Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИМ МЕТ 12-1.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
330.75 Кб
Скачать

3.4.3. Висновки

У висновках викладаються здобуті у дисертації найбільш важливі наукові та практичні результати, які сприяли розв’язанню наукової проблеми (завдання). У висновках необхідно наголосити на кількісних показниках одержаних результатів та обґрунтуванні достовірності результатів. Далі формулюються рекомендації щодо наукового та практичного використання одержаних результатів та перспективи подальших досліджень обраної наукової проблеми.

3.5. Список використаних джерел

Досвід свідчить, що укладаються три списки: СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, який включає наукові та науково-методичні джерела (книги, монографії, статті, тези, дисертації, автореферати дисертацій тощо), СПИСОК ДОВІДКОВИХ ДЖЕРЕЛ (словники, енциклопедії, довідники тощо) та СПИСОК ДЖЕРЕЛ ІЛЮСТРАТИВНОГО МАТЕРІАЛУ (ті нехудожні або художні джерела, з яких було взято ілюстративні приклади). Списки формуються в алфавітному порядку перших авторів або заголовків. Нумерація записів в усіх списках є наскрізною, причому спочатку у кожному списку ідуть назви кирилицею а потім латиницею, а наступний список продовжує нумерацію і опис джерел так само, як і попередній. Джерела з мережі Інтернет або з інших електронних ресурсів описуються у відповідних списках – тобто для джерел з електронних ресурсів не формуються окремі списки (див. Додаток Е).

3.6. Додатки

До додатків включається допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття наукової роботи: таблиці допоміжних цифрових даних; інструкції та методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач за допомогою електронного-обчислювальної техніки; глосарії (словники) термінів, або інших лексичних одиниць, що досліджувалися у роботі; ілюстрації допоміжного характеру у вигляді текстів та їх перекладів, які не увійшли в основний текст роботи; ілюстрації на електронних носіях (звукові доріжки фільмів, пісні – тобто будь-які додаткові аудіовізуальні матеріали) тощо. Обсяг додатків не повинен перевищувати обсягу тексту роботи. Додатки нумеруються наступним чином: ДОДАТОК А (Б,В,Д,Е….) при чому слід уникати таких літер як (Г а далі я не пам’ятаю) …

3.7. Резюме

Резюме є завершальним структурним елементом самостійної наукової роботи. Якщо робота написана українською мовою, то резюме (SUMMARY) пишеться іноземною мовою, а якщо робота пишеться іноземною мовою,то резюме пишеться українською. Обсяг резюме для курсових робіт складає 2 – 3 стор., для бакалаврських та дипломних робіт – 4 – 5 стор., для магістерських робіт – 5 – 7 стор. Резюме повинне містити інформацію про зміст і результати дослідження. Викладення матеріалу в резюме повинно бути стислим і точним. Належить використовувати синтаксичні конструкції, притаманні мові ділових документів. Необхідно використовувати стандартизовану термінологію, уникати маловідомих термінів та символів. Наприкінці резюме наводяться ключові слова (key words) відповідною мовою. Сукупність ключових слів повинна відображати основний зміст наукової праці. Кількість ключових слів становить від п’яти до п’ятнадцяти. Ключові слова подають у називному відмінку, друкують в рядок, через кому.