Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ.docx
Скачиваний:
88
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
85.97 Кб
Скачать

1 Загальна характеристика тов «фомальгаут-полімін»

Група компаній "Фомальгаут" була заснована в 1994р. і сьогодні є одним з найбільших холдингів в Україну, що працюють у будівельній галузі. На сьогоднішній день в компанії працює більше 1200 чоловік. Одним з елементів групи компаній "Фомальгаут" є ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН».

Коротка історія компанії:

1994 - Заснування компанії, поставки і торгівля цементом в Києві і області;

кінець 1998 - початок 1999 - Розробка та впровадження нової технології з виробництва СБС з торговою маркою "Polimin"; будівництво першої власної лінії з виробництва СБС;

2001 - Придбання контрольного пакета акцій житомирського заводу "Будмаш", спеціалізувався на виробництві бетонозмішувального обладнання; модернізація заводу, впровадження у виробництво нових видів будівельної техніки - фасувальних ліній, вузлів для заводів сухих сумішей, штукатурних машин;

2001 - Будівництво нової виробничої лінії СБС (потужність 100 тис. т.);

2004 - Покупка вапняного заводу і створення на його базі підприємства "ФОМАЛЬГАУТ-КОВЕЛЬ "; повна реконструкція заводу, виробництво вапна та силікатної цегли;

2005 - Запуск нової лінії на київському заводі СБС, потужністю 100 тис. т.;

2006 - Запуск заводу сухих будівельних сумішей "Polimin" в м. Красний Лиман (Донецька обл.), Потужністю 60 тис. т на рік;

2008 - Розвиток нового напрямку в роздрібній торгівлі, відкриття пілотного супермаркету "МастерОК" в Києві;

2008 - Будівництво першої лінії заводу СБС в м. Цюрупинськ Херсонської області, потужністю 60 тис. т на рік;

2009 - Запуск лінії з виробництва затерли (50 позицій);

2010 - Придбання ліній з виробництва цементу в Луганській обл.; Запуск виробництва власного цементу, потужністю 7 тис. т [1], [2]

Підприємство «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» є господарським товариством, а саме товариством з обмеженою відповідальністю. Відповідно до законодавства України, кожен власник несе відповідальність за своїми зобов'язаннями тільки в межах свого майна в загальному статутному фонді, все це регламентовано та підтверджено в установчих документах, зокрема в статуті підприємства.

Підприємство має повну ступінь самостійності, так як здійснює комерційну діяльність у межах своєї форми власності та на основі головного установчого документу – статуту підприємства.

Місія компанії:

Реалізувати право будь-якого громадянина України на створення комфортних умов проживання (роботи, навчання і т.д.) за рахунок застосування матеріалів і технологій за прийнятними українськими цінами.

Основні напрями діяльності:

  • виробництво сухих будівельних сумішей «Polimin» (4 заводи в Україну);

  • виробництво цементу (2 заводи), оптова і роздрібна торгівля цементом;

  • виробництво вапна загально будівельного призначення (власний завод на західній Україні);

  • виготовлення будівельної техніки різних рівнів складності (власний завод "Будмаш", м. Житомир);

  • оптово-роздрібна торгівля будівельними, оздоблювальними матеріалами і технікою у власній торговельній мережі МастерОК.

Під торговою маркою Polimin виробляється більше 120 найменувань продукції, серед якої виділяють наступні групи матеріалів:

  • для підготовки основи;

  • для вирівнювання;

  • для влаштування підлоги;

  • для облицювання;

  • штукатурки декоративні;

  • матеріали для гідроізоляції;

  • будівельні розчини;

  • матеріали для теплоізоляції;

ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН», як суб’єкт господарської діяльності в Україні, контролюється та регулюється такими державними органами:

  • Міністерством промисловості України;

  • Міністерством енергетики та вугільної промисловості, в першу чергу це стосується ПП «ФОМАЛЬГАУТ-КОВЕЛЬ» (входить до групи компанії «Фомальгаут»), як підприємства, що співпрацює з державними компаніями енергетичного комплексу України;

  • Міністерством доходів і зборів України, як органу, що займається фіскальною політикою, зокрема оподаткуванням;

  • Державною екологічною інспекцією, як органу що займається контролем екологічних норм по всій території України;

  • Інші органи державні органи, зокрема і місцеві;

Вищим органом управління - є збори учасників (власників), так як підприємство має декількох власників.

Найвищим органом виконавчої гілки влади - є генеральний директор компанії, а також директора окремих структурних підрозділів («ФОМАЛЬГАУТ-КОВЕЛЬ», «ФОМАЛЬГАУТ-ДОНБАСС» та інші). Його завданням є контроль за підлеглими; за виконанням планів та інших завдань, які були поставлені власниками;

Головним наглядовим (контролюючим) органом - є ревізійна комісія, яка виконує контроль за менеджментом, та звітує перед вищим керівництвом чи перед власниками підприємства.

Управління діяльністю товариства ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» здійснюється на основі лінійно-функціональних зв’язків, тобто підприємство має лінійно-функціональну організаційну структуру управління.

Рис. 1.1 Організаційна структура управління

Вибір лінійно-функціональної організаційної структури ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» пояснюється тим, що компанія має велику кількість підрозділів, зокрема підрозділи планування та розвитку, маркетингу, окремо підрозділ реклами, обліково-фінансовий, збутовий та інші. Контроль за якими вести одному керівнику складно, навіть в значній мірі не ефективно, з точки зору контролю за виконанням поставлених на підлеглих завдань.

Організація управління та праці колективу ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» реалізовується завдяки посадовим інструкціям, які розробляються для кожної посади в організаційній структурі і забезпечують умови для ефективної та якісної роботи працівників, що займають ці посади.