Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
59.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
303.62 Кб
Скачать

3.8. Організація обліку пожеж та їх наслідків

3.8.1. Відповідно до Закону України „Про державну статистику” в Україні ведеться єдиний облік пожеж та їх наслідків.

Порядок обліку пожеж, загиблих та травмованих громадян на пожежах, суми матеріальних втрат від пожеж визначено постановою Кабінету Міністрів України 26 грудня 2003 року № 2030.

3.8.2. За кожним фактом пожежі, у тому числі й тих, перевірка яких здійснювалася за заявою або не інакше як під час звірки із органами внутрішніх справ, страховими організаціями (компаніями) чи медичними закладами, складається Картка обліку пожежі (далі — Картка). Бланк Картки та Інструкція про порядок її заповнення регламентуються наказом МНС України від 29.01.2004 № 39 ”Про Заходи щодо організації виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2003 року № 2030”. Картці присвоюється номер, під яким вона реєструється в Журналі обліку пожеж.

Картка призначена для фіксації інформації про пожежі з метою аналізу і розробки заходів щодо їх попередження.

Картка заповнюється окремо на кожну пожежу, яка підлягає обліку, підписується виконавцем і керівником органу держпожнагляду, які відповідають за достовірність викладених у ній відомостей, і не пізніше 10 діб після ліквідації пожежі один її примірник направляється до територіального органу держпожнагляду для включення до масиву даних про пожежі, а другий залишається у місцевому органі і в обов’язковому порядку долучається до матеріалів справи про пожежу.

Уточнені дані про пожежі, виявлені під час попередніх перевірок заяв чи провадження дізнання, звірки з даними органів внутрішніх справ, медичних закладів, страхових організацій (компаній), надаються щомісяця (не пізніше 25 числа) до територіального органу держпожнагляду у вигляді зведеної таблиці із зазначенням номерів раніше направлених карток і уточнених даних.

Щомісяця до 10 числа наступного за звітним періодом місяця територіальні органи держпожнагляду направляють до Держпожбезпеки та Українського науково-дослідного інституту пожежної безпеки МНС в електронному вигляді масив даних про пожежі поточного року.

3.8.3. На основі даних масиву карток обліку пожеж в органах держпожнагляду щомісяця, щокварталу та щороку здійснюється аналіз пожеж, який ілюструється таблицями, графіками, діаграмами, схемами, картами тощо.

3.8.4. При здійсненні аналізу враховуються соціальні, економічні, демографічні та інші чинники, які можуть вплинути на загальну ситуацію з пожежами в регіоні, наводяться приклади характерних пожеж.

3.8.5. На основі проаналізованих даних здійснюється прогноз ситуації з пожежами та розробляються пожежно-профілактичні заходи, спрямовані на недопущення загострення ситуації з пожежами, попередження випадків загибелі та травмування людей на пожежах.

3.8.6. Питання взаємодії з закладами охорони здоров‘я щодо інформування органів держпожнагляду про звернення чи доставку до медичних закладів для надання медичної допомоги осіб з тілесними ушкодженнями чи отруєнням, отриманими під час пожежі (її вторинних проявів), або тих, що померли від травм і впливу небезпечних факторів пожежі, регулюється наказом МНС України та МОЗ України від 07.06.2005 № 38/253 “Про інформування органів державного пожежного нагляду про звернення чи доставку до медичних закладів осіб з тілесними ушкодженнями чи отруєннями, отриманими під час пожежі”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.07.2005 за № 711/10991.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]