Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.docx
Скачиваний:
89
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.3 Mб
Скачать

Intercontinental Hotel Group

З 2004 року ця готельна мережа стала найбільшою в світі. На сьогоднішній день їй належать понад 600 тисяч номерів у готелях світу. Щороку їх кількість збільшується на 5,9%, в основному завдяки справжній експансії Holiday Inn Express, а також через зростання числа готелів Crowne Plaza і появи в Європі Staybridge Suites і Indigo boutique готелів.

Wyndham Hotel Group

Ця готельна мережа довго була відома в основному за океаном. Потім декілька готелів брендів Ramada і Super 8 з'явилося в Португалії, Нідерландах, Угорщині, Чехії і Росії. Після придбання Microtel Inns Suites і мережі резиденцій для тривалого перебування Hawthorn Suites (двох брендів, які раніше належали Global Hyatt), вона додала собі, в цілому, близько 400 нових активів (з більш ніж 29 тисячами номерів) і вийшла на друге місце в світі за кількістю номерів.

Marriott International

Компанія стверджує, що щороку зростає на 4,7% і найближчим часом має плани побудувати 800 готелів і додати до існуючих 500 тисячам номерів ще 125 тисяч. Група обіцяє також інвестувати значні кошти у вже існуючі численні бренди, що охоплюють всі ніші готельного бізнесу від бюджетних варіантів для небагатих туристів до розкішних готелів для вимогливих VIP-персон.

Hilton Hotels

Мережа, яка займає 4 місце, популярна не лише завдяки розкішним готелям, але і через скандальні витівки Періс Хілтон, колишньої спадкоємиці готельної імперії. Компанія відома тягою до нововведень: одними з перших її власники ввели систему "зоряної" оцінки, обладнали готелі wi-fi. Проте мережа почала терпіти збитки, і в 2007 році колишні господарі змушені були продати готельний бізнес групі Blackstone. За 2008 рік мережа збільшилася на 300 нових об'єктів, причому зростає компанія в основному за рахунок просторів США. Але поява в портфелі компанії брендів Doubletree, Homewood Suites, Hilton Garden Inn і Hampton Inn свідчать про прагнення почати експансію в інші країни світу.

Accor Group

Група має в своєму розпорядженні майже 500 тисяч номерів і зростає на 3,7% за рік. Ювілейний, 800-й готель під брендом Ibis відкрився не так давно в Шанхаї. Accor має намір і надалі продовжувати глобальну експансію своїх брендів Sofitel, Novotel, Pullman, Mercure, Suite Hotel, All Seasons, Ibis, Etap, Motel 6, Formula 1 і збирається найближчим часом додати до фонду 105 тисяч нових номерів.

Choice Hotels

Цей американський франчайзер об'єднує близько 4000 готелів брендів Quality Inn, Choice Hotels, Comfort Inn, Comfort Suites, Quality, Sleep Inn, Clarion, MainStay Suites, Suburban Extended Stay Hotel, Econo Lodge і Rodeway Inn і щороку збільшує активи на 4,5%.

Мережа прославилася тим, що в середині минулого століття вперше почала встановлювати в номерах телефони і робити в готелях басейни, ввела цілодобову роботу служби розміщення, з 80-х першою почала працювати з глобальними системами бронювання. Сьогодні власники роблять ставку на врахування інтересів кожного клієнта і вводять такі новинки, як, наприклад, екологічні сніданки. Зараз компанія збирається вивести на ринок ще декілька нових брендів.

Best Western

Дуже відома в Європі, особливо у Франції, готельна мережа останнім часом сповільнила свій розвиток на 1%. Незважаючи на це, компанія продовжує свою експансію на схід, будує об'єкти в ОАЕ і Китаї і володіє найбільшою кількістю готелів, об'єднаних одним брендом (в світі більше 4 тисяч готелів носять ім'я Best Western). У 2008 році компанія відкрила свій перший готель категорії "5 зірок" в столиці Чехії Празі.

Starwood Hotels Resorts

Готелі корпорації під такими відомими брендами, як Sheraton Hotels Resorts, Westin Hotels Resorts, The Luxury Collection, St. Regis, W Hotel і Four Points Hotels by Sheraton, Le Meridien, Aloft, можна зустріти на всіх континентах, окрім Австралії. Незважаючи на зникнення 20 готелів, що не відповідали новим стандартам, ця мережа міцно влаштувалася на 8 місці.

Carlson

Готельна мережа Carlson має 150 тисяч номерів і за останній рік зросла на 2%. Їй удалося здійснити свої плани з впровадження в Азіатсько-Тихоокеанський регіон, і зараз увага компанії прикута до розвитку готелів Rezidor в Європі.

Global Hyatt

Global Hyatt концентрує увагу на сегменті вищого класу, але, проте, вона увійшла до десятки найбільших. У 2007 році ланцюжок запустив інноваційний готельний бренд Hyatt Place, де все створено з врахуванням результатів опитувань, проведених серед вимогливих туристів.

Розділ ІІ. Особливості діяльності готельної мережі «Інтерконтиненталь».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]