Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
21-30_.docx
Скачиваний:
77
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
503.52 Кб
Скачать

Система вогню відділення включає:

ділянки зосередженого вогню, які підготовленні перед переднім краєм оборони; зони протитанкового огню БМП ( танків ) і суцільного багатошарового вогню всіх інших вогневих засобів відділення перед переднім краєм, в проміжках, на флангах і в глибині оборони; підготовлений маневр вогнем БМП та інших вогневих засобів на напрямки, яким загрожують.

Основу системи вогню взводу ( відділення ) складає вогонь БМП, РПГ та кулеметів. Система вогню будується з урахуванням вогневих можливостей   усіх видів зброї відділення  і приданих йому вогневих засобів, у тісній їх взаємодії та в поєднанні  з інженерними загородженнями і природними перешкодами. Вона повинна забезпечувати ураження противника, передусім його танків та інших броньованих машин, на підступах до оборони, перед переднім краєм, між сусідніми позиціями відділень і в глибині оборони, можливість ведення фронтального, флангового, перехресного вогню, а також кругову оборону взводного опорного пункту . Враховуючи  вищевказане, командир відділення складає картку вогню відділення.

  1. Місце і роль взводу в обороні роти (батальйону), засоби посилення. Бойові завдання взводу в залежності від місця в бойовому порядку роти (батальйону).

Механізований (танковий) взвод наступає в складі роти, а в резерві батальйону, в штурмовій групі та у розвідці може діяти і самостійно. Механізований взвод, крім того, може діяти в передовій групі тактичного повітряного десанту.

Танковий взвод, механізований взвод на бойових машинах піхоти і протитанковий взвод у повному складі або окремими машинами (комплексами) можуть виділятися для знищення вогневих засобів противника, які спостерігаються, стрільбою прямою наводкою в ході вогневої підготовки атаки.

Взвод наступає на фронті до 300 м, а механізоване відділення в пішому порядку — на фронті до 50 м.

Бойове завдання механізованого (танкового) взводу (відділення, танка) у наступі включає об'єкт атаки і напрямок продовження наступу. В окремих випадках, коли перед фронтом наступу противник не розвіданий, під час постановки бойового завдання по радіо, а також під час наступу в особливих умовах взводу (відділенню, танку) може бути вказаний тільки напрямок атаки або напрямок продовження наступу.

Об'єктом атаки механізованого (танкового) взводу (відділення, танка), як правило, є жива сила, яка спостерігається в окопах або в інших фортифікаційних спорудженнях, а також танки, гармати, протитанкові ракетні комплекси, кулемети та інші вогневі засоби противника, які розташовані в першій траншеї та у найближчій глибині.

Напрямок продовження наступу взводу (відділення, танка) визначається з таким розрахунком, щоб забезпечувалося виконання найближчого завдання роти.

З оволодінням визначеним об'єктом атаки взвод (відділення, танк) продовжує невпинний наступ в зазначеному напрямку, в ході якого йому ставиться нове бойове завдання.

Бойовий порядок механізованого взводу, який наступає в пішому порядку може будуватися в одну або дві лінії і складається з бойових порядків відділень з інтервалами між ними до 50 м, групи управління і вогневої підтримки, засобів посилення, які залишаються в безпосередньому підпорядкуванні командира взводу.

Під час наступу в дві лінії одне з відділень діє за бойовою лінією першої лінії на відстані до 50 м і виконує завдання щодо підтримки (прикриття) відділень першої лінії, відбиття раптового нападу противника з флангу, а також може використовуватися для заміни відділень першої лінії, які зазнали втрат від вогню противника і здійснення маневру та атаки противника у фланг і тил та виконання інших завдань.

У рукопашному бою вся група знаходиться біля командира взводу та охороняє його.

Бойовий порядок механізованого взводу, який наступає на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), і танкового взводу складається з лінії бойових машин з інтервалом між ними до 100 м і засобів посилення, які діють у бойовій лінії або за нею.

Бойовий порядок механізованого відділення, яке наступає в пішому порядку, складається з бойової лінії з інтервалом між солдатами 6-8 м (8-12 кроків), та бойової машини піхоти (бронетранспортера) - за наявності у командира взводу засобів зв'язку.

Висновок: таким чином, механізований (танковий) взвод у наступі діє в складі роти, а в резерві батальйону, в штурмовій групі та у розвідці може діяти і самостійно, крім того, механізований взвод може діяти в передовій групі тактичного повітряного десанту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]