Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КВП ИЗДН-_Малента 12.01.2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
336.38 Кб
Скачать

Література

  1. Про державну виконавчу службу: Закон України від 24 березня 1998 р. // Відомості Верховної Ради України."- 1998. - № 36-37.

  2. Про виконавче провадження: Закон України від 21 квітня 1999 р. // Відомості Верховної Ради України. - 1999. - № 24.

  3. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1511-р «Про схвалення Концепції Державної цільової програми реформування Державної кримінально-виконавчої служби на період до 2017 року».

  4. Правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань: Затв. Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань від 25 грудня 2003 р. // Офіційний вісник України. - 2003. - № 52. - Ст. 2898.

  5. Інструкція про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань: Затв. наказ. Держ. департ. України з питань виконання покарань, МВС України від 19 грудня 2003 р. №270/1560 // Офіційний вісник України. - 2004. - № 2. -Ч. 1-2.-Ст. 90.

  6. Положення про Державний Департамент України з питань виконання покарань: Затв. Указ. Президента України від 31 липн. 1998 р.

  7. Програма подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки: Затв. Постан. КМ України від 15 лют. 2002 р. // Офіційний вісник України. - 2002. - № 8. - Ст. 350.

  8. Богатирьов І.Г., Халімон С.І. Кримінально-виконавча інспекція як суб’єкт запобігання злочинам: Монографія.-Х.: Харків юридичний, 2009.-320 с.

  9. Бандурка А.М., Севостьянов В.П. Правовое положение осужденных к лишению свобода. - X.: НУВД, 1997.

  10. Гречанюк С.К. Організаційно-правові заходи взаємодії кримінально-виконавчих установ з державними органами та недержавними організаціями // Автореферат на здобуття наукового ступеня к.ю.н. (спеціальність 12.00.08 -кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право). - Ірпінь, 2006.

  11. Гулак О. Удосконалення форм і методів державного управління у сфері діяльності підприємств кримінально-виконавчих установ // Підприємництво, господарство і право. – 2008.- № 1(145). - С. 20-24.

  12. Шинальський О. Реформування пенітенціарних закладів. Час виконувати вимоги закону//Вісник прокуратури № 4(70) квітень 2007. с.3-13.

Тема 3. Правове регулювання і порядок виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі

Семінарське заняття - 2 год.

План семінарського заняття

  1. Система кримінальних покарань, не пов’язаних з ізоляцією особи від суспільства, та система органів які їх виконують.

  2. Порядок і умови виконання покарання у виді громадських робіт.

  3. Порядок і умови виконання покарання у виді виправних робіт.

  4. Порядок і умови виконання покарання у виді обмеження волі.

  5. Порядок і умови виконання покарання у виді штрафу.

  6. Порядок і умови виконання покарання у виді конфіскації майна.

  7. Порядок і умови виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

  8. Порядок і умови виконання покарання у виді позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу.

  9. Порядок і умови виконання покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців.

  10. Порядок виконання звільнення від покарання з випробуванням.

Завдання:

Завдання 1.

Залучений до громадських робіт Бутенко подав скаргу прокурору на працівника кримінально-виконавчої інспекції відносно того, що той начебто незаконно забороняє йому виїзд за межі України за туристичною путівкою, а також скаржиться на дільничного інспектора щодо його втручання в побутові питання та поведінку останнього.

Визначте обґрунтованість скарги і назвіть наявність чи відсутність законних підстав щодо дій вказаних посадових осіб.

Завдання 2.

Засуджений до двох років виправних робіт Гулько подав скаргу прокуророві на працівника кримінально-виконавчої інспекції з приводу того, що йому не дозволяють відбувати це покарання працюючи на підприємстві, яке знаходиться у сфері приватної підприємницької діяльності, а вимагають влаштуватися на державному підприємстві.

Дайте правову оцінку ситуації і її вирішення по суті справи.

Завдання 3.

Військовослужбовець лейтенант Громов засуджений до виконання покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців подав скаргу Міністру оборони України та Генеральному прокуророві відносно того, що йому не присвоюється чергове звання старшого лейтенанта, а також не було начислено надбавки за вислугу років. Обґрунтуйте законну відповідь лейтенантові Громову.

Завдання 4.

Засуджений Вакуленко, відбуваючи покарання у виді громадських робіт, яке було призначено судом у розмірі 240 годин, відпрацював всього 30 годин і за побутовими обставинами, що виникли під час ремонту даху власного будинку скалічився і за висновком ЛТЕК став інвалідом другої групи, що викликало неспроможність подальшого виконання покарання у виді громадських робіт. Про вказані обставини Вакуленко повідомив кримінально-виконавчу інспекцію.

Вирішить подальшу долю Вакуленка щодо відбування ним призначеного судом покарання у виді громадських робіт.