Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
59.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
303.62 Кб
Скачать

3.10. Перевірка роботи та надання допомоги підпорядкованим органам держпожнагляду

3.10.1. Основною формою роботи територіальних органів держпожнагляду в місцевих органах є перевірка та надання практичної допомоги в організації діяльності, втілення передового досвіду та досягнень науки і техніки.

3.10.2. Перевірки поділяються на комплексні, контрольні та цільові.

3.10.2.1. Комплексна перевірка – перевірка вищим за статусом органом держпожнагляду підпорядкованих органів держпожнагляду, яка проводиться з метою вивчення стану справ із здійснення наглядової діяльності за протипожежним станом населених пунктів та об’єктів, забезпечення виконання вимог законодавства з питань пожежної безпеки, попередження пожеж у регіоні, втілення позитивних форм та методів профілактичної роботи, усунення недоліків, виявлених під час попередніх перевірок. Під час її проведення надається допомога у вирішенні службових завдань, перевіряються знання працівниками нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.

3.10.2.2. Контрольна перевірка - перевірка вищим за статусом органом держпожнагляду ходу усунення виявлених під час комплексної перевірки недоліків у службовій діяльності підлеглих органів держпожнагляду.

3.10.2.3. Цільова перевірка - вибіркова перевірка організації та здійснення одного з основних напрямів держпожнагляду (якість нагляду, нормативно-технічна робота, розслідування пожеж, їх облік та аналіз, адміністративно-правова діяльність, масово-роз’яснювальна робота, перевірка діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади тощо).

3.10.3. Надання практичної допомоги – допомога, яка надається органам держпожнагляду щодо вдосконалення наглядових функцій, профілактичної роботи із запобігання пожежам, проведення розслідування пожеж тощо при наявності низьких показників роботи.

3.10.4. Перевірка діяльності здійснюється бригадою або індивідуально найбільше підготовленими державними інспекторами згідно із завданням, затвердженим керівником органу держпожнагляду.

3.10.5. Територіальні органи держпожнагляду перевіряються комплексно відповідно до планів роботи МНС.

3.10.6. Місцеві органи держпожнагляду перевіряються комплексно не рідше одного разу на 5 років.

3.10.7. Під час перевірок перевіряється та оцінюється весь комплекс питань, які стосуються організації і здійснення держпожнагляду, зокрема:

повнота та законність виконання вимог нормативно-правових актів і нормативних документів, які регламентують діяльність з організації та здійснення держпожнагляду;

якість планування роботи з урахуванням аналізу наглядової діяльності в галузі пожежної безпеки;

якість перевірок протипожежного стану та приписів за результатами перевірок;

динаміка оперативної обстановки з пожежами;

ефективність контролю за виконанням приписів та своєчасне їх виконання;

дозвільна діяльність органів держпожнагляду;

ефективність та повнота використання наданих органам держпожнагляду прав;

взаємодія органів держпожнагляду з іншими органами державного нагляду;

забезпеченість органів держпожнагляду нормативно-технічною літературою та знання інженерно-інспекторським складом вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки;

дізнання у справах про пожежі і порушення протипожежних правил, застосування кримінального та кримінально-процесуального законодавства;

масово-роз‘яснювальна робота та використання засобів масової інформації для цієї мети;

ведення нормативно-технічної роботи;

облік пожеж та вжиття заходів щодо стабілізації стану з пожежами на підконтрольних об‘єктах;

інші функції, які покладені на органи держпожнагляду.

3.10.8. Контрольні перевірки проводяться по мірі необхідності, але не раніше як через рік після комплексної перевірки органів держпожнагляду.

3.10.9. Виходячи з оперативної обстановки з пожежами, практична допомога органам держпожнагляду може надаватися шляхом організації та проведення комплексної перевірки окремих населених пунктів та об’єктів з розробкою заходів до поліпшення їх протипожежного захисту.

3.10.10. За наслідками перевірок та надання практичної допомоги складається довідка, яка розглядається на оперативній нараді з розробленням заходів щодо усунення недоліків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]