Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ.docx
Скачиваний:
88
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
85.97 Кб
Скачать

2.4 Управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства

З 2005 року компанія почала працювати на ринках Молдови та Прибалтики. В 2006 році почалися відвантаження в Росію. В планах було наладити відвантаження до Польщі та Чехії, але плани реалізувати не вдалося на цих національних ринках.

В даний час ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» займається експортом своєї продукції в Росію та Молдову.

На даний час проводиться пошук партнерів на території Європи, Азії та Африки по відвантаженню та реалізації СБС.

2.5 Управління обліково-фінансовою діяльністю підприємства

В діяльності ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» використовується 3 основні види документації: вхідна, вихідна та внутрішня.

Вхідна документація. Документи, які надійшли на підприємство від зовнішніх джерел (постачальників, покупців, партнерів, інших юридичних та фізичних осіб).

Вихідна документація. Документи підприємства, що надсилаються ним іншим суб’єктам господарської діяльності. Вихідні документи повинні оброблятися і відправлятися в день реєстрації.

Внутрішня документація. Використовується для забезпечення діяльності всіх відділів компанії. Внутрішні документи підприємства передаються виконавцям під розписку в реєстраційній формі.

Облік на ТОВ «ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН» автоматизований. На підприємстві в бухгалтерії застосовується таблично-автоматизована форма обліку, тобто угрупування і узагальнення облікової інформації проводиться за допомогою комп'ютерів, які зв'язані між собою мережею. Внаслідок чого можна отримувати регістри різного змісту, відповідні журналам-ордерам, відомостям, книгам, карткам і так далі.

В бухгалтерії встановлено 5 комп'ютерів з програмою «1С: Бухгалтерія, 7.7», а також на одному з них встановлена програма «Бест Звіт + » для складання звітності і програма «Клієнт-Банк» для зручності перерахування грошових коштів. «1С:Бухгалтерия, 7.7» дозволяє повністю автоматизувати бухгалтерський облік на підприємстві і, зважаючи на специфіку даної організації, веде облік в гривнах і іноземних валютах одночасно. Не дивлячись на те, що програма має дуже складний супровід і налаштування, в даний час на ринку бухгалтерських програм, вона є найбільш зручною для організацій, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю і дозволяє зважати на специфіку валютних операцій. Отже облік на підприємстві повністю автоматизований і не вимагає значних витрат часу.

Глибина аналітичності фінансового обліку забезпечується за допомогою облікових записів у вигляді стандартизованих бухгалтерських проводок.

Оцінка собівартості реалізованої продукції проводиться за допомогою методу середньозваженої собівартості, згідно з П(С)БО 9 „Запаси". За одиницю бухгалтерського обліку запасів вважати їх найменування. Первинну вартість запасів в бухгалтерському обліку формувати з урахуванням п.10-13 П(С) БО 9 «Запасів». Транспортно-заготівельні витрати, пов'язані з придбанням запасів, відносити на вартість тих запасів, з придбанням яких ці витрати були понесені. Витрати в бухгалтерському обліку відображати з урахуванням норм П(С) БО 16 «Витрат».

Амортизацію основних засобів, за винятком малоцінних необоротних матеріальних активів, здійснювати за допомогою прямолінійного методу. Для визначення терміну корисного використання і ліквідаційної вартості (визначаються у момент введення об'єкту в експлуатацію) об'єктів основних засобів створити комісію, що постійно діє. Амортизацію малоцінних необоротних матеріальних активів здійснювати методом прискореного списання.

Розрахунки в компанії проводяться в готівковій та безготівковій формах, зі значним переважанням безготівкової форми. Підприємство вчасно розраховується за своїми зобов’язаннями перед постачальниками, перевізниками та іншими суб’єктами господарювання. Точно в термін розраховується з працівниками по заробітній платі.

Тому можна сказати, що платіжна та касова дисципліни є досить стійкими.

Статутний фонд формується відповідно до статуту підприємства власниками підприємства у розмірі, що пропорційно до їх частки у власності підприємства.

Важливим питанням є розрахунки та зв’язок з податковими органами. Податкові платежі відбуваються в термін, зазначений податковими органами, своєчасно подають до податкових органів всі необхідні звітні матеріали, декларації і розрахунки до них. Підприємство є платником ПДВ та податку на прибуток.

Оцінки фінансово - майнового стану товариства підприємства, та порівняння за роками, наведені у порівняльному балансі (таблиця Б.8) та в угрупуванні однорідних статей (таблиця В.9). А також проведемо аналіз та порівняння показників платоспроможності, фінансової стійкості, ділової активності, прибутковості за роками та (таблицю В.10).