Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navch_pr_Filosof_prava.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
202.75 Кб
Скачать

8. Оцінка якості засвоєння навчальної дисципліни «юридична логіка»

Для оцінки якості засвоєння курсантами (слухачами) навчального матеріалу, що вивчається під час аудиторних занять і в процесі самостійної роботи, передбачено поточний та підсумковий контроль успішності, який здійснюється шляхом опитування, написання контрольних робіт на семінарських заняттях, виконання реферативних завдань, контрольних робіт і складання заліку. Успішність засвоєння курсу визначається за допомогою національної шкали оцінювання.

При виставленні оцінок враховуються, насамперед, знання, розуміння й уміння аналізувати основні категорії філософії права, а не особисте відношення до них тих, хто відповідає.

Методологія вивчення дисципліни і оцінювання знань курсантів (слухачів) заснована на індивідуально-диференційованому, компетентнісно-орієнтованому навчанні.

9. Вимоги до робочих навчальних програм

Навчальна програма є загальною для підготовки спеціалістів. При розробці робочої навчальної програми змістовна частина навчальної програми може коригуватися шляхом виключення і скорочення або включення, розширення та конкретизації окремих пунктів і питань у відповідності зі специфікою напряму підготовки майбутнього фахівця, типовими завданнями його професійної діяльності у напрямку підвищення її ефективності та розвитку теоретико-світоглядної основи діяльності за фахом.

Остаточні обсяги вивчення окремих тем дисципліни «Філософія права», а також розподіл навчального часу за видами занять визначаються робочими навчальними планами, розробленими та затвердженими безпосередньо в навчальних закладах.

Вищі навчальні заклади мають регулярно поновлювати робочі навчальні програми (навчально-методичні комплекси та ін.) навчальної дисципліни «Філософія права» з урахуванням досягнень науки і техніки, розвитку освітніх технологій та використанням інтерактивних занять, а також інших інноваційних методів.

10. Умови реалізації навчальної програми

Всі види занять навчальної дисципліни «Філософія права» повинні проводитися в навчальних аудиторіях з використанням відповідних дидактичних і технічних засобів навчання.

При проведенні семінарських занять створюється інтерактивне середовище, яке сприятиме розвитку у курсантів (слухачів) творчого мислення, вирішувати інноваційні завдання за допомогою вирішення навчально-проблемних ситуацій, що відповідають особливостям майбутньої професійної діяльності курсантів (слухачів).

Інститут кримінально-виконавчої служби самостійно розробляє та затверджує навчальні плани та робочі навчальні програми дисципліни «Філософія права», методичне забезпечення окремих аудиторних занять та самостійної роботи курсантів (слухачів)).

11. Зв'язок зі стандартами освіти внз (бакалавр)

Стандарти вищої освіти ВНЗ за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» за напрямами підготовки «Право» повинні відповідно враховувати положення цієї навчальної програми.

12. Навчально-методичне забезпечення дисципліни

Нижче наведений перелік рекомендованої літератури містить основні джерела переважно рекомендаційного характеру, які можна використати в процесі підготовки. Повний список літератури з філософії права та особливості врахування фахової спрямованості наводиться у навчально-методичному комплексі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]