Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organiz-rest-gosp-ZF-Kyw.doc
Скачиваний:
82
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
468.99 Кб
Скачать

Змістовий модуль № 10. Спеціальні форми обслуговування в закладах ресторанного господарства

Вивчити класифікацію бенкетів, їх характеристика. Організаційно-правове забезпечення процесу бенкетного обслуговування. Планувальні рішення підготовчого процесу бенкетного обслуговування. Організація обслуговування бенкету за столом. Організація обслуговування комбінованих бенкетів. Символи і знаки в бенкетному обслуговуванні.

Охарактеризувати види офіційно-ділових прийомів. Особливості організації офіційного прийому за протоколом. Моделювання процесу обслуговування споживачів на офіційно-діловому прийомі. Особливості організації обслуговування споживачів на бенкеті-прийомі типу «Фуршет». Правила ділового етикету при обслуговуванні офіційно-ділових прийомів.

З’ясувати організаційно правове забезпечення процесу обслуговування споживачів поза межами закладів ресторанного господарства. Організація послуг ресторанного господарства за типом «Кейтеринг». Особливості обслуговування споживачів у місцях відпочинку та у виставкових комплексах.

Проектування послуг харчування учасникам конгресних заходів. Особливості організації обслуговування учасників конференцій , презентацій, нарад. Етичні норми ділових прийомів у країнах світу. Національні традиції в харчуванні туристів із країн світу.

Характеристика ресторанного господарства як структурного підрозділу готельного комплексу. Організаційно-правове регулювання послуг ресторанного господарства для туристів. Проектування послуг харчування для туристів. Особливості організації сніданків для проживаючих в готельному комплексі. Особливості обслуговування споживачів у номерах готелю. Порядок ведення організаційно-розрахункових документів за послуги харчування проживаючими в готельному комплексі.

І. Дайте письмові відповіді на наступні питання:

  1. Охарактеризуйте типи закладів харчування в готельних комплексах.

  2. Визначте основні особливості формування послуг харчування мешканцям готельних комплексів.

  3. За якими планами надаються послуги харчування туристам.

  4. Укажіть відмінні ознаки конгресного обслуговування як сегменту ресторанного бізнесу.

  5. Розкрийте технологічні підходи в організації надання послуг харчування учасникам конгресного туризму.

  6. Організація обслуговування офіційно-ділових прийомів.

  7. Визначте умови, за яких надають послуги харчування за типом «Кейтерінг».

  8. Виявіть технології за якими надають послуги харчування за типом «Кейтерінг».

ІІ. Підготуйте реферат з теми:

«Проектування ресторанних послуг туристам».

«Роль ресторанного господарства у сегменті виставкового та фестивального бізнесу».

«Моделювання процесів бенкетного обслуговування».

Нормативна література: 5, 6, 8, 9, 16, 17, 18, 19, 21.

Основна література: 26, 28, 30, 33, 34, 36, 40, 41.

6.2 Тематика індивідуальних творчих завдань

Індивідуальне творче завдання має бути представлене у вигляді індивідуальної дослідницької роботи. Виконуються з метою поглиблення і конкретизації знань з окремих проблем дисципліни та набуття навичок творчого узагальнення відповідних навчальних і професійно-орієнтованих публікацій, власних розрахунків та висновків і пропозицій.

Підготовка індивідуального творчого завдання студентом є першою початковою формою науково-дослідницької роботи, яка передбачає, наскільки це можливо, формування й викладення елементів власного творчого осмислення і бачення студентом тих чи інших проблем у межах відповідної теми дисципліни.

Індивідуальна розрахункова робота або творче завдання повинні містити: план, текст, який викладається згідно з розділами плану, відповідні розрахунки, табличний та ілюстративний матеріал, висновки і пропозиції, додатки та список використаних літературних та інших джерел інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]