Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 15. Позиціонування товару

Вступ

1 Концепція позиціонування. Принципи, цілі, завдання і технології позиціонування

2 Стратегії позиціонування на прикладі аналізу конкретної організації. Дати напрями формування лояльності покупців

3 Франчайзинг і мерчендайзинг як резерви позиціонування

Висновок

У першому розділі треба представити цілі, принципи, і чинники створення системи позиціонування. Виділити основні напрями розробки концепції позиціонування з урахуванням сучасних вимог ринку. Представити схему технології позиціонування для формування конкурентних переваг в цільових сегментах збуту. Відобразити принципи позиціонування в області: створення ефективних комунікацій розподілу і просування товару, послуги; збільшення ринкової частки і корпоративного впливу в товарній ніші; формування позитивної громадської думки. Разом з тим акцентувати увагу на необхідності дотримання принципу лояльності, що інтегрує елементи стимулу і спонукання до покупки.

У другому розділі необхідно представити стратегії позиціонування на основі маркетингових досліджень ринкових тенденцій і закономірностей з використанням новітніх інформаційних технологій. Виконати на прикладі конкретної організації системний аналіз поведінки покупців з позиції ретельного обліку незадоволеного попиту з урахуванням ціни, якості і сервисності. Представити корпоративні стратегії і маркетингові програми по напрямах позиціонування. Виділить напрями диверсифікації бізнесу в результаті розробки нового вигляду робіт, товарів, послуг. Представити маркетингові програми по реалізації стратегій позиціонування, зокрема: товарної марки, ціни, просування і упаковки з урахуванням чинників конкурентного середовища.

Третій розділ включає дослідження систем франчайзингу і мерчендайзингу як прихованих резервів утримання конкурентних позицій.

Необхідно розкрити сутність системи франчайзингу з ілюстрацією основних положень контракту, що відображає взаємовигідні партнерські відносини. Продумати доцільність використання даної системи з позиції франчайзера або франчайзи, як оператора, що реалізовує стратегію крупного підприємства - франчайзера. Представити схему системи франчайзингу і основні критерії. В умовах зростаючої ролі роздрібної торгівлі розкрити зміст механізму мерчендайзингу з використанням його основних принципів оптимального розміщення товару на площі торгового простору, асортименту, торгового запасу, надійності і ефективності. Представити комплекс заходів маркетингу з досягнення збільшення об'ємів продажів; створення конкурентної переваги магазина і окремих марок; формування лояльних покупців; впливу на поведінку споживачів, з дотриманням соціальної законності і етичної чуйності.

Тема 16. Реклама як інструмент маркетингу

Вступ

1 Формування попиту, стимулювання збуту продукції і продажу – найважливіша функція реклами

2 Канали і способи розповсюдження реклами

3 Взаємозв 'язок учасників рекламного процесу в маркетингу

Висновок

У першому розділі теми, що носить теоретичний характер, повинна бути наведена сутність формування попиту, розкриті цілі і засоби стимулювання збуту і продажів.

У другому розділі слід розглянути канали і способи розповсюдження реклами. Привести конкретні приклади. Дати оцінку розповсюдження реклами і розрахунок бюджету на рекламну діяльність.

При виконанні третього розділу, перш за все, слід показати взаємозв'язок учасників рекламного процесу в маркетингу з використанням практики рекламних компаній.