Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
93
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 55. Порядок призначення співробітників поліції на посади при проведенні організаційно-штатних заходів

1. Під час проведення організаційно-штатних заходів, унаслідок яких передбачається скорочення посад співробітників поліції, начальники органів (закладів, установ) поліції, які наділені правом звільнення з посад таких співробітників, зобов’язані своєчасно вирішувати питання щодо їх подальшого проходження служби.

2. У разі неможливості призначення співробітників поліції, які вивільняються, на рівнозначні посади вони призначаються на нижчі посади або зараховуються у розпорядження відповідного органу згідно з положеннями цього Закону.

3. Під час проведення організаційно-штатних заходів, унаслідок яких передбачається скорочення посад співробітників поліції, на вакантні посади в першу чергу призначаються співробітники поліції, які згідно із законодавством належать до категорій громадян, що користуються переважним правом залишення на службі чи першочерговим правом призначення на вакантні посади. Призначення інших співробітників поліції здійснюється після вирішення питання щодо подальшого службового використання вивільнених співробітників поліції.

4. Під час проведення організаційно-штатних заходів, унаслідок яких передбачається скорочення посад співробітників поліції, орган (заклад, установа) поліції, в якому здійснюються такі заходи, зобов’язані під підпис поінформувати співробітників поліції, посади яких скорочуються, та в установленому законодавством порядку відповідний орган служби зайнятості про можливе звільнення через скорочення штатів не пізніше, ніж за два місяці до звільнення.

Стаття 56. Порядок тимчасового виконання обов’язків співробітником поліції

1. У зв’язку зі службовою необхідністю на співробітника поліції, який займає штатну посаду, може бути покладено тимчасове виконання обов’язків за іншою посадою, а саме:

1) вакантною – за його згодою;

2) не вакантною – у разі тимчасової відсутності або внаслідок усунення чи відсторонення від посади співробітника, який її займає, незалежно від його згоди крім випадків, зазначених в частині третій цієї статті.

2. Безперервний строк тимчасового виконання обов’язків за вакантною посадою не повинен перевищувати шести місяців, а за не вакантною – чотирьох місяців.

3. На співробітника поліції, який займає штатну посаду, за його згодою може бути покладено виконання обов’язків за не вакантною посадою на час перебування співробітника, який її займає, у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку – за медичними показниками).

4. На співробітників поліції, які перебувають у розпорядженні, тимчасове виконання обов’язків за вакантною посадою може бути покладено на строк не більше двох місяців.

5. Тимчасове виконання обов’язків покладається на співробітників поліції наказом начальника органу (закладу, установи) поліції.

Начальники органів (закладів, установ) поліції можуть надавати право начальникам структурних підрозділів цих органів (закладів, установ) самостійно приймати рішення про тимчасове покладення на підлеглого співробітника обов’язків за іншою не вакантною посадою цього ж підрозділу крім випадків, передбачених частиною третьою цієї статті.

6. Для тимчасового заміщення посад, укомплектованих співробітниками поліції – жінками, на період відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами, а також посад, укомплектованих співробітниками поліції на період відпусток по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку – за медичними показниками), начальники органів можуть тимчасово приймати на роботу цивільних осіб, у тому числі державних службовців, які мають споріднені спеціальності, з укладенням з ними на цей період трудового договору відповідно до вимог законодавства.