Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Mitne_pravo_2011-2012n_r.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Тема 3. Митні процедури. Митний режим та особливості оподаткування товарів, які переміщаються через митний кордон.

Законодавець положенням частини 2-ї ст.111 Митного кодексу встановлює уніфікований характер здійснення митних процедур під час митного контролю та оформлення транспортних засобів, якими переміщаються громадяни та товари через митний кордон України. Уніфікація означає зведення порядку митних процедур до єдиної форми, єдиних нормативів, здійснення яких не залежить від країни реєстрації або країни власника транспортного засобу, країни, з якої прибув цей транспортний засіб, або країни, куди він прямує. Винятки з цього правила можуть передбачатися міжнародними договорами України та відповідними міжнародними актами, в частині застосування санкцій та обмежень у торгівлі з окремими країнами.

Поняття митного режиму. Вибір та зміна митного режиму. Імпорт. Реімпорт. Експорт. Реекспорт. Транзит. Тимчасове ввезення. Тимчасове вивезення. Митний склад. Спеціальна митна зона. Магазин безмитної торгівлі. Переробка на митній території України. Переробка за межами митної території України. Знищення або руйнування. Відмова на користь держави.

Тема 4. Порушення митних правил, їх види та відповідальність за них.

Поняття порушення митних правил. Суб’єкти порушення митних правил. Види порушень митних правил. Види стягнень за порушення митних правил. Основні і додаткові види стягнень. Забезпечення законності у разі застосування стягнень до порушників митних правил. Строки накладення стягнень у справах про порушення митних правил. Контрабанда. Запобігання контрабанді

Тема 5. Адміністративна відповідальність за порушення митних правил. Провадження в справах про порушення митних правил.

Поняття адміністративної відповідальності. Поняття провадження у справі про порушення митних правил. Правове забезпечення провадження у справах про порушення митних правил. Приводи і підстави для порушення справи про порушення митних правил. Посадові особи митних органів, які здійснюють провадження у справі про порушення митних правил. Мова, якою здійснюється провадження у справі про порушення митних правил. Посадові особи, уповноважені складати протоколи про порушення митних правил. Протокол про порушення митних правил. Докази порушення митних пра­вил. Особи, які беруть участь у провадженні у справах про порушення митних правил. Права осіб, які притягуються до відповідальності за порушення митних правил. Обставини, що виключають можливість провадження у справі. Адміністративне затримання.

Тема 6. Виконання приписів митних органів та порядок оскарження їх дій.

Виконання адміністративних стягнень – завершальна стадія провадження в справах про адміністративні правопорушення. ЇЇ суть полягає в практичній реалізації адміністративного стягнення, призначеного правопорушнику постановою. Постанова про накладення адміністративного стягнення є обов’язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами і громадянами. Вона підлягає виконанню з моменту її винесення. На відміну від вироків суддів з кримінальних справ, які згідно із загальним правилом, можуть бути приведені до виконання лише після закінчення строку оскарження, постанови про накладання адміністративних стягнень є актами управління і набувають сили негайно.

При оскарженні або опротестуванні постанови про накладення адміністративного стягнення, остання підлягає виконанню після залишення скарги або протесту без задоволення, за винятком постанов про застосування заходів стягнення у вигляді попередження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]