Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
131.51 Кб
Скачать

47. Полімерний клей та склеювання.

Клей - це речовина, призначена для з'єднання різнорідних матеріалів . На відміну від зварювання або пайки, більшість клеїв і з'єднуються матеріалів не потрібно попередньо нагрівати , клей з'єднує дві або декілька деталей за рахунок своєї великої адгезійної здатності .

Полімерний клей на основі карбамідоформальдегідної смоли, що містить затверджувач і наповнювач, який відрізняється тим, що в якості затверджувача, наповнювача і адсорбенту вільного формальдегіду містить глинистий мінерал монтмориллонит з діаметром частинок не більше 0,025 см, активоване 15%-ним розчином сірчаної кислоти при наступному співвідношенні компонентів, мас

48. Гумові матеріали.

Ґу́ма — продукт вулканізації композицій на основі каучуку; матеріал, необхідний для виробництва різноманітних виробів.

Для виготовлення ґуми каучук слід переробити, додавши до нього сірку. Цей процес називають вулканізацією. Одержаний матеріал є міцнішим та еластичнішим за каучук-сирець. Для більшої міцності до ґуми додають тканини або металеві дроти.

49. Ущільнювальні та ізоляційні матеріали.

Ущільнювальні матеріали застосовують для запобігання витіканню палива, мастила, води, пари або газів, а також для захисту механізмів від бруду пилу.

Широко використовують такі ущільнювальні матеріали: картон, папір, пробку, клінгерит, пароніт, гуму, фібру та різні металоазбестові матеріали.

Пароніт — це листовий матеріал, який виготовляють із гуми і азбестового наповнювача. Його використовують як прокладний матеріал для арматури парових котлів, які працюють за температур до 450 °С і під тиском 7,5 МПа.

До ізоляційних належать матері­али, що не пропускають електричний струм. Вони застосовуються як ізоляція при ремонті електрообладнання машини.До ізоляційних матеріалів ставляться такі вимоги: вологостійкість, механічна стійкість, висока теплостійкість. Як ізоляційні матеріали використовують слюду, ізоляційний папір, ізоляційну пасту, азбест (asbestos), ебоніт, карбоніт, текстоліт, бакеліт та ізоляційні лаки. Ізоляційний папір виготовляють із дерев'яної маси з обробленням її содою і фосфатом натрію. Ізоляційні лаки (№ 458, 460, 447, 13, 1154) - це суміші асфальту чи бітуму, рослинної олії, органічного розчинника та сикативу  їх застосо­вують для ізоляції обмоток полюсних котушок генераторів і стартерів, а також для захисту електродвигунів від вологи та нафтопродуктів.

50, Рошифрувати марки.

СТ3- Сталь конструкційна вуглецева звичайної якості

БСт3- конструкційна з гартованим хімічним складом, проводять т.о. при >0,4 % С, проводять гарячу обробку тиском, не проводять гарячу обробку різанням.

45ХН2МФА –(0,45% С, до 1% Cr, 2% Ni, до 1% Mo, до 1% V) конструкційна легована сталь, високої якості. Коробки передач.

СЧ18- сірий чавун 180=межа міцності(розтяг).

КЧ35-10- ковкий чавун 350=межа міцності(розтяг), 100=відносне видовження. Двигунобудування.

Д16-- дюралю мін. Силові елементи конструкції літаків, гелікопт.

Л96- Латунь, обрабатываемая давлением

МА8- Магнієвий сплав, обробляється тиском. Для виготовлення листів, штамповок, зварювальних конструкцій.

ВТ5Д- титановий сплав, корозійностійкий, високоміцний.

Л63- Латунь, що обробляється тиском

ЛО60-1- (Cu=60%, 1% Sn, приб 35% Zn ) Латунь оброблена тиском.

БрОЦСН3-7-5-1- Бронза оловянная литейная

БрБ2-(Cu=98% Be=2%) Бронза, безолов'яна, берилова.

Ст3- конструкційна з гартованими механічними властивостями, обробляється різанням не проводять т.о.

СТ6- обробляється різанням, не проводять т. о, гарячу обробку тиском.

СЧ30- – сірий чавун, 300= межа міцності при ростягу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]