Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_lab_IST2010.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.8 Mб
Скачать

Лабораторна робота №6

Тема.Фінансово-економічні системи.

Мета.Засвоєння методики та технології пошуку інформації в глобальній комп’ютерній мережі про характеристики, параметри та особливості визначеної фінансово-економічної системи. Визначення необхідної конфігурації пакету “1С: Предприятие” для автоматизації певного кола фінансово-економічних задач.

Теоретичні відомості

Використати з попередньої лабораторної роботи.

Хід роботи

  1. Увійти в Internet, завантажити пошукову систему та сформувати запит про пошук інформації – "1С:Предприятие".

  2. Провести інформаційний пошук з метою знайти 5-6 сайтів з інформацією про різні версії пакету “1С:Предприятие”. Ознайомитись зі знайденою інформацією та скопіювати у звіт назви цих сайтів (адреса або вікно) і властивості всього пакету та окремих модулів, їх можливості та перелік фінансово-економічних задач.

Наприклад:

http://www.dtkt.com.ua/automation/avto_buh/ukr/2001/44/44avto1.html

Про програми "1с: Підприємство"

Система програм "1С:Підприємство" – універсальний засіб автоматизації всіх видів обліку на підприємствах і в організаціях усіх галузей і видів власності, в тому числі і бюджетних організацій.

Програми постачаються як в однокористувальному, так і в мережному варіанті. Серед однокористувальних програм найпопулярнішою є "1С:Бухгалтерія 7.7" для України, за допомогою якої можна вести всі види обліку в єдиній інформаційній базі. У версії Проф. цієї програми можна робити зміни у конфігурації: створювати і змінювати документи, коригувати проведення, змінювати інтерфейс тощо. А за допомогою мережної версії "1С:Бухгалтерії" верс.7.7 – додатково організувати роботу потрібної кількості користувачів.

Для великих підприємств, у в системі управління яких зайнято чимало менеджерів і бухгалтерів, постачають так звані SQL-версії на основі архітектури "Клієнт-сервер", що дозволяють організувати роботу в комп'ютерній мережі десятків користувачів ("1С:Бухгалтерія" верс.7.7 для України для SQL).

Але "1С:Бухгалтерія" – тільки одна із компонент системи "1С:Підприємство". Для ретельнішого ведення обліку товарно-матеріальних цінностей часто використовують "1С:Торгівля і склад".

В організаціях з великою кількістю працівників облік зарплати і кадрів можна вести з допомогою компоненти "1С:Зарплата 7.7" – однокористувальної версії, мережної і мережної версії SQL. Проведення по зарплаті також необхідно переносити в "1С:Бухгалтерія" окремою операцією.

Для того щоб усі три конфігурації ("1С:Бухгалтерія 7.7", "1С:Торгівля 7.7" та "1С:Зарплата і кадри 7.7") працювали в єдиній інформаційній базі, недавно розроблено продукт "1С:Підприємство 7.7. Комплексна конфігурація для України", який призначений для комплексної автоматизації обліку та об'єднує в собі функціональні можливості всіх трьох конфігурацій.

Радимо починати автоматизацію підприємства – як великого, так і малого – з однієї конфігурації, наприклад з "1С:Бухгалтерія", в якій за наявності високопродуктивної комп'ютерної техніки можна успішно вести всі види обліку. Потім, за потреби, – перейти на комплексну конфігурацію, перенісши в неї всі інформаційні бази даних.

  1. Провести інформаційний пошук з метою знайти 5-6 сайтів з інформацією про задане викладачем коло фінансово-економічних задач пакету “1С: Предприятие”. Ознайомитись зі знайденою інформацією та скопіювати у звіт назви цих сайтів (адреса або вікно) та властивості відібраних модулів, їх можливості та задачі.

  2. Провести порівняльний аналіз знайдених версій пакету з визначенням їх можливостей для застосування при вирішенні заданої фінансово-економічної задачі.

  3. Зробити висновки до роботи.

  4. Оформити електронний звіт зі скопійованими Internet-матеріалами засобами текстового процесора MicrosoftWord.

  5. Ознайомитись з контрольними питаннями та захистити роботу викладачу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]