Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MKR_OTVETY.docx
Скачиваний:
215
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
132.23 Кб
Скачать

73 Розробіть методичні поради батькам щодо організації домашньої самостійної роботи учня.

. - Зробіть робоче місце зручним.

- Вимикайте телевізор.

- Регулярність - ключовий чинник. (Щоб діти приблизно в один і той же час виконували завдання.

- Наочна організація. Купите або зробіть самі великий календар, куди можна робити позначки про важливі учбові події, про те, скільки часу залишилося до кінця чверті, триместра, про час іспитів. Це служитиме наочним нагадуванням дитині і не створить помилкового враження, що ще багато часу і до іспиту можна підготуватися і після. А після якось не настає, і усе доводитися робити в останню мить.

- Навчите дитину вчитися. Поясните йому, що механічне виконання домашніх завдань не забезпечує хороших знань. Підкажіть, що необхідно знати дитині, щоб виконувати завдання максимально ефективно:

- Під час виконання домашнього завдання, стежите за станом дитини. Якщо дитина втомилася, розсерджений або засмучений, тому що завдання занадто довге і складне, і це вже не вперше, можливо, варто втрутитися і дати дитині невеликий тайм-аут

- Чи повинні батьки допомагати дитині з домашніми завданнями? У різних випадках по-різному. Якщо завдання не складне і дитина в змозі його зробити і чомусь навчитися з цього процесу, краще не втручатися, а запропонувати свою допомогу при перевірці. Також прохання дитини допомогти треба приймати з радістю, і не бурчати. Не забувайте також робити позитивні коментарі, коли перевіряєте або робите з дитиною домашні завдання. У дитини не повинно бути почуття страху, що при виконанні домашніх завдань його лаятимуть.

- Стежити за процесом

74. Дайте визначення таких понять, як : «діагностування», «контроль», «перевірка знань» і розкрийте їх сутність.

Діагностування успішності навчання учнів включає контроль, перевірку, оцінювання, накопичення статистичних даних, їх аналіз, виявлення динаміки, тенденцій і прогнозування результатів. Загальні принципи такого діагностування – об'єктивність, систематичність, гласність.

Діагностування має бути спрямованим на визначення темпів засвоєння знань у суб'єктів учіння, формування у них навичок і вмінь майбутньої професійної діяльності; встановлення темпів просування в засвоєнні загальнонаукових і професійних знань та набутті навичок і вмінь; встановлення темпів підвищення результатів дидактичного процесу; визначення потенційних можливостей учнів та фонду дійових знань.

Контроль знань- це невід’ємна і важлива частина процесу навчання, відповідальний етап на шляху від незнання до знання, від непов¬ного знання до більш точного і більш повного. Кожному викладачеві необхідно напрацювати таку систему контро¬лю знань, щоб у цілому вона найкращим чином слугувала виконанню всіх його функцій.

Перевірка знань – метод контролю знань, умінь та навичок. Види: усна, письмова, графічна, практична, тестова.

75. Охарактеризуйте сутність і завдання контролю навчальних досягнень учнів. Чи тотожні поняття «оцінка» і «оцінювання»?

Оцінка—це результат процесу оцінювання.

Оцінювання досягнень учнів/студентів — Постійний процес накопичення, інтерпретації й узагальнення інформації про досягнення учнів/студентів у процесі навчання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]