Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 24. Міжнародний маркетинг

Вступ

1. Сутність міжнародного маркетингу в умовах сучасного ринку

2. Товарна політика на міжнародному ринку

3. Зовнішньоекономічна діяльність суб 'єктів ринку

Висновок

В першій частині слід показати, що міжнародні економічні відносини є результатом розвитку міжнародного співтовариства, економічної інтеграції і міжнародного розподілу праці. Розглянути причини участі країни на міжнародному ринку, передумови виникнення міжнародного маркетингу, його особливості.

В другій частині розкрити особливості товарної політики в міжнародній торгівлі, сутність експортно-імпортних товарних операцій, формування товарного асортименту. Розглянути товарну атрибутику (упаковка, маркіровка, товарний знак), сервіс, цільову стратегію, товарознавство на міжнародному ринку.

В третій частині розглянути форми виходу на міжнародний ринок, торгові операції. Приділити увагу міжнародним інвестиціям.

Рекомендується по конкретних практичних матеріалах провести відповідний аналіз, виявити недоліки, дати рекомендації по вдосконаленню міжнародного маркетингу.

Тема 25. Стратегічне планування в системі маркетингу

Вступ

1. Характеристика стратег.чного планування в системі маркетингу

2. Формування етап.в стратег.чного планування

3. Розробка плану маркетингу по товарах, марках, ринках

Висновки

У першому розділі розкривається сутність стратегічного планування в маркетингу і його роль в забезпеченні ринкового успіху фірми.

У другому розділі наводяться етапи стратегічного планування щодо розробки програми фірми, формулювання завдань і цілей фірми, оцінки господарського портфеля фірми, розробки стратегії зростання фірми (інтенсивне, інтеграційне, диверсифіковане).

У третьому розділі складається план маркетингу по товарах, марках, ринках, розділами якого є:

-зведені контрольні показники фірми і умови їх досягнення; опис поточного ринкового положення фірми; перелік і оцінка небезпек і можливостей, їх наслідки для фірми;

-постанова завдань на період дії плану; розробка стратегій маркетингу, за допомогою яких фірма має намір вирішити свої завдання;

-програма дій, що конкретизує стратегії маркетингу;

-розробка бюджету маркетингу, необхідного для досягнення заданого рівня збуту і прибутку;

-організація контролю за виконанням плану.

Тема 26. Глобальний маркетинг

Вступ.

1. Теоретичні основи глобального маркетингу

2. Аналіз стратегій глобального маркетингу

3. Розробка маркетинг-мікса в глобальних умовах

Висновки

У першому розділі слід розкрити суть глобального маркетингу, розглянути процес формування системи маркетингової діяльності в умовах глобалізації

У другому розділі необхідно проаналізувати чинники глобального макро - і мікромаркетингового середовища конкретної компанії; розглянути стратегії, які використовує компанія на міжнародних ринках; охарактеризувати особливості стратегічного планування в міжнародній компанії.

У третьому розділі запропонувати інструменти маркетинг-міксу для роботи міжнародної компанії в умовах глобалізації (наприклад, стратегії розподілу, ціноутворення і комунікацій).