Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 10. Канали розподілу і рух товару

Вступ

1 Природа каналів розподілу

2 Рівні каналів розподілу

3 Вибір каналів розподілу

Висновок

У першому розділі розкривається зміст каналів розподілу і їх види (прямі, не прямі і змішані канали розподілу). Роль посередника в каналах розподілу. Вибір каналів розподілу і їх обґрунтування.

Другий розділ розкриває зміст рівня каналів розподілу, їх переваги і недоліки, а також даються поняття про залежні і незалежні посередницькі організації і їх класифікація.

У третьому розділі розкривається поняття руху товару, як інструменту стимулювання попиту. Наводяться основні показники рухи товару, що характеризують швидкість доставки замовлень, якість продукції, що поставляється, надання різного роду послуг покупцям.

Самостійно розглядається питання про вибір каналів руху товару і основні чинники, що впливають на вибір каналів руху товару, залежно від властивостей товару і характеристики ринку. Висловлюються принципи вибору видів транспорту і розміщення складів.

На конкретному прикладі розглядаються рівні каналів розподілу, проводиться обґрунтування вибору каналу розподілу і розрахунок економічного ефекту в порівнянні з іншими можливими варіантами каналів розподілу.

Тема 11. Маркетинг в роздрібній торгівлі

Вступ

1 Функції роздрібної торгівлі

2 Види роздрібної торгівлі

3 Маркетингові рішення в роздрібній торгівлі

Висновок

У першому розділі висловлюються функції роздрібної торгівлі, пов'язаних з дослідженнями кон'юнктури товарного ринку, визначенням попиту і пропозиції, пошуку товарів, необхідних для роздрібної торгівлі і ін.

У другому розділі розкривається зміст різних видів роздрібних торговців з повним і з обмеженим циклом обслуговування, при вільному відборі товарів і самообслуговуванні. Необхідно навести різні види роздрібної торгівлі.

У третьому розділі розкривається зміст маркетингових рішень в роздрібній торгівлі. Розробляється маркетингова стратегія роздрібного підприємства. Дається оцінка потенційних покупців, з урахуванням імовірнісного характеру їх відвідин даного магазина, частоту відвідин, середній розмір покупки при одній відвідини.

Маркетингова стратегія в роздрібній торгівлі повинна бути спрямована на формування постійних покупців з урахуванням тенденцій їх збільшення. Маркетингові дослідження в роздрібній торгівлі направлені на вивчення поведінки покупців (ступінь задоволення покупців, поведінка покупця в торговому залі, думки покупців про конкретний товар, рівні обслуговування і визначення частки постійних покупців).

На конкретному прикладі розглядається застосування роздрібної торгівлі з обґрунтуванням вибору виду роздрібної торгівлі, показників діяльності (у динаміці) і їх оцінка з використанням табличного і графічного матеріалу.

Тема 12. Маркетинг в оптовій торгівлі

Вступ

1 Види оптової реалізації продукції

2 Класифікація оптових посередників

3 Маркетингові дослідження в оптовій торгівлі

Висновок

У першому розділі дається докладний опис різних видів оптової торгівлі, дається поняття прямої форми оптової реалізації, її переваги і форми оптової торгівлі.

В другому розділі приводиться класифікація оптових посередників. Дається характеристика оптовиків з повним і обмеженим циклом обслуговування. Розкриваються поняття і функції брокерів, агентів, консигнаторів, а також наявність оптових відділень і контор виробників і різного роду оптових організацій по скупці сільськогосподарської продукції.

В третьому розділі дається докладний опис маркетингових рішень в оптовій торгівлі і вибору маркетингової стратегії, а також напряму маркетингових досліджень підприємствами оптової торгівлі. Розкривається зміст оптової торгівлі, здійснюваної роз'їзними агентами і менеджерами, а також оптова торгівля на ярмарках і виставках.

На конкретному прикладі розкривається зміст і особливості підприємств оптової торгівлі окремих видів товарів. Розраховується ефективність оптової реалізації порівняно з іншими формами постачань.