Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
93
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 65. Грошове забезпечення співробітників поліції

1. Співробітники поліції отримують грошове забезпечення, розмір якого визначається залежно від посади, спеціального звання, строку служби в поліції, інтенсивності та умов служби, кваліфікації, наявності наукового ступеня або вченого звання.

2. До складу грошового забезпечення входять:

посадовий оклад, оклад за спеціальним званням;

щомісячні додаткові види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, які мають постійний характер, премія);

одноразові додаткові види грошового забезпечення.

3. Грошове забезпечення виплачується у розмірах, що встановлюються Кабінетом Міністрів України, та повинно забезпечувати достатні, гідні матеріальні умови для комплектування поліції кваліфікованими співробітниками, враховувати характер, умови служби в поліції, стимулювати досягнення співробітниками поліції високих результатів у службовій діяльності.

Розмір грошового забезпечення співробітників поліції, які мають спеціальні звання рядового і молодшого начальницького складу поліції, не може бути меншим розміру п’ятикратного розміру мінімальної місячної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому співробітнику поліції нараховується та виплачується грошове забезпечення.

Розмір грошового забезпечення співробітників поліції, які мають спеціальні звання середнього, старшого і вищого начальницького складу поліції, не може бути меншим розміру семикратного розміру мінімальної місячної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому співробітнику поліції нараховується та виплачується грошове забезпечення.

4. Порядок виплати грошового забезпечення визначається Міністерством внутрішніх справ України.

5. За співробітниками поліції, які тимчасово проходять службу за межами України, зберігається виплата грошового забезпечення в національній валюті та виплачується винагорода в іноземній валюті за нормами і в порядку, що визначаються Кабінетом Міністрів України.

6. Співробітники поліції, відряджені до інших державних органів, установ, організацій та прикомандировані відповідно до цього Закону отримують грошове забезпечення, виходячи з посадового окладу за посадою, яку вони займають в органі, установі чи організації, до якої вони відряджені, а також інших видів грошового забезпечення передбачених цим законом.

7. Грошове забезпечення співробітників поліції підлягає індексації відповідно до закону.

Стаття 66. Медичне забезпечення співробітників поліції

1. Співробітникам поліції гарантується безоплатне медичне забезпечення в закладах охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ.

2. У разі відсутності за місцем проходження служби, місцем проживання або тимчасового перебування співробітника поліції закладу охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ чи відповідних відділень або спеціального медичного обладнання, необхідного для надання медичної допомоги, а також у невідкладних випадках медична допомога надається державними або комунальними закладами охорони здоров’я.

3. У разі відсутності спеціального медичного обладнання, медичних фахівців або спеціалізованих відділень в закладах охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ, а також інших державних та комунальних закладах охорони здоров’я, за наявності медичних показань, визначених закладом охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ України, бюджетних асигнувань співробітник поліції може бути направлений за висновком відповідного закладу охорони здоров’я на обстеження або лікування до приватного закладу охорони здоров’я або іноземного медичного закладу за рахунок коштів Міністерства внутрішніх справ України.

Направлення співробітників поліції на лікування за межі України здійснюється на загальних підставах в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

4. Співробітники поліції зобов’язані щорічно проходити комплексний медичний огляд (диспансеризацію), а при необхідності – цільові медичні огляди, психофізіологічні обстеження і тестування в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України.

5. Члени сімей співробітників поліції (дружина (чоловік), діти до 18 років, а у разі їх навчання в вищих учбових закладах – до 23 років), а також члени сімей співробітників поліції, які загинули (померли), пропали безвісти, стали інвалідами під час проходження служби в поліції (в тому числі під час участі в міжнародних миротворчих операціях), мають право на безоплатне медичне обслуговування у закладах Міністерства внутрішніх справ України.

6. Співробітники поліції та члени їх сімей (дружина (чоловік), діти до 18 років, а у разі їх навчання в вищих учбових закладах – до 23 років), мають право на пільгове реабілітаційне, санаторно-курортне лікування, оздоровлення та відпочинок у медичних реабілітаційних центрах, санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах та оздоровчих закладах Міністерства внутрішніх справ за рахунок бюджетних коштів, передбачених на утримання Міністерства у порядку, що встановлюється Міністерством внутрішніх справ.

Співробітники поліції сплачують 25 відсотків, а члени їх сімей – 50 відсотків собівартості путівки у таких закладах, та інших відповідних закладах, що визначаються Міністерством внутрішніх справ України.

Члени сімей співробітників поліції, які загинули (померли) під час проходження служби в поліції, мають право на безкоштовне санаторно-курортне лікування та оздоровлення один раз на два роки. До таких членів сімей належать: дружина (чоловік), якщо вона (він) не одружилися вдруге, діти до 18 років, а у разі їх навчання в вищих учбових закладах – до 23 років, а також діти – інваліди з дитинства (незалежно від їх віку).

7. Громадяни України з числа колишніх співробітників поліції, які були звільнені зі служби з підстав, передбачених пунктами „б”, „в”, „г” частини другої статті 48 цього Закону та члени їх сімей (дружина (чоловік), діти до 18 років, а у разі їх навчання в вищих учбових закладах – до 23 років) мають право на медичне забезпечення в закладах охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ відповідно до умов, передбачених цією статтею.

8. Зміна підпорядкування, перепрофілювання медичних закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних та оздоровчих закладів Міністерства внутрішніх справ та відчуження нерухомого майна цих закладів забороняються.