Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК_Виконавч провадж.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
435.2 Кб
Скачать

Тема 4. Відкриття виконавчого провадження

1. Порядок відкриття виконавчого провадження. Заява про відкриття виконавчого провадження. Винесення постанови про відкриття виконавчого провадження. Термін добровільного виконання рішення. Відмова у відкритті виконавчого провадження. Строки здійснення виконавчого провадження. Строки подання виконавчого документа до виконання.

2. Місце виконання рішення. Місце проживання, місце роботи боржника-фізичної особи або місцезнаходження його майна. Місцезнаходження постійно діючого керівного органу або майна боржника – юридичної особи. Принцип територіальності.

3. Строки пред’явлення виконавчих документів до виконання. Порядок обчислення строку подачі виконавчих документів. Переривання строку пред’явлення виконавчих документів.

Нормативно-правові акти 1-3.

Основна література 6-8, 14-16.

Додаткова література 6, 9, 21, 24, 30, 31, 35, 40.

Тема 5. Порядок здійснення виконавчого провадження

1. Початкові дії державного виконавця по здійсненню виконавчого провадження. Вручення постанови про відкриття виконавчого провадження боржнику. Добровільне виконання рішення. Термін проведення виконавчих дій. Зведене виконавче провадження. Контроль за виконанням зведеного виконавчого провадження.

2. Відкладення, відстрочка або розстрочка виконання, зміна способу і порядку виконання рішення. Перенесення виконавчих дій на інший, встановлений судом строк. Перерва у здійсненні виконавчих дій.

3. Зупинення виконавчого провадження. Обов’язкове та факультативне зупинення виконавчого провадження. Повноваження суду при зупиненні виконавчого провадження. Повноваження державного виконавця при зупиненні виконавчого провадження. Направлення копії постанови про зупинення виконавчого провадження сторонам.

4. Підстави для закінчення виконавчого провадження. Повернення виконавчого документа стягувачеві. Підстави для закінчення виконавчого провадження. Винесення постанови про закінчення виконавчого провадження. Передача виконавчого документа стягувачеві – особливості здійснення виконавчих дій. Перевірка проведення виконавчих дій. Наслідки перевірки. Відновлення виконавчого провадження.

5. Розшук боржника або його майна чи дитини. Справи за якими, може бути оголошено розшук боржника або його майна чи дитини. Постанова про розшук майна. Умови звернення до суду. Порядок розшуку громадянину шляхом взаємодії з органами внутрішніх справ.

6. Витрати у виконавчому провадженні. Перевезення, зберігання, реалізація майна боржника. Оплата праці експертів, перекладачів та інших осіб, що залучені у встановленому порядку до проведення виконавчих дій. Авансування виконавчих дій. Поштовий переказ стягувачеві стягнутих сум. Оголошення в засобам масової інформації. Виконавчій збір. Винагорода державного виконавця.

7. Розподіл стягнутих з боржника сум та черговість задоволення вимог стягувача. Особи та вимоги, що задовольняються при розподілі з боржника стягнутих з боржника сум.

Нормативно-правові акти 1-3.

Основна література 6,7, 16.

Додаткова література 4, 6, 20, 21, 35, 38.

Тема 6. Звернення стягнення на майно боржника

1. Звернення стягнення на кошти боржника. Стягнення кошти боржника в гривнях та іноземній валюті. Вилучення коштів у боржника. Акт вилучення коштів. Порядок здачі готівки у іноземній валюті. Арешт коштів на рахунках у банку.

2. Звернення стягнення на інше рухоме майно боржника. Виявлення майна боржника. Надсилання запитів. Першочерговість стягнення. Перелік видів майна на яке не може бути звернено стягнення.

3. Особливості зверненни стягнення на окремі види майна. Звернення стягнення на майно, що знаходиться в заставі. Звернення стягнення на майно громадянина – підприємця.

4. Арешт майна боржника. Умови застосування арешту майна. Складення акту опису та арешту майна. Особливості арешту окремих видів майна. Порядок зберігання майна, яке знаходиться під арештом. Оцінка майна. Залучення незалежного експерта. Реалізація арештованого майна. Переоцінка майна.

5. Передача стягувачеві предметів, зазначених у виконавчому документі. Складення акту прийому-передачі майна. Виконання рішення добровільно. Постанова про повернення виконавчого документа стягувачеві.

6. Звернення стягнення на нерухоме майно. Звернення стягнення на будинок, квартиру, земельну ділянку. Прилюдні торги з реалізації нерухомого майна. Заява на проведення торгів.

7. Звернення стягнення на майно боржника - юридичної особи. Звернення стягнення на готівку у національній та іноземній валюті. Звернення стягнення на безготівкові рахунки боржника. Звернення стягнення на інше майно. Арешт майна боржника. Реалізація майна боржника. Права та обов’язки Фонду державного майна України. Виконання рішення у разі реорганізації (злиття, приєднання, розділення, виділення, перетворення) або ліквідації боржника - юридичної особи.

Нормативно-правові акти 1-3

Основна література 1, 6, 7, 11-13.

Додаткова література 3, 5, 12, 13, 14, 23, 25, 27-30, 33-36, 42.