Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
59.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
303.62 Кб
Скачать

3.2. Планування роботи органів держпожнагляду

3.2.1. Діяльність органів держпожнагляду здійснюється відповідно до планів, які розробляються урядовим, територіальними та місцевими органами держпожнагляду.

3.2.2. Плани роботи повинні складатися на основі аналізу обстановки з пожежами, стану пожежної безпеки об’єктів, сезонних пожежно-профілактичних заходів, а також з урахуванням рішень органів законодавчої та виконавчої влади.

3.2.3. В органах держпожнагляду розробляються плани роботи:

в урядовому – на півріччя, а в його структурних підрозділах – на квартал;

у територіальних - на квартал, а в їх структурних підрозділах (відділ, відділення, сектор) - на місяць. Крім того, у територіальних органах розробляються основні напрями пожежно-профілактичної роботи на рік, які надсилаються до місцевих органів держпожнагляду;

у місцевих - на квартал. Кожний державний інспектор – на місяць та здійснює щоденний облік виконаної роботи.

Перевірки об’єктів повинні плануватися рівномірно протягом року. У місцевих органах держпожнагляду складаються річні плани-графіки перевірок об’єктів. Це планування може здійснюватись у журналі обліку об’єктів (додаток 1).

3.2.4. Плани робіт органів держпожнагляду затверджуються:

територіальних – керівником територіального органу держпожнагляду;

місцевих - керівником місцевого органу держпожнагляду.

Плани робіт органів держпожнагляду можуть включатися окремим розділом до планів робіт територіальних та місцевих органів управління з питань надзвичайних ситуацій, які затверджуються в установленому порядку.

3.2.5. Керівники органів держпожнагляду здійснюють контроль за своєчасним виконанням планів робіт. Про виконання заходів у планах робляться відповідні відмітки. Позапланова робота обліковується додатково.

3.2.6. Функціональні обов’язки державних інспекторів, напрями роботи, перелік закріплених за ними об’єктів та межі дільниць визначаються керівником органу держпожнагляду. Функціональні обов’язки керівника органу держпожнагляду затверджуються керівником вищого за статусом органу держпожнагляду.

Для здійснення наглядової діяльності у функціональних обов’язках за державними інспекторами закріплюються об’єкти в конкретних територіальних зонах, а також визначаються напрями роботи (розслідування, облік та аналіз пожеж, розробка попереджувальних заходів за конкретними причинами пожеж, адміністративно-правова та нормативно-технічна робота, робота з відомчими організаціями, контроль за виконанням законодавства з питань пожежної безпеки, робота з громадськістю тощо).

Допускається проводити закріплення об’єктів за галузевою ознакою (промислові підприємства, навчальні заклади, культурно-видовищні, лікувально-оздоровчі та дитячі установи, об’єкти транспорту і зв’язку, торговельно-складські об’єкти, комунально-побутові підприємства, новобудови тощо).

Місцеві органи держпожнагляду постійно здійснюють контроль за повнотою обліку об’єктів і вносять зміни в журнал обліку об‘єктів.

3.2.7. При здійсненні наглядової діяльності органи держпожнагляду взаємодіють з іншими органами державного нагляду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]