована позаду. Е. Куприк.

219.Роділля 20 років, перші своєчасні пологи. При внутрішньому акушерському дослідженні: шийка матки згладжена, розкриття шийки матки повне, плідний міхур відсутній, перележить голівка плода, великим сегментом у площині входу в малий таз. Мале тім’ячко зліва ближче до лона. Стрілоподібний шов у правому косому розмірі площини входу в малий таз. Яка позиція і вид позиції плоду?

А. II позиція плоду, переній вид.

В. I позиція плоду.Вид за вказаними даними визначити неможливо. С. Iпозиція плоду, передній вид.

D. Iпозиція плоду, задній вид.

Е. II позиція плоду, задній вид.

220. Через 30 хвилин після народження плоду в породіллі зі статевих шляхів з’явилися помірні кров’янисті виділення. Крововтрата склала 150мл. Якукрововтрату можна припустити?

А. 2,0% від маси тіла породіллі. В. 0,7% від маси тіла породіллі. С. 1,0% від маси тіла породіллі. D. 1,5% від маси тіла породіллі Е. 0,5% від маси тіла породіллі

221. У повторнагітної з групою крові В (ІІІ) Rh (-) в 24 тижні вагітності виявлено титр резус-антитіл 1:8. Перша вагітність закінчилась антенатальною смертю плода у зв’язку з резус-конфліктом. Загальний стан задовільний. Матка в нормотонусі. Положення плода поздовжнє, передлежить голівка. Серцебиття плода ритмічне – 146 уд/хв. Ваша тактика?

A Направити в стаціонар для лікування резус-конфлікту. B.Провести термінове пологовирішення. C.Призначити консультацію терапевта.

D.Призначити консультацію імунолога.

E. Динамічне спостереження в жіночій консультації

222. Вагітна, 19 років, знаходиться на стаціонарному лікуванні у відділенні патології вагітності з приводу вагітності 36 тижнів,. тазове передлежання, тяжка форма цукрового діабету. На КТГ у плода зареєстровані брадикардія до 100 уд/хв.. та глибокі децелерації. Пологової діяльності немає. Яка тактика ведення вагітності?

А. Виведення плодуза тазовий кінець.

В. Пологовирішення скрізь природні полові шляхи. С. Родостимуляція.

D. Кесарів розтин.

Е. Подальше консервативне введення вагітності.

223.У породіллі при внутрішньому акушерському дослідженні мале та велике тім’ячко визначаються на одному рівні. Стрілоподібний шов у поперечному розмірі площини входу в малий таз.Про яке передлежання плода йде мова ?

А. Лобове.

B. Передньоголовне.

C.Задній вид ліцквого D.Передній вид ліцквого E. Задній вид потилочного

224.Породілля С, загальний стан задовільний, 1=36,6°С, Рз=70 уд/хв, АТ=120/80 мм рт. ст. З боку внутрішніх органів патологічних змін не виявлено. Молочні залози м'які, безболісні, соски чисті. Матка скорочена,

безболісна, дно її визначається

посередині відстані між пупком і верхнім краєм лобка. Які виділення

відповідають зазначеній добі

 

 

післяпологового періоду?

 

 

А Лохії серозно-кров'янисті

 

 

В Лохії кров'янисті

 

 

С Лохії серозні

 

 

D Лохії серозно-слизуваті

 

 

Е Гнійні

 

 

225.У роділлі 25 років другі термінові пологи. Перейми по 20-25 сек через 5-6 хвилин.

Положення плода

поздовжнє, предлежить голівка, притиснута до входув малий таз. Який із періодів пологів?

А .Період розкриття шейки матки В .Період вигнання плоду С. Послідовий період

D. Прелімінарний період Е Післяпологовий період

226. Вагітна, 19 років, знаходиться на стаціонарному лікуванні у відділенні патології вагітності з приводу вагітності 36 тижнів,. тазове передлежання, тяжка форма цукрового діабету. На КТГ у плода зареєстровані брадикардія до 100 уд/хв.. та глибокі децелерації. Пологової діяльності немає. Яка тактика ведення вагітності?

А. Виведення плодуза тазовий кінець.

В. Пологовирішення скрізь природні полові шляхи. С. Родостимуляція.

D. Кесарів розтин.

Е. Подальше консервативне введення вагітності.

227. Доношена вагітність. Маса тіла вагітної – 62 кг. Повз дожне положення плода, Голівка плоду притиснута до входув малий таз. Обхват живота – 100см. Висота дна маки – 35см. Яка орієнтована вага плода?

А. 4000 г. В. 3500г С. 2500г D. 3000 г Е. 4500кг

228. При третіх родах народилась жива дівчинка масою 3000,0, довжиною 49 см з анемічно-жовтяничною формою гемолітичної хвороби на ґрунті імуноконфлікту по системі АВО (у матері O(I)Rh(+), у плода B(III)Rh(+), титр анти-В-аглютинінів - 1:8 - 1:16). При других родах дитині двічі проводилось замінне переливання крові. При обстеженні: еритроцити – 4,8x1012/л, гемоглобін 146 г/л, білірубін пуповинної крові - 86 мкмоль/л. Вкажіть найбільш раціональнутактикулікування.

А. Проводити динамічне спостереження. В. Провести гемотрансфузію.

С. Провести замінне переливання крові в повномуоб'ємі.

D. Провести інфузійнутерапію - альбумін, 5% розчин глюкози. Е. Провести фототерапію.

229. Першородяча, 25 років. Перший період термінових родів. Перейми з'явились 8 годин тому. Відмічається наростання інтенсивності родової діяльності. При обстеженні: зріст 158 см, маса 70 кг, висота стояння дна матки над лоном 40 см, обвід живота - 115 см. Таз: 25-28-31-20 см, мис недосягається. Перейми часті, болючі. Відмічається значне розтягнення нижнього сегменту матки. Конракційне кільце посередині між лоном і пупком. Голівка плода притиснена до входу в малий таз і виступає над лоном. Дві години тому відійшли чисті навколоплодові води. З чим зв'язана відсутність просування голівки?

А. Функціонально вузьким тазом. В, Анатомічно вузьким тазом.

С, Аномалією вставлення голівки. D.Аномалією родової діяльності. Е. Відсутністю конфігурації голівки.

.

230..Який розмір тазувимірюється?

А.distantia spinarum

B.distantia cristarum

C.distantia trochanterica

D.conjugata externa

Е. Тазова вість

231. Дитина від перших термінових родів, що ускладнились слабістю родової діяльності, масою 4000 г., довжиною 54 см. Проводилась родостимуляція. Задні води зі значними домішками меконію. Не виключається можливість аспірації новонародженим меконіальних навколоплідних вод. Який із реанімаційних заходів повинен бути застосований першим?

А. Киснева допомога.

В. Непрямий масаж серця. С. Тактильна стимуляція.

D. Санація дихальних шляхів від меконіального вмісту. Е. Корекція гіповолемії.

232. Для визначення положення плоду направлена пацієнтка Н. 32 років зі скроком вагітності 28 тижнів. Який із методів дослідження слід використовувати в данному випадку?.

А Термографічний. В. Рентгеноскопічний С. Радіонуклідний D. Ультразвуковий Е. Рентгенографічний

233.У вагітної Р. в терміні гестації 35-36 тиж. діагностована затримка внутрішньоутробного розвитку плода ІІ-

ІІІст. Після проведеної терапії фетоплацентарної недостатності протягом 7 днів динаміка фетометричних показників відсутня. При кардіомоніторінгу плода: ЧСС - 180 уд / хв, монотонність ритму вище 50,0 % записів, у відповідь на рідкісні руху плоду реєструються децелерації амплітудою до 15-20 уд / хв. Яка найбільш обгрунтована акушерська тактика в даній ситуації?

А. Розродження шляхом кесаревого розтинув термін 38-39 тиж. вагітності

B Продовжувати терапію фетоплацентарної недостатності в умовах стаціонару; C Продовжувати терапію фетоплацентарної недостатності в умовах РК;

D Дострокове розродження через природні статеві шляхи. E Дострокове розродження шляхом кесаревого розтину

234. Народилася дитина з важкою формою гемолітічної хвороби. У матері група крові А (ІІ) Rh-, у дитини - А (ІІ) Rh +. Яка профілактика народження дитини з резус-конфліктом при майбутній вагітності?

A Гемосорбцію під час наступної вагітності.

B Анті-С-резус-глобулін уздовж 12 годин після пологів. C Анті-А-резус-глобулін за 72 години до пологів.

D Дискретний плазмаферез уздовж 72 годин після пологів. E Анті-D-резус-глобулін уздовж 72 годин після пологів.

235. На прийом в жіночу консультацію звернулась першовагітна 30 років. Термін вагітності 20 тижнів. З анамнезу встановлено, що жінка перенесла ГРВІ з високою температурою на початку вагітності і приймала лікування (антибіотики, антипіретичні засоби). При скринінговому УЗ дослідженні діагностовано мікроцефалію. Визначити тактику.

А. Переривання вагітності В. Спостереження в динаміці, УЗ-контроль через 1 місяць.

C.Провести амніоцентез

D.Зробити біопсію плаценти E.Виконати кордоцентез

236. Вагітна, 19 років, знаходиться на стаціонарному лікуванні у відділенні патології вагітності з приводу вагітності 36 тижнів,. тазове передлежання, тяжка форма цукрового діабету. На КТГ у плода зареєстровані брадикардія до 100 уд/хв.. та глибокі децелерації. Пологової діяльності немає. Яка тактика ведення вагітності?

А. Виведення плодуза тазовий кінець.

В. Пологовирішення скрізь природні полові шляхи. С. Родостимуляція.

D. Кесарів розтин.

Е. Подальше консервативне введення вагітності.

237. І термінові пологи, І період. Положення плода поздовжнє, голівка плода малим сегментом у вході в малий таз. При внутрішньому дослідженні: стрілоподібний шов в правому косому розмірі, мале тім'ячко зліва ближче до лона. Вкажіть позицію та вид позиції плода.

А. Перша позиція, передній вид. В. Перша позиція, задній вид. С. Друга позиція, передній вид. D. Друга позиція, задній вид.

238. Вагітна 20 років. Вагітність перша, 37 тижнів. При черговому відвідуванні лікаря встановлено поздовжнє положення плода, перша позиція, передній вид. Третім прийомом Леопольда симптом “балотування” не визначається. Серцебиття плода вище пупка, зліва, без особливостей. Який діагноз імовірний?

А. Поздовжнє положення плода, головне передлежання. В. Косе положення плода, головне передлежання.

С. Косе положення плода, тазове передлежання. D. Поперечне положення плода.

Е. Поздовжнє положення плода, тазове передлежання

239. Поділля 23 років. При внутрішньому акушерському дослідженні розкриття шийки матки повне. Плідний міхур відсутній. Передлежить голівка. В площині виходу малого тазу. Стрілоподібний шов у прямому розмірі виходу з таза, мале тим’ячко ближче до лона. Яким розміром голівки народиться плід при даному варіанті передлежання?

А. Малим косим?.

В. Прямим.

С. Поперечним. D. Середнім косим. Е. Великим косим.

240. Після народження немовляти, в третьому періоді пологів дно матки піднімається до правого подрібер’я. Як ознакудля визначення відокремлення плаценти?

А. Чукалова-Кюстнера. В. Альфельда.

С. Шредера.

D. Креде -лазаревича. Е. Гентера.

241. Першородка, 21 року знаходиться в першому періоді полгів. При піхвовому дослідженні: шийка матки згладжена, краї м’якої консистенції, відкриття маткового вічка на 4 см. Плодового міхура немає. Передлежать сідниці і стопи плоду. Назавіть озаки, які не використовують при оцінюванні зрілості шийки матки.

А. Розкриття каналушийки матки.. В. Консистенція шийки матки.

С. Розташування вісі шийки матки. D. Згладжування шийки матки.

Е. Стан епітелію шийки матки.

242. У роділлі при І термінових пологах при внутрішньому дослідженні: голівка плода виповнює всюпорожнину тазу, стрілоподібний шов в правому косому розмірі (майже в прямому). Доступніпальпації нижній край лона, крижово-куприкове зчленування, сідничні горби. Якуплощинутазузаймає голівка плода?

А. Площинувузької частини порожнини малого тазу. В. Притиснена до входув малий таз.

С. Площинуширокої частини порожнини малого тазу. D. Площинувходув малий таз.

Е. Площинувиходу малого тазу.

243. Вагітна 28 років, пізно взята на облік в жіночій консультації. При обстеженні: вагітність 35-36 тижнів, ожиріння III ступеня, підозра на тазове передлежання плода. Який додатковий метод обстеження допоможе уточнити діагноз?

А. Рентгенологічне обстеження.

В. Ультразвукове обстеження плода. С. Вагінальне обстеження.

D. Застосування прийомів Леопольда.

244. Повторновагітна 20 років. 4 години від початку пологів. Перейми через кожні 3 хвилини по 35-40 секунд, середньої сили, помірно болісні. Навколоплідні води не відходили. Положення плоду поздовжнє. Голівка плоду притиснута до входу в малий таз. Серцебиття плода ясне, ритмічне, 136 уд. в 1 хв. При піхвовому дослідженні: шийка матки згладжена, відкриття маткового зіва 6 см, плодовий міхур цілий, наливається під час перейми. Стрілоподібний шов у лівому косому розмірі, мале тім'ячко справа у лона. Головка фіксована у площині входув малий таз. Яка подальша тактика ведення пологів?

A Ургентний кесарів розтин.

B Консервативне ведення пологів.

C Накладення акушерських щипців

D Стимуляція пологової діяльності окситоцином

E Вакуум-екстракція плоду.

245. На прийом до лікаря жіночої консультації звернулась породілля. Загальний стан задовільний. Скарг немає, t=36,6°C, Ps=70 уд/хв, AТ=120/80 мм рт. ст. З боку внутрішніх органів патологічних змін не виявлено. Молочні залози м'які, безболісні, соски чисті. Піхвове дослідження: піхва жінки, що народжувала, склепіння вільні, глибокі, шийка матки циліндричної форми, зовнішній отвір закрит. Матка нормальних розмірів, щільна, безболісна. Піхвові виділення слизові (lochia alba). Якій добі післяпологового періоду відповідає дана клінічна ситуація?

A.3-4 доба

B.1-2 доба

C.10-12 добі.

D.2 тижня

E.6 тижнів

246. Вагітна 33 років, палить, в шлюбі не зареєстрована. Соматичний анамнез обтяжений – в дитинстві хворіла пієлонефритом. В 16 тижнів вагітності були ознаки загрозливого аборту, лікувалась у стаціонарі 2 тижні. Термін вагітності 33 тижні, останні 2 тижня рухи плода відчуває слабо. Для оцінки стану фетоплацентарного комплексу вагітній рекомендовано УЗД. Які з наведених ознак характерні для фетоплацентарної недостатності ?

A. Ступінь зрілості плаценти ІІІ. B.Маловоддя.

C.Потовщення плаценти більше 50 мм. D.Виявлення асциту у плода. E.Багатоводдя.

247. До жіночої консультації звернулась вагітна віком 40 років вагітність перша терміном 10 тижнів. В анамнезі первинне безпліддя, призначене повторне обстеження.. Під час отримання результатів лабораторних досліджень привернуло увагу значне підвищення рівня ХГЧ у сироватці крові. Яку патологію плода слід запідозрити?

А Синдром Едварса.

В. Синдром Клайнфельтера. С. Синдром Дауна.

D. Синдром Патау.

Е. Синдром затримки розвиткуплода.

248. Обстежуючи вагітну в жіночій консультації, лікар виявив, що матка збільшена до 6-7 тижнів вагітності. Матка м’якої консистенції, але під час дослідження кінчики пальців обох рук легко зближуються в області перешийка. Які ознаки вагітності виявив лікар?

А. Горвіца-Гегара.

В. Піскачека і Снегірьова. С. Гентера і Піскачека. D. Губарева і Гауса.

Е. Снегірьова і Гентера..

.

249. У роділлі М. 22 років, вагою 80 кг, через 10 хвилин після нарождення плода вагою 4100 г, довжиною 53 см, самостійно відшарувався та виділився послід та 100 мл крові. Матка скоротилась. Через 10 хвилин кровотеча з'явилася знову, крововтрата сягнула 300 мл. Яка крововтрата вважається припустимою для роділлі?

А.1000 мл В. 500 мл С. 650 мл D. 400 мл Е. 30 мл

250. Перші термінові роди, І період родів. Положення плода поздовжнє, голівка плода малим сегментом у вході в малий таз. Серцебиття плода ясне, ритмічне, 140 уд/хв., справа нижче пупка. Відійшли навколоплодові води. При внутрішньому дослідженні: шийка матки, згладжена, розкриття вічка 6 см, плодовий міхур відсутній. Голівка плода фіксована у вході в малий таз, стрілоподібний шов в лівому косому розмірі, мале тім'ячко справа ближче до лона. Вкажіть позицію та вид позиції плода.

А.Друга позиція, передній вид В.Друга позиція, задній вид. С.Перша позиція, передній вид. D.Перша позиція, задній вид.

Е.Високе пряме стояння стрілоподібного шва.

251. До жіночої консультації звернулась жінка з відчуттям рухів плода в матці. При зовнішньому обстежені виявлено лікарем: рухи плода у матці при пальпації, визначення частин плода в матці, при аускультації була відмічена реєстрація серцевих скорочень плода. При УЗД визначена вагітність. Яка ознака вагітності не відноситься до достовірних ознак?

А.Визначення частин плода при пальпації (прийоми Леопольда). В.Визначення рухів плода під час пальпації.

С.Реєстрації серцевих скорочень плода за допомогою аускультації. D.Відчуття рухів плода самою вагітною.

Е.Ультразвукової реєстрації плодового яйця.

252. Другі термінові роди, І період родів. Положення плода поздовжнє, голівка плода притиснена до входу в малий таз. Серцебиття плода ясне, ритмічне, 140 уд/хв., зліва нижче пупка. При внутрішньому дослідженні: шийка матки, згладжена, розкриття вічка 5 см, плодовий міхур цілий. Голівка плода притиснена до входу в малий таз. Стрілоподібний шов в правому косому розмірі, мале тім'ячко справа ближче до крижової кістки. Вкажіть позицію та вид позиції плода.

А.Перша позиція, задній вид. В.Перша позиція, передній вид. С.Друга позиція, передній вид. D.Друга позиція, задній вид.

Е. Високе пряме стояння стрілоподібного шва.

253. При вагінальному огляді вагітної в жіночий консультації , лікарем було проведено визначення діагональної кон'югати для оцінки стану малого тазу. Чому повинна дорівнювати діагональна кон’югата у жінки в нормі?

А. 11 см. В. 13 см. С.21 см. D.25 см. Е.30 см.

Соседние файлы в папке Акушерство-1